Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Искуства со бебе во јасли

Дискусија во 'Бебе' започната од rainbow_bb, 6 ноември 2021.

1. Pacient srna

Pacient srna Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јули 2015
    Пораки:
    6.411
    Допаѓања:
    9.013
    Pa da ti kazam pravo dodeka si bese vo nejzinata nekako podobar red imaa. Sega dali radi odmori imase nedeli koga se im bese haos. Vo odnos na higiena corapcinjata i se za nijansa pocisti vo maticnata gradinka. Inaku sekogas mi ja vrakale cista presoblecena nos izbrisan, moze samo nekoja fleka na majckata niso strasno. Peleni,vlazni, brisaci im nosime. Krema na gaz i stavaat. Detevo mi odi srekno srekno mi se vraka. E sea periodot koga bese haos proslata nedela ednas mi ja vratija bez obuvki neso se ispomesale poveke deca bosi si otidoa toj den, ednas po greska ke ja dadele na drug roditel. Ne znam kolku se vo grupa niti me pustile da vlezam vnatre vo bilo koj od dvava klona.
    Gledam vodat smetka za nejzinite raboti na pelenite i pisuva nejzino ime, na toplinkite sto mi gi vratija letovo isto. Drugo sto te interesira prasaj slobodno

2. LiquidLuna

LiquidLuna Популарен член

Се зачлени на:
    28 август 2021
    Пораки:
    4.907
    Допаѓања:
    20.149
    Периодот на адаптација како проаѓа? Ја оставаш, па седиш надвор некое време или си одиш па чекаш да ти се јават ако има потреба?

Додека не прооди, по чорапи треба да ја праќам нели?

Пелени, влажни тоа секојдневно ставаш во ранче или носиш пакет па кажуваат кога ќе се потроши?

3. Pacient srna

Се зачлени на:
    3 јули 2015
    Пораки:
    6.411
    Допаѓања:
    9.013
    Mojata se adaptirase vo druga gradinka pa otkako kupivme stan tamu ja prefrliv.
    Inaku da.po corapi ili boso zavisi kako ke e vremeto koga ke pocne. Toplinki nosese dur bese poladno, letovo e generalno bosa tamu poso po sandali odi. Vlazni i brisaci ostavame 1 mesecno, a peleni,krema i obleka vo rance sekoj den. Gledam nekogas ne gi trosat dnevnite peleni poso im ostanale od predhodno nejzini. Retko se slucilo so tuga da mi ja vratat valjda po greska, istiot tip ama brojce pomalo.

На LiquidLuna му/ѝ се допаѓа ова.
  4. LiquidLuna

LiquidLuna Популарен член

Се зачлени на:
    28 август 2021
    Пораки:
    4.907
    Допаѓања:
    20.149
    Фала многу мами :inlove:

На Pacient srna му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Mucika

Mucika Популарен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2012
    Пораки:
    2.860
    Допаѓања:
    4.625
    Чекај what? Ова пракса е по градинки или ги кренавте во воздух?

На Anaroz1 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Pacient srna

Се зачлени на:
    3 јули 2015
    Пораки:
    6.411
    Допаѓања:
    9.013
    Ne mozes bas da gi krenes treba slednipt den pak da ostais dete tamu sto seuste ne zboruva. Sto e najtragicno slucajno doznavme koa maz mi se razminal slednoto utro so drugata majka i taa mu rekla ej za.malce vcera kr vi go zemev deteto...sreka u nesreka razbravme deka nasevo ne trgnalo so taa majka nego zastanalo na vrata i pocnalo nanazad da se vraka dur zenava objasnila deka toa ne e nejzino. Posle gi prasal maz.mi sto se slucilo i mu se izvinile deka malce.bile vo haos poso nasata ucitelka bila na odmor, a nenajaveno im donele mnogu deca t.e. se vratile.od.odmor i dur se organiziraat tie 2-3 dena ova se desavase bosi gi ispratija,ispomesaa obleki i deca.ocigledno. posle gi podelile vo 2 grupi i ok si bese.

Btw i mene na vremeto me izgubija u gradinka pa lutav nekoe vreme ne znam kade pa me najdoa i na moite ne kazale ama jas sum.kazala.posle nekolku dena....taka da nekoi raboti ne se menjaat bas

7. Mucika

Mucika Популарен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2012
    Пораки:
    2.860
    Допаѓања:
    4.625
    За моите црни сценарија во мисли ова е баш...:worried: Колку ли работи има вакви што не ги знаеме и не кажуваат.

8. Pacient srna

Се зачлени на:
    3 јули 2015
    Пораки:
    6.411
    Допаѓања:
    9.013
    Da ne se razminele sledniot den nemase ni nie da znaeme...stoznam moze i bolje da ne znaevme

На Mari-Li и lovely91 им се допаѓа ова.
  9. Anaroz1

Anaroz1 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 април 2021
    Пораки:
    1.847
    Допаѓања:
    4.718
    Ај прашањево и во оваа тема посоодветно да го поставам, бебе е 8 месеци од септември трга во градинка, на менито има кашички како чоколино што ги прават со кравјо млеко, ја немам дадено, да и дадам дома пред да тргне или да оставам таму да дадат прво?

10. Madam S

Madam S Истакнат член

Се зачлени на:
    9 февруари 2020
    Пораки:
    421
    Допаѓања:
    455
    Одлуката е твоја. Доколку решиш да не и дадеш дома, таму ќе им нагласиш дека не треба да даваат одредена храна и тоа е тоа.

На Anaroz1 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. unearthlysarah

unearthlysarah Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2021
    Пораки:
    1.312
    Допаѓања:
    5.341
    Препорака за приватна градинка со јасли група во Аеродром? :)

12. Cherry79

Cherry79 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 март 2021
    Пораки:
    1.144
    Допаѓања:
    1.643
    Зависи од градинката. Јас и дадов да проба дома, баш ни напоменаа дека треба да ја привикнеме на млеко за во кашички, бидејќи нема да има избор освен во случај на алергија. Дома млеко тетрапак не користам за неа, но во градинка си тера од 8 месеци со таа исхрана.

13. Anaroz1

Anaroz1 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 април 2021
    Пораки:
    1.847
    Допаѓања:
    4.718
    знам колешка што излажира дека детето и е алергично и носеше ад му даваа, ама мн замарање ми е тоа, кажи ми да пробам дома прво и така и давам и јас чоколино од тоа без шеќер за вечера со ад и го правам, да пробам со кравјо разредено? и кое млеко? не планирам дома да користам, ама таму нека си јаде што јадат сите

На Cherry79 и marijamarkoska им се допаѓа ова.
  14. Lea.Messi

Lea.Messi Популарен член

Се зачлени на:
    14 мај 2012
    Пораки:
    621
    Допаѓања:
    2.084
    Јас му правев бисквити или чоколино со пола вода пола млеко, зошто сепак тоа е мала количина, макс 70/80мл,не го пие чисто, ама за воведување така мислам е ок
    Алпско 3.2 за мене користам за кафе, такво и него му ставав
    Таму какво му даваат незнам ама немаме проблем

На LiquidLuna и Anaroz1 им се допаѓа ова.
  15. Cherry79

Cherry79 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 март 2021
    Пораки:
    1.144
    Допаѓања:
    1.643
    Јас Суташ користам за нас кога имам потреба и тоа и го дадов. Во градинка користат Алпи ама не гледам мака да има и од тоа млеко. Првиот пат и направив сутлијаш со малку цимет и неколку лажички и дадов, не разредував воопшто. После тоа уште два три пати и дадов појма немам со што, не се сеќавам, мислам со оние бисквитите на Хип. Јас не сакам лично тоа чоколино, медолино итн не ми е вкусно, па не и давам и на неа. Во градинка си јаде. Не препорачувам навечер да пробаш, ако има мака нема да може да спие.

На LiquidLuna, nevermet18 и Anaroz1 им се допаѓа ова.
  16. Anaroz1

Anaroz1 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 април 2021
    Пораки:
    1.847
    Допаѓања:
    4.718
    фала ви, ќе пробаме :)

На Lea.Messi, LiquidLuna и Cherry79 им се допаѓа ова.
  17. Pacient srna

Се зачлени на:
    3 јули 2015
    Пораки:
    6.411
    Допаѓања:
    9.013
    Ama nemaat tie zamena za toj obrok/ uzinka. Ili suv leb ke mu dadat ili nisto. Bolje vovedi si kravjo i da znaes deka nema da ima reakcija tamu

На LiquidLuna, Mucika, Tea SK и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  18. Madam S

Madam S Истакнат член

Се зачлени на:
    9 февруари 2020
    Пораки:
    421
    Допаѓања:
    455
    И јас се воведов за да не му ја мислам после

На Pacient srna му/ѝ се допаѓа ова.
  19. nevermet18

nevermet18 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 мај 2014
    Пораки:
    5.227
    Допаѓања:
    13.199
    Алелуја, и бебко конечно го примаа, од први почнува. :inlove:

На LucyLu, TeddyGrey, Pacient srna и 15 други им се допаѓа ова.
  20. marijamarkoska

marijamarkoska Популарен член

Се зачлени на:
    23 август 2017
    Пораки:
    1.296
    Допаѓања:
    2.350
    Ајде среќно. Во која градинка. На која возраст? :)

На TeddyGrey му/ѝ се допаѓа ова.