Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Искуства со бебе во јасли

Дискусија во 'Бебе' започната од rainbow_bb, 6 ноември 2021.

1. Tea SK

Tea SK Популарен член

Се зачлени на:
    1 август 2021
    Пораки:
    4.260
    Допаѓања:
    8.080
    Месечно носиме 2 паковања влажни, 1 павловичева, 1 брисач. Пелени ни рекоа како сакате или месечно или секој ден. Јас и ставам по 5 секој ден, најчесто 3 се потрошени.
    И пакувам и шише со вода, и даваат да пие, комплетче за пресоблекување и цуцлата. Ама цуцлата не и ја даваат изгледа за спиење, не сум прашала.
    Пижами не ти требаат.

На Bubamaricka му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Bubamaricka

Bubamaricka Популарен член

Се зачлени на:
    22 декември 2011
    Пораки:
    1.243
    Допаѓања:
    2.356
    Мајки како ги оставате бебушите градинка, боси овој период? Мојов дома нон стоп е бос, е сега за таму не знам дали исто бос или со чорапчиња? Малку глупичко прашањево знам ама ај дајте ум.

3. rarepearl

rarepearl Истакнат член

Се зачлени на:
    25 март 2022
    Пораки:
    192
    Допаѓања:
    112
    облекувам чорапчиња, но таму им ги соблекуваат, исто и по боди се само, соблекуваат кратки пантолончиња

4. Cherry79

Cherry79 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 март 2021
    Пораки:
    1.144
    Допаѓања:
    1.642
    По чорапи во градинка, дома боса.

5. Tea SK

Tea SK Популарен член

Се зачлени на:
    1 август 2021
    Пораки:
    4.260
    Допаѓања:
    8.080
    Во чорапи во градинка. Ем нон стоп се на клима ем надвор демек ја паткале.

Него ја да си прашам, на сите ви се разболуваат кога ќе тргнат во градинка?
    3 дена оди, 3 дена е дома. Носот откако тргна, не и е прекинат да тече.

6. rarepearl

rarepearl Истакнат член

Се зачлени на:
    25 март 2022
    Пораки:
    192
    Допаѓања:
    112
    мислам дека да, се соочува детето со вируси што до сега не ги ,,поминало,, совет од педијатар бидете среќни мајки кога минете само со растечен нос, да не е бактериски или јака вироза.. иначе искуствено од повеќе мајки дека детето се ,,разболува,, настинува најмногу првите 6 месеци откако ке почне во градинка, но зависи и од возраста на детето, мојата голема почна на 2 и 4 мес и се разболи 2-3 пати со по една недела температура и кашлица, во текот на цела година, малата почна точно на година, 3 месеци беше постојано тргни застани на 3 дена, настинки во глобала, еднаш уринарна инфекција со висока темп и високо црп, осип пеленски скоро постојано, последниве 5, 6 недели е супер ништо нема закачено, во меѓувреме давам флорадикс сируп, нз колку влијае тоа ама сега за сега е добра.
    3 педијатри ми рекоа се додека хемоглобинот е низок (кај неа беше на долна граница) ќе закачува вируси, некои потешко некои полесно ќе ги минува.

На Tea SK му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Bubamaricka

Се зачлени на:
    22 декември 2011
    Пораки:
    1.243
    Допаѓања:
    2.356
    Ние мајка следна недела стартуваме па ќе ти кажам како ќе биде со вируси. Но очекувам дека ќе биде болен на почеток.

8. Tea SK

Tea SK Популарен член

Се зачлени на:
    1 август 2021
    Пораки:
    4.260
    Допаѓања:
    8.080
    Тргна на 18ти јули, ај на почеток по саат два. Одеше прошла недела асално 2 дена, третиот ми се јавија пролив имала, седеа со татко и 2 дена дома. Тргна сега во понеделникот, денес ми се јавуваат има 37.5. Ја им викам не е тоа температура, неее не смееме со над 37 да ги држиме. Еве ја цел ден никава температура. Ме слжаа изгледа, гарант им досаѓала. А носот си тече цело време ама среќа Носко си купивме :D

9. Tea SK

Tea SK Популарен член

Се зачлени на:
    1 август 2021
    Пораки:
    4.260
    Допаѓања:
    8.080
    За имунитет сируп е тоа? Од колку год се дава?

10. Bubamaricka

Се зачлени на:
    22 декември 2011
    Пораки:
    1.243
    Допаѓања:
    2.356
    Те верувам сите се жалат дека некогаш им се јавуваат дека не се добри, а дома после тоа се супер. Не знам и нив да ги разбереш одговорни се за децата недај боже од 37.5 наеднаш да скокне 39 па после па тие криви не приметиле дека има детето 37 температура. Барем јас од оваа гледна точка се трудам да ги сфатам, засега, ќе видиме понатака дали исто ќе мислам. Само се надевам дека работодавачите ќе имаат разбирање за чести боледувања.

На Anaroz1 и Tea SK им се допаѓа ова.
  11. rarepearl

rarepearl Истакнат член

Се зачлени на:
    25 март 2022
    Пораки:
    192
    Допаѓања:
    112
    витамински тоник плус железо за деца од 1 година, еднаш дневно по 5мл, пакувањето е од 250 мл и трае подолго, иначе го пиев и јас за време бременост и после тоа и ептен ми беше убаво од него, ми даваше енергија
    еве состав:
    Со органско железо, витамин Ц, комплекс на витамин Б и билни екстракти.

Има пријатен вкус и не предизвикува дигестивни пречки. Придонесува за нормална функија на имунолошкиот систем и отстранување на чуството на замор и исцрпеност.

На Tea SK и nevermet18 им се допаѓа ова.
  12. marijamarkoska

marijamarkoska Популарен член

Се зачлени на:
    23 август 2017
    Пораки:
    1.296
    Допаѓања:
    2.350
    Ќе сака ли некоја мајка да ми каже што да очекувам од јасли. Како се ближи времето некако ме фаќа жал што ќе го пратам. Си мислам да не се како во затвор таму. Само во креветче и да плачат без никакви активности. Имаат ли време да им обрнат внимание таму или само ги оставаат да преплачат?

13. WhiteAngell

WhiteAngell Популарен член

Се зачлени на:
    9 мај 2012
    Пораки:
    735
    Допаѓања:
    2.315
    Мајки, од септември го пуштам дечкото у градинка, ќе има неполни 10 месеци.
    Уште сме со доење, преку ден само за заспивање. Како се навикнаа вашите на заспивање во градинка без града или без нишкање ? Страв ме фаќа за заспивањето највеќе затоа што не знае сам да заспие...
    И дали ако бебето лази, движи, се исправа го ставаат на под или се цело време во креветче ?
    Споделете искуства како се навикнале вашите бебушки воопшто на градинката толку мали

14. Tea SK

Tea SK Популарен член

Се зачлени на:
    1 август 2021
    Пораки:
    4.260
    Допаѓања:
    8.080
    Баш денес прашував за заспивањето сама заспивала ќерка ми. Дома татко и ја нишка, јас ја тапкам по газе, и со цуцла обавезно. Таму ни цуцла ни ништо сама заспивала.
    На под ја оставаат, доказ се хеланките со розеви ја праќам, со сиви се враќа.
    Тргна на 11 мес, за неполни 2 недели веќе остана и со спиење.
    Колку помало толку побрзо се навикнува.
    Вриштеше првите денови ама и пројде брзо.

На nevermet18 и WhiteAngell им се допаѓа ова.
  15. WhiteAngell

Се зачлени на:
    9 мај 2012
    Пораки:
    735
    Допаѓања:
    2.315
    Ооо дај боже, мојов заспива на цицка или во раце, цуцла не сака, со тапкање по газ боже сачувај. 24/7 е со мене, страв ме фаќа како ќе биде, се надевам нема предолго да трае адаптацијата.

16. Maca Macka

Maca Macka Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јануари 2022
    Пораки:
    1.238
    Допаѓања:
    2.857
    Зависи од воспитувачките ама од нашето искуство така беше баш. Сите седнати во креветчиња и плачат. Едно ако плачи се вознеморуваат и другите, и тие плачат. Дозволуваа една омилена играчка да си носи. Ако некое лази или оди го вадеа понекогаш, мојата зошто ни лазеше ни одеше седеше по цел ден в креветче.
    Јас ја прашав воспитувачката и вака ми кажа

17. Tea SK

Tea SK Популарен член

Се зачлени на:
    1 август 2021
    Пораки:
    4.260
    Допаѓања:
    8.080
    Други деца се во градинка, ми вика накај 9ипол си продрема во количка, а накај 12 си заспа сама. Не ми се веруваше.

На WhiteAngell му/ѝ се допаѓа ова.
  18. WhiteAngell

Се зачлени на:
    9 мај 2012
    Пораки:
    735
    Допаѓања:
    2.315
    Во количка ? Вашата количка ја оставате или ?

19. Tea SK

Tea SK Популарен член

Се зачлени на:
    1 август 2021
    Пораки:
    4.260
    Допаѓања:
    8.080
    Да. Се плашеше од децата зашто плачеле многу, па предложија со количка да ја оставаме. Како сигурност и е.

На marijamarkoska и WhiteAngell им се допаѓа ова.
  20. LiquidLuna

LiquidLuna Популарен член

Се зачлени на:
    28 август 2021
    Пораки:
    4.907
    Допаѓања:
    20.149
    Шо пие кафана, беба ја примија во градинка :party::party:
    И сеа да прашам дали од таму ќе ми кажат што треба да и ставам во ранче? И ранчиња какви имате? Од каде? Која големина? ^_^

На Mom's_life, Калатеа, Tea SK и 10 други им се допаѓа ова.