jasli se, inace tuka e opsht haos vo gradinkava, stvarno ne mi e jasno kako gi gledaat, a ne znam kako e vo Centar kolku se vo grupa zatoa rekov tuka da prasam, valjda ne e kako ovde
Epa jas za centar ti kazuvam. Moeto odi regular vo panorama, letovo bea samo spoeni vo koco racin. Od utre se vrakame nazad vo panorama
Во аеродром ние сега се запишавме, 15 беа на листа и ја прашав таа во администрација, ми рече јасли секаде во аеродром се 15,ова со 36 треба само да се пријави
Mom's Бев сега да земам документи за упис на бебе. Е ми рекоа да си купам досие за бебе од книжара Кај да барам пошто во локалните сигурно нема да најдам
Пред короната, во 2019 мојот кога одеше 40 беа на список во Лале (Срничка) во јасли. Се надевам сега уште држат понормален број.
Дoсие за дететo, вo негo ги внесуваат сите пoдатoци за дететo за целoтo време дoдека е вo градинка. Oд запиштување дo краj.
Мајки дали може детето да тргне во градинка без примена ммр вакцина (а да ја прими отпосле секако)? Моето е година и два месеци и се разболе непосредно пред закажаниот термин за вакцина и нормално ја одложивме. Сакав барем месец да помине да е целосно здрав па да го вакцинирам, но во меѓувреме треба да почне во градинка. Дали би правеле проблем што ја нема примено оваа вакцина?
Мене ми рекоа дека до 15 месеци толерираат за ммр вакцина И на 15 ти полниме 15 месеци и сл недела здравје ќе ја прими Ама веќе оди 4 месеци Прашајте си најубаво во градинка
Моето беше болно од Ковид почетокот на месецот, а пред една недела се вакцинираше. Ми рекоа во вакцинација дека не можат да ми дадат потврда за примени вакцини додека не ги прими сите предвидени вакцини.