Моја препорака доктор слушај си а не рекла казала. Сепак ти си родители и одлучи си за детето сама, но врз основа на медицина и наука, зстоа што ако нешто се случи тие луѓе и блиски нема да ти го лекуваат туку пак се потпираш на доктори и наука, нели?...
Не барам рчка само ме интересира зошто мислат дека после 5 години нема детето да им добие аутизам од МРП, а до 5 ќе добие?
Како ги дочувувате здрави за МРП кога идат во градинка? 2 недели во градинка, носот чешма денес, грло црвено.
Не, мислев дека услов за упис е да има примено МРП. За поголемиот ми бараа ама имаше он точно год и пол
Чиста среќа...мојот тргна ама морало месец од корона да пројде па ми дозволија од градинка и добар беше точно 2 недели идеше па го вакцинирав
Тоа добиле аутизам после МРП стана клише муабет ми се чини. Не сум Др. ама мислам дека треба и да постои некој потенцијал за тие болести...еве не знам. А пред 2год ниеден Др нема да ти дијагностицира аутизам. Може ќе сумља ама мали се и многу работи се сметаат за нормални. Јас си го гледам детето, сакам да е здраво, правам крвна слика црп и една секунда не се плашам
Pogolema gluposr od ova nema. Autizam ne se dobiva ili go imas od raganje ili ne. Samo koe.koga kw bide oficijalno dijagnksticirano. Vo sustina do 2 gos dijagnoza ne im davaat a ne deka ne gleda doktor deka neso ne e bas ok so deteto use od vtoriot mesec
Кај големата немаше реакција. Кај малата имаше прво покачена тт и цел месец беше нешто болна. Многу ѝ се намали имунитетот. После вакцина си проодеа,си зборуваат и нема никаков проблем
Недела дена пред МРП не одеше во градинка, со топ крвна слика и ставив МРП, додека чекавме реакција од вакцината закачи вирус цела недела со 40 температура. Од мака со температура прооди таа недела од што незнаеше веќе што да прави, збесна, ама ете и тоа помина. Така да никако не можеш да дочуваш. Како ти се погоди.
Jas vidov mnogu ubavi po lokal prodavnicinjata niz mestava na prv krak vo grcija. Ako odite na odmor razgledaj ima so site mozni boi heroi zivotni svetki sekakvi
Мајки споделете искуство (знам дека секое дете различно ама од прилика) по колку пелени неделно треба да носам, влажни марамици колку преслеки...или ќе ми кажат од градинката? По некое мое мислење треба да носам пелени, влажни, кремче, преслеки, пижами, вода, чаша за вода друго што треба да спремам? 9 месеци ќе биде синко
А ако појде од септември кога треба да ми се јават да ме известат за да спремам документи? Уште нема абер од градинката, не знам дали да им ѕвонам да досаѓам.
Јас му ставам по 4/5 пелени секој ден, во аеродром не носиме влажни и чашки за вода така да незнам тоа да ти кажам Вода мислам оти нигде не се носи Павловичева една се носи на почеток на месец и во ранчето алиштенца резерва Пижами исто не носиме, во тоа што се облечени во тоа спијат
Јави се досаѓај, зошто само така нешто се завршува во ова држава Јас и одев таму се расправав, сите ме научија