Здраво мамички, Што препорачувате за подобрување на имунитет на 7 месечно бебче? Што сте користеле вие?
Никакви вештачки суплементи освен пробиотик. Многу свежо овошје и зеленчук, по можност домашно и нетретирано. На таа возраст лук, кромид, ако имате воведено месо направи му бујон тоа е најдобар имунобустер. Прошетки на чист воздух, колку повеќе, толку подобро, престој на планина во борова шума кога и да се има прилика.
После 4дена чекање да биди подобро, денес ни пишаа панцеф и инхалации и си вентолин.. Се повеќе се влоши.. Ноќеска врв.. Тоа е.. Се трудев се, но кога мора мора.. Да не се направи поголема белја..
Ние цело време сме со капките PROBalans Baby од PharmaS. Имаат Д3 и пробиотик и го засилуваат имунитетот. Многу ни помогна за проливче, надуеност и грчеви, и препорачувам особено да го користите во зимскиот период.
Минимум три месеци во континуитет треба за да го намали времето на боледување Користете го сега до мај, особено кога има премин од зима во пролет поради големите промени на времето и вирусите. Користете си го постојано дека ја има неопходната доза Д витамин. PROBalans baby ги има во Зегин, 454 денари се. Отприлика едно шишенце е доволно за еден месец и шишенцето да го протресувате за да си остане Д витаминот рамномерно
Zdravo,sinko-8meseci, od sabaajle.mu curi noseto,pa ke se zatne,pa pak curi...Vristi pisti,senervira,nit jade,nit cica....pedijaatarot mi preporaca kapki za non sinomarin.. Nesto vie plus da mi preporacte od domasnive apteki,nekoj caj(od bekutan mu davam jas),..
За да не дехидрира, има на хипп во форма на сок од јаболко со дпдадени електолити -ОРС, има и на Бекутан во форма на прашок па да се стави во пијалок
Од сабајле една домашна супа му нудев не сакаше ама ај малку касна во рок од 10мин ја поврати и после како ништо да не било си играше и (сам си зел лимон да јаде ) цицна малку еве сега спие , сега за сега нема да повраќа ќе видиме како ќе бид до вечер.
Kolkavi ste? Imate li limon vovedeno ili prv pat jade? Mozebi e reakcija od limonot golem alergen e. A mozebi virus....
правите ли пауза кога дават пробиотик?Големата пиеше 20 дена и завршри со паковањето.Да земам сега ново ,ама да прави ли прво пауза неколку дена?Мислам дека добро реагираше на нив.
Вирус е, денес прими инекција гармицин мислам беше до дега еднаш поврати ќе видиме натака како ќе се одвива. Туку нормално ли е да биде поспан после толку многу повраќање и од сабајле тт ми крена додека бевме на б.помош? Цица цело време му нудам плус орс земав шумливи пие.
@TutiFuti , нормално е, ем повраќал многу (губел течности), ем температура Душичка Ќе му помине штом цица и пие електролити, ќе му се среди стомачето за 2-3 дена. Не се секирај