Мајки има ли некоја искуство со јасли во објект пинокио градинка корчагин (позади градска болница) ? И општо вака да прашам бидејќи прво дете дали ќе биде доволен период на адаптација месец и пол? За 8 ипол месечно бебе ?толку можеме со одмори а немаме сервис баба дедо па дали е возможно за месец и пол да фати ред цел ден да седи
Во која смисла да пресечам ? каков баксуз сум тие цело време ќе ме бараат порано да ја земсм а генерално вака мирно бебе ама тоа не ми е гаранција за ништо
Кажуваш нема кој да го зема порано пример од понеделник и крај. Оти ако речеш може месец, може два има да трае одовде до вечноста.
Нема кој да земе дете и од денес останува до крај. И нема да дозволиш да ти вртат да ја зимаш порано.
До колку часот остануваат дечињата во јасли ? Како ги облакате , што оставате во ранчето? Бидејќи има многу мало ноџе, што да и облечам како замена за топлинки а да не се чорапи ? Во колку саат им е последниот оброк? Планиравме да ја однесеме на година ипол , арно ама сплет на околности и мора да оди сега од 1ви.
Ќе ти кажат во градинка. Во принцип неколку памперси. 1-2 комплети со облека резерва, вклучувајќи боди, чорапи, блуза, пантолони, се со ред. Ќе поминете период на адаптација кај што би останувала пола час, час или повеќе, зависи и од детето и од воспитувачките. Инаку без разлика што се јасли може да останува до крај на работното време на градинката. Зависи до кога е. Кај нас до 17:00 ( не сме во Ск). Ова кога ќе заврши периодот на адаптација.
Во ранчето пелени и за пресоблекување нешто. Го облекував до сега со боди на прерамки, тренерчиња и маичка по кратки, денес со тенка по долги некако ладно ми е. И тенка јакничка. Топлинки не носи мојот, додека не прооди стабилно, да не е како сопнат. Можеш онакви како опинчиња со кожа одоздола кога ќе подзалади додека не прооди. Седи до кај 3 бебе, во 2 и 15 ужинка после спиење имаат, а ручек им е 11 и 30. Од 12 до 2 спијат. Може и покасно да се земе, ама ние гледаме сега на почетокот да не му дојде многу.
Моето само што тргна. А после адаптација нема зошто да плачат ако се здрави, големото пример не ми се јавиле да го земам никогаш.
Во нашата се јавуваат и за најобични глупости. Плаче, не сака да спие, вака прави, така прави. Може игра улога што сме помал град и знаат дека скоро па сите се со бекап опции.