1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Искуства со бебе во јасли

Дискусија во 'Бебе' започната од rainbow_bb, 6 ноември 2021.

1. Трагедијаупмм

Трагедијаупмм Истакнат член

Се зачлени на:
    2 ноември 2023
    Пораки:
    1.814
    Допаѓања:
    3.800
    Не знаеш како ми е собрано ,многу се опуштени. Спомни нешто да се побуниш ,,ама многу деца се " како ние да сме криви што се многу.

2. Miss_S

Miss_S Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2022
    Пораки:
    4.468
    Допаѓања:
    9.263
    Не треба и да ти е гајле што нема кадар доволно ама сите сме гледале демек да не е детето "запуштено" цел ден со една воспитувачка и ајде не го носам, има со кој да седи.

Кај нас пример за летни месеци се собираат во други објекти. Е прво напишано е, на децата му треба одмор, ептен кој мора да носи, другите дома да си седат. А цел месец е во прашање, не мал период.
    Инаку обавезно гледаат кога е помалку кадар, да распратат по дома деца. И тоа кај нас во јасли 15 се на список по сите градинки, не се случило повеќе да запишат.

3. Baby warrior

Baby warrior Истакнат член

Се зачлени на:
    27 декември 2023
    Пораки:
    3.471
    Допаѓања:
    6.631
    Леле која е бе оваа градинка, те читам коса ми се крева. Јас да земам боледување да не сум во канцеларија, клиентите да ги вратам од пред врата не смеат да дојдат а? Што им е филмот не разбирам, ако е отсутна учителката тоа не е проблем на родителите. Аииии луда работа.

На Трагедијаупмм му/ѝ се допаѓа ова.
  4. BellaBibi

BellaBibi Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    9.087
    Допаѓања:
    27.204
    Ама не е твој/ мој проблем што се многу деца. На крајот од денот, сами си избрале професија и ако им е мака да работат, нека си најдат друга работа.
    Реагирај на повисоко.

На Baby warrior, Tulip023 и Трагедијаупмм им се допаѓа ова.
  5. Трагедијаупмм

Се зачлени на:
    2 ноември 2023
    Пораки:
    1.814
    Допаѓања:
    3.800
    Еден клон е во местово затоа не ја пишувам инаку при 25 ти мај во Гази баба.

6. Baby warrior

Се зачлени на:
    27 декември 2023
    Пораки:
    3.471
    Допаѓања:
    6.631
    Срамота е навистина, наместо да се помалат да го вклопат детето они по полесен отпор а ако ти се јават и не можеш да дојдеш да го земеш што се случува? Пошто детето не е болно не плаче туку си седи …

7. Трагедијаупмм

Се зачлени на:
    2 ноември 2023
    Пораки:
    1.814
    Допаѓања:
    3.800
    Па лажат дека плаче. Ми ја дава вика се уби од плачење а она ниту зацрвенета... нели кога многу плачат се црвени во очињата или веѓите...

На Baby warrior му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Baby warrior

Се зачлени на:
    27 декември 2023
    Пораки:
    3.471
    Допаѓања:
    6.631
    Срамота еј, има ли пристап до директор, одговорно лице за објектот да се види по кои параметри работат тие учителки што е тригер да се јави на родител не може кога и текне нејзе тогаш да ѕвони - треба вероватно да е некако зацртано кога се јавува на родител с не кога нејзе ќе и се пие кафе ебате

9. BellaBibi

BellaBibi Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    9.087
    Допаѓања:
    27.204
    И да плаче, треба да го смири. Кај ќере има детенце, што плаче. Внука ми исто знае да заплаче. Ама ја држат, играат, занимаваат. Иста група се.
    Ниту на снаа, ниту на мајкава и се имаат јавено.
    Баш ги слушав како кажуваат учителкиве, дека е скроз нормален процес што заплакуваат, ама дека ќе се среди со тек на време.

На Трагедијаупмм и Baby warrior им се допаѓа ова.
  10. Baby warrior

Се зачлени на:
    27 декември 2023
    Пораки:
    3.471
    Допаѓања:
    6.631
    Па нормално, дома е со мене па ќе заплаче нешто ако не и е по кеиф а не па во градинка - деца се затоа тееба ние или учителки да ги смириме. Безобразно е ова ептен однесување на градинката

На Трагедијаупмм и BellaBibi им се допаѓа ова.
  11. Dodo1

Dodo1 Популарен член

Се зачлени на:
    12 февруари 2011
    Пораки:
    2.052
    Допаѓања:
    3.169
    Да се жалиш на директор. Не треба вака да прават ама они си тераат ако проџе проџе. Детето мора да е згрижено, плаќаш за тоа, а и они се за тоа платени. Срамота

На Peperutce6, Трагедијаупмм и BellaBibi им се допаѓа ова.
  12. Miss_S

Miss_S Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2022
    Пораки:
    4.468
    Допаѓања:
    9.263
    На слики кај ќерка ми 3+ години е, неретко има слики од рандом дете да плаче, дали таа во моментот се налутила, дали друг некој. Деца како деца не може секогаш да им е погодено.

Инаку од негователка од друга градинка во Ск, баш добив коментар дека ако некое дете плаче подолго обавезно се јавуваат на родители да го земат. Да не ја вознемирува цела група.
    Ист принцип и во мојов град е де, не дека не.

На BellaBibi му/ѝ се допаѓа ова.
  13. BellaBibi

BellaBibi Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    9.087
    Допаѓања:
    27.204
    До учителките е. Моево дете, некој да ми кажуваше дека ќе се прилагоди и се , ќе го направев луд.
    Ама влијание си имаше и поставувањето на учителката и негователката. Сите учителки таму ја знаат ќере.
    За секое дете, ептен се трудат.
    И мајка ми баш коментиравме, вика вакви учителки немам сретнато до сега.
    Ама да ја зимам дека им заплакала, нема грешка.

На Anaroz1, Dodo1 и Трагедијаупмм им се допаѓа ова.
  14. Трагедијаупмм

Се зачлени на:
    2 ноември 2023
    Пораки:
    1.814
    Допаѓања:
    3.800
    Сум приметила дека ги оставаат да си плачат особено ако се на ,,дежурство" така го викаат после 16 ч.
    Големата иде во истата градинка тогаш немав проблеми вакви ама свекрвата ја земаше во 15:30 сеа од старт им кажав дека нема да може не ми е сигурна да ја оставам на неа затоа шо има здравствени проблеми.
    Е кога престана свекрвата да ја зема големата исто имав вака дешавки кај шо ми се јавиле дека плаче и ја оставија да плаче од повикот додека да стигнам и тогаш исто баба и шо не ја зема викам ако умрела баба и шо праиме и преќинаа..
    Комшии ми се две од цела градинка една од групата на малото и ја гледаат неа нонстоп надвор мислат се е ок а ваму има ниќни халуцинации како да оставам бебе на некој таков ?
    @BellaBibi на големата вакви се ,се гледа дека многу си ја сакаат работата ама за жал не ми текна да истемпирам и второто кај нив да падне :)
    Затоа ме интересираше дали смее вака спремна сум со скринови да им идам во главната. Па сеа вака ако прават на лето шо ќе биде ?

Се осеќам неспособна и како мајка и како жена па и мм го обвинувам шо не можам дома да си го гледам бебето. На раб сум.

15. BellaBibi

BellaBibi Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    9.087
    Допаѓања:
    27.204
    Ама нема што да им објаснуваш за состојбата на свекрва ти. Не треба нив да ги засега тоа.
    И не си неспособна.
    Да одиш во главна да се жалиш.

На Трагедијаупмм и Anaroz1 им се допаѓа ова.
  16. Трагедијаупмм

Се зачлени на:
    2 ноември 2023
    Пораки:
    1.814
    Допаѓања:
    3.800
    Па и јас така мислам ама кога некој ти нагласува абе се дрзна дури да праша јас од кај сум девојче за мајка ми да ја земала.

17. BellaBibi

BellaBibi Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    9.087
    Допаѓања:
    27.204
    Ти се молам ова се да кажеш на директор. Ако ти е незгодно, јас ќе дојдам со задоволство.

На Joanna28 и Трагедијаупмм им се допаѓа ова.
  18. Baby warrior

Се зачлени на:
    27 декември 2023
    Пораки:
    3.471
    Допаѓања:
    6.631
    И јас ти давам поддршка да се спремиш еден ден стокмена со сите преписки и да отидеш во главната за да се пожалиш со име на дете да знаат за кој станува збор за да сменат став одма. Да ги свикаат и да ги опоменат дека за тоа дете треба екстра ефорт да вклучат зошто се така функционира во државичкава наша. Срам да им е, со бебиња работат па уште во јасли кога мајките одвај се одеелуваат од нив они да прават плус стресови

На Joanna28 и Трагедијаупмм им се допаѓа ова.
  19. Guns N` Roses

Guns N` Roses Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2017
    Пораки:
    4.620
    Допаѓања:
    18.362
    Ние почнавме во градинка, денеска втор ден на адаптација, ќе помислиш ништо не разбира мало е, ама се разбира, денеска само што влеговме во градинката и се смени фацата, како нажалена, душичка, иначе прв ден добро поминавме, малку плачела кога ја оставиле во креветче, што е и очекувано, таа дома 5 минути не може да седи на исто место.

На Трагедијаупмм и Anaroz1 им се допаѓа ова.
  20. dummy

dummy Истакнат член

Се зачлени на:
    21 август 2024
    Пораки:
    1.390
    Допаѓања:
    2.005
    Не се секирај многу за нажалувањето кога ја оставаш, ретко кое бебе не е така. Дури и кога ја зимаш може да заплаче кога ќе и текне дека не била со тебе. Ќерка ми тргна минатата недела и од одма се адаптираше, од трет ден го седи цел, си јаде, си игра, нема гајле дур е таму, но сепак заплакува на оставање и зимање. Еве вчера само не заплака дека мм ја зимаше за прв пат( јас гледав од страна), но сабајлево пак заплака кога ја оставав јас. Моментално е тоа и одма по некоја минутка внатре се заигрува и не плаче.

На Трагедијаупмм и Guns N` Roses им се допаѓа ова.