Кога ги хранат со кашичка, им даваат на едно по едно? Како се снаоѓаат со многу бебиња, секоја им чест.
Мајки, кравјо млеко немам дадено на бебе. Дали да му дадам деновиве пред да почне во градинка? Моево бебе не јаде кашички, туку само парчиња. И тоа сам јаде. Дали им даваат парчиња или сепак кашички на сите?
јас на големата и дадов пред да почне во градинка, во кашичка, сега на малово исто и она ќе почне сега од наредна недела. иначе мојата исто јадеше парчиња, таму сите јадат каша и пасирано, дома праи си ти како шо си праиш , мојата дома јадеше парчиња, малово јаде комбинирано, јаде и парчиња и каши
И мојата не јадела каши, ама во градинка немаше избор и јадеше. Во јасли само каши даваат. Дај да видиш реакција млеко. Им прават каши со кравјо млеко.
Здраво , следна недела малата почнува со адаптација во 13ноември објект Парк во Дебар масло градинката. Дали имате искуства? колку се бебиња во група дали сте задоволни , како иде со спиење јадење и слично. Се ќе се распрашам но сепак сакав да слушнам мислења. дали јасли се посебна група од 9-12месеци или ? Фала ви
Јас бев да ги земам документите, има согласност за сликање, уплатница, пријава пак да се потполнува со понов датум треба, од вакцинален пункт треба да земеш доказ за примени вакцини, потврда од матичен доктор дека детето е здраво и договор, едниот за тебе, а другиот за нив го потпишуваш таму.
Дали се прави интервју при влез, во смисла да им објасниш за тертипите, табиетот на бебето, likes/dislikes, навики од дома за заспивање, итн, или јок?
Во градинка со сите деца е исти принцип. Може една недела да одат по тертип на бебе/дете, ама во принцип со сите е исто.