Е да вака некако е и кај нас. Ама фала на сите што споделивте дека не е баш сегде па ќе им поднесам жалба и таму и до општина па ќе видиме. Безобразие намерно не ставаат зошто напињаат дома до 14ч да ги зимаме
Во приватна. Ама мислам дека и да беше државна, исто ќе беше. Како што гледам искуства на блиски, повеќе од самата градинка ги форсираат по цели недели да имаат адаптација.
Ужас Баш ми беше жал и криво , дека здрава ја однесов . Дома никој не е болен , прво мислев дека се горните ќецови ама тоа вриштење , лигавење , висока тт
Здрава цело време сум ја носела, ама тоа е. Мора да поминат се. И после е полесно. Најголема грижа ќе ти е дали се степала во градинка
Мајки, ве молам поготово вие од Скопје сликајте ми мени од јасли и пратете ми. Нашиве во Карпош уште си стојат на ставот дека бисквита и бонжита се ужинки за јасли и треба да ги зимаме порано. Сакам да соберам од неколку градинки мени и да им поднесам поплака. Пишете ми само која општина и која градинка. Ќе ми помогнете да не одам сама и да сликам. Фала ви може и на ПП .
Не е нормални и во 25 мај Гази Баба е иста приказна. Ручекот е во 12 ,па спиење и ужинките ај шо дел не се за јасли витанова и сл Туку и тие шо се (пример како лиснато со кашкавал има и реално ако им крши на мали залчиња можат да го изедат) ги ставаат во ранци не само јаслените туку и од другите групи... И кај нас викаа за порано ,ние сме 3 кои шо не можеме да ги земеме и кажано му е од старт друготе не знам како прават. И едното си отишло удрено ,заслушав кратко на врата туку зборов ми е воспитувачката одма ,,па мајка ние го оставивме добро ама на дежурниот сигурно нешто се случило ,не ми пренеле ,јас една од причините поради која што викам да не се на дежурен е и ова " Толку јас заминав не знам што зборуваа натаму ама ме изнервира.
Планирам Вторник да ја однесам во градинка , дали секогаш после разболување се носи потврда од матичен?
Да. Кај нас барем, ако е отсутно дете повеќе од два дена, бараат. Освен ако не сме најавиле дека поради одмор ќе биде отсутна. А на почеток кога се разболуваше, на секое враќање носев.