Мислам ти имам кажано ама еве пак ќе ти кажам. До 9 месеци, додека да почне во градинка НИКОЈ дури ни татко и немаше ни ПРОБАНО да ја заспие. Заспиваше со мене исклучиво на цицка. Ќе пие млеко шо ќе пие па после така си ја мљацка цицката додека да заспие. И ден денес така си се заспиваме ама еве во градинка ја ставаат во креветче и си заспива САМА ни нишкање ни пеење ни бутур. Да се чудиш . Ама се адаптираат брзо. Се учат со кој како се заспива, поголеми се и разбираат. Првите денови ќе биде малце помачно ама после веќе нема гајле
Теа во која градинка е ова во Карпош? Време ни е да мислиме за јасли па да знам каде е полесно за упис?
Како проѓавте прв ден? Денес ја однесе татко и прв пат, одма отишла кај учителката ама кога ги слушнала другите деца како плачат, почнала да вришти, па ја вратиле за 5 мин. Има надеж за подобрување?
Da...trpenie spasenie i ostavaj ja...5min niso ne se batali sto zborat tamu. Deteto sega uci deka ke dojdete da go zemete koa ke skonta toa deka kr se desava sekoj den ke si legne na brasnoto
Оставете ја следно барем пола саат, па саат, ќе се навикне полека. Нека не ве гледаат пред врата, иначе одма ќе ви ја донесат. Оставај бебе и кажи ќе дојдам за пола саат
Какви 5 мин, искачајте одма од градинка, кажете се враќам за пола саат. За 5 мин не ни почнала да плаче како што треба.
Јас моето го оставив на пола саат , плачеше и вриштешее.... ќе пројде, ќе се навикне.. Оставајте ја само вие да се тргнете настрана инаку ќе ви ја вратат одма..
Па и не најмало што знам, нашево е некоја средна големина. Рачунај да има место за резервна облека, памперси, шише со вода. Почетокот по еден комплет ставав резерва, сега веќе по две ставам од се, почнаа повеќе да ја соблекуваат и 4 до 5 памперси, не ги трошат сите но обавезно ставам нека има.
Не најмало, поголемко. Рачунај дека на зима дебелите алишта зафаќаат повеќе место па да ти ги соберо и нив.
Им облакавте ли нешто на нозе на непроодениве бебиња? На маж му рекле денес во кондури да сме ја носеле, надвор оделе денес. Шанса нема кондури да и облечам непроодена, во чорапи планирам да им ја однесам утре.
Јас го носам по чорапи, некогаш и бос исто денес ги носеле надвор, ама тоа ништо не значи за бебе што не оди, имало или не обувки тоа бебе само ќе седи или ќе лази. Имаа извадено тепих во дворот и најверојатно маливе таму ги седнале
Pocna mart ne odese po corapi ja ostavav. Koa ke mi tekne kAkvi crni i bea corapite se cudev od kade koga ne odi. Sega koga odi vo drugata gradinka ne i se takvi. Odnesovme toplinki tamu ama toplo e ne im gi oblakaat
Колку дремки имаат вашите бебиња во градинка? Моето спие два пати кога е дома, станува рано пред 7 и првата дремка му е одма кај 9-9ипол максимум па после втората различно ама околу 2 одприлика. Го носам на адаптација во 9 ама не го заспиват чекаат до 12 така, ми викаат си игра не му се спие ама го земам потечен во очите и преуморен пред 12 и заспива за секунда дома. Сега кога би бил цел ден си викам малку е една дремка дури го земам. Тој и не спие многу еден сат преку сила. Дали е кај сите вака и треба да се навикне на таков ред од мал?