Оди директ во градинка. На пријател еден го примија малото, као наводно имало сега место во јасли. Он до душа за поголемото фаќаше врски, е сега не знам дали има нешто удел тоа за малово ама тврди дека сега нигде не се јавувал за врски.
не примија во кочо рацин во Центар, не знам колку се во група, во Ѓорче вчера ги видов списоците и видов дека се по скоро 30 деца во јасли
По 30 и пак го нема моево Сега за Центар сакам да пробам, ама е знам дали сега може да аплицирам или наредно лето тек се уписите И дали во градинката што не ја примија ќе стои како на листа за чекање или и таму пак ќе треба да носам документи
без врски во Ѓорче нема шанси да ти ја примат, ние сме во општина Ѓорче, потегнав 100 луѓе и џабе, на крај успеав во Центар да ја запишам
со врски, сменив јас и адреса, ама што да се прави пукнав од нервози, породилното ми завршува сега во сеп. а баби на располагање немаме ќе требаше отказ да си дадам
Беше 15 за време на ковид, како ги укинаа меркте одма рипнаа групите. Кај нас во група имаше сигурно повеќе од 20, скоро накај 25 дечиња.
Нема шанси, тоа е премногу не е дозволено, зарем мислиш дека 3 негователки се способни да чуваат 36 деца,
Ne se tacni ako e vaka. Kaj nas den dva rekoa mnogu deca iame neplanski od odmor se vrativte 29 se pa bese opst haos togas dur da se organiziraar vo 2 grupi da gi podelat. Da ne se ova pogolemi deca a ne jasli