Муабетов ми го направија у насока дека не може да го оставам до 4 саат, до 12 да си го земам пошто ептен приврзан бил за нас и плачел. 11 месеци е, пред 2 ипол недели почна со адаптација. Ептен тешко ни оди, две напред три назад. Моево е многу смешко, сака деца и луѓе воопшто, учен е од 3 месеци на земја, знае сам да се заигра и да се заборави ама ете, изгледа во креветче го оставаат и само уште повеќе се вознемирува. И една од воспитувачите со која се поврза доста, не знам од која причина, еден ден е тука, друг не е и му се изреметува скроз пошто со другава некако ич не му оди.
Mene mi rekoa u dubak sakala...valjda deka doma nonstop ja ostavam da seta...mada prvata nedela i tamu im placela
Јас кога го запишував го пријавив у јануари за да почне од мај, не е дека само во август прават групи..
Јас го пријавив кога имаше три месеци во Бубамара во Н.Лисиче и таму нема место се уште ослободено, не планираат за од септември 2022, кога ќе има година и 5 месеци. Кога направи 8 месеци бев во градинкава да видам што се случува и ми покажаа листа на која пишуваше кој кога се пријавил и сите други детали и ние бевме 20ти на листата. Во Срничка го пријавив кога имаше 5 месеци, го ставија на список со најголеми врски кога имаше 8 и ми го тргнаа од список на 1 недела пред да почне со адаптација. Сега чекам да ми се јават ако се ослободи пак место, еве ги уште се јавуваат. Моментално во Чаир оди во градинка, тука аплицирав 1 месец пред да ми кажат дека е примен. Прашував и за во Центар во 13ти Ноември, пошто ми одговара ради работа тука, ми рекоа дека само од септември може да почне, групите ги правеле во август. Значи зависи од општината и колку има на листа на чекање и нивната политика за прием, за некаде стварно треба огромни врски, за некаде нема потреба пошто има место и така.
Dali stavate krema za gaz vo ranceto? Na maz mu rekle ne trebalo....eve ja ovaa crvena ko majmunce vo gazot e
Како не треба? Ние секој месец носиме од таа што користам, ако ја потрошат кажуваат нова да донесеме, влажни марамици 2 пакетчиња и хартија за раце. Плус јас во ранче ставам некоја со цинк, дали Судокрем, дали Бекутан со цинк или слично.
Здраво мајки Дали ќе може некоја што бебето и оди во јасли во срничка да ми пише порака да ја прашам нешто ?
I moeto ke bide 8 meseci.. mnogu mi e zal ama mora d aja pratam se nadevam deka nema cesto da se razboluva