Problem ne e, e sega jas prv pat gi gledam ovie moze da ima razlika vo kolicinata na d3 i k vo edno kapsulce.
Не се сеќавам во која тема беше дискусијата околу користењето на морската сол при бањање на малечките. Првичната намена на истата и беше за осетлива, проблематична и кожа со дерматитис. Нагласено за настинка, додаток при бањање, за малечки немав најдено. Барем не за дечиња под 3. Денес во дм(германското) видов од пенатен за дечиња над 6 месеци. Да не има некој искуство со него или слично?
125 мл 7.95 еу. Погледнав во сметката, сеуште ја чувам во ташна. Читам има тамјаново уље во него. Јас градите и грбчето со маст од тамјан им ги мачкам. Во секој случај, кога ќе го пробаме/потрошиме ќе споделам и јас искуство.
Јас од темјанот сум мн задоволна . Се надевам дека го има и во мкд. Бидејќи маже утре си тргнува нема да може да ми земе од таму.
Не го нема кај нас во Мк. Другарка ми за малата го користи ( живее во Германија ) презадоволна е. Цела колекција на Пенатен ја користи. Сестраи сите 4ри дечиња со оваа колекција Пенатен ги израсна. Дани другарка ми живее во Келн ( Германија ) и го користи. Презадоволна е, баш чекам кога ќе дојде да ми донесе зашто ова го нема кај нас. Цела колекција на Пенатен ја користи презадоволна е. По препорака на педијатарот таму и на сестра и која со оваа колекција ги израсна сите 4ри дечиња. Се надевам дека дистрибутерите на Пенатен за Мк ќе го донесат и овој производ кај нас. Штета што ги има останатите производи, а баш ова го нема.
Пенатен содржи нафтени деривати и силикони и воопшто не е убава за бебе, ова ми е од био девојка. И јас сакав да ја земам ама се премислив. И користам Веледа.
На дете година ипол колку мл парацетамол можам да дадам? Има цел ден температура 37.8 -38 па во случај да ми качи вечер да знам.
Чепчињата се според килажа мислам. Околу 75 мислам беше кога моиве беа помали бебиња а 150 за 1-2 год.
За сируп Далерон ако прашуваш, пишува во упатството според килажата на детето. Мислам дека за таа возраст беше 4мл од шприцот.
Пишува на кутијата дека се за доенчиња над 3кг. Има некаде нешто како упатство, дозирање? Колку што знам, чепчињата цели се даваат, ама нека каже и некој друг нека потврди.
Го преведив упатството ама не пишува дали цело се дава или половина.И ние сме на АД. Сигурно е цело. Да си знам Оти примавме денес вакцина и топол ми е многу и мерев има 37.1 сигурно качува тт. Фала ти.
Да. Иако се според кг. на таа возраст со таа јачина нас ни препишаа од 75. Тие се првите, најслабите, за над 3кг.