Само бронхо ваксом од бугарија, има од сите бактерии внатре во прашокот и сите настинки мн лесно се поминуваат
Само настинките? Во градинкиве, највеќе бактерии фаќаат децава, а за тоа незнам дали има нешто. На тоа плус секој сезонски вирус.
А за бактерии правите ли брис и кога или па оставате да поминат сами од себе? Не знам дали да прифатам дека малава цело време ќе е со растечен нос или треба да реагирам нешто. Си јаде весела е нема други симптоми ама носот еве веќе трета недела си тече
Баш од ослабени бактерии е создадено и на бактериите влијае. Не дека магично спречува се, ама барем полесно поминува еве кај моево дете од искуство.
Кај мојата до сега, од бактерија ( моксарела), креваше тем. и правевме брисеви. А само кога и тече носот, не правам.
Ммм ова само Бугариј има ? Незнаев како би имало ефект со бактерии, затоа прашав. Има некој што го носи навака?
Не сме од Ск ние, во градов кај мене има аптека што носи ама најчесто се снаоѓаме по луѓе што патуваат натаму. Се пие 3 месеци, 10 дена се дава, 20 пауза. Најчесто на есен од август/септември. Наутро на гладно. Јас го растварам прашокот во малку вода и така го пие.
Не е шише. Имаш паучи-кесички со прашок. По 10 се пакувани. И како капсули по 30 во кутија. Фактички за цел сезона ти требаат 30. Било од кесичките, било од капсулите како и да ми донесат, прашокот во малку вода го растворам. Најдобро во секој случај и консултација со доктор. Оти моево дете е подложно на чести бронхити и пневмонија, така да затоа ги даваме. Не знам баш за превенција дали се користат. Edit: еве слика Напомени за деца ако земаш оти ги има и за возрасни истите.
И јас ги земав овие, негде август планирам да почнам да и давам, кога ќе се вратиме од одмор. Ливринска ја консултирав рече океј биле
Прашај лекар пред да одлучиш било што. Јас како што знам Бронховаском е последна опција кога ептен децава се разболуваат лошо. Секој мора да ја помине фазата на бактерии и вируси во градинка, не секој има потреба од Бронховаском.
Кај истата сме и ние. Ќе ја прашам за од август дали да давам. Тргнавме сега после две недели дома, па ќе видиме колку ќе тера.
Секако дека ќе се консултирам со педијатар. За витамини се консултирам, не пак за ова. Фала ти во секој случај.
Ќе се консултираме посекако. До сега еднаш со бронхит била, откако тргна во градинка. Па се надевам дека и така ќе остане и ќе немаме потреба од плус суплименти.
Значи иста ситуација дома повеќе од 30мин дремка нема врзано, во градинка спие и по 2 часа. Јадела исто по цели порции оброк дури и ужинка, просто не ми се верува Јас уште неможам да се навикнам дека бебето ми порасна стигна за во градинка да оди. Лесна адаптација имаше па тоа ми го намали малку стресот.