Дали некому му се јавија од градинката 8ми март, небитно од кој клон за во јасли? Поднесов апликација кога Димитар имаше три месеци, може сум закаснила
Треба да ти дадат потврда каде што стои дека само таа не му е примена. Мене ми дадоа без проблем, а и секако му беше рано за вакцината, на 8++ тргна во градинка. Секако чудно е што го боцнале толку брзо после ковид, ама најбитно е што си е добар, без реакција
Во Ѓорче има премногу деца , а нема градинки. Пример е околината кај стадионот, еден куп згради и 95% се млади со мали дечиња. Најблиску што е градинката прима од 4+ години мислам. И сите овие родители на деца или во Хроѓ или во уште една што има ги носат, а и таму е баш населено.
Ako ti trgne nema da e zdravo posle. Mojata odi od 11mes bez mrp i eve sega e skoro 15 nikako da vrzeme da e zdrava 3-4nedeli za da ja vakciniram. Trebase vo juni posle odmor bese somnitelna za koksaki, sega vo juli pred odmor pak temp brisevi antibiotik. Eve ja 2 nedeli odi, tretata e so kaslanje i zatnat nos....stvarno vise ne znam koga ke go vakciniram detevo
Seuste ne mi pobarale. Ke vidime kako ke pravime ja ne deka nejkam da ja vakciniram nonstop e neso bolna podnastinata
Уште се разболува,а? Јас па викам за месец два ќе биде боље. Даваш за имунитет нешто? Еве ја мојава од четвртокот е дома, до завчера 39.5, сега кашла буфта.
Да те тешам и моето се разболе одма откако го однесов само 2 дена во градинка , си фати стомачен вирус минатата недела ама од вчера е во градинка па се надевам дека ќе тераме пак сега.. Со помин да е мајка
За прв ден во градинка треба ранче? Што да му ставам? Требаше да се јават да нѐ известат за сѐ, ама уште нема абер од нив.
Јас спремив ранче, ама кога го однесов ми рекоа нема потреба, секако само пола саат седеше прв ден Таму најубаво ќе ти кажат, може па ќе си седи цел ден
Мене ми кажаа да не носам уште првиот ден оти ќе биде кратко седењето, од ден на ден ќе сме се договарале со негувателките
А од колку саат го носеше првиот ден? Колку се задржа? Буквално немам никаква информација, не знам ни во која просторија, кај кои негувателки...
Ни кажаа да го однесеме од 10часот и седеше на пола саат се додека не се навикне.. ние сеуште тераме од почеток, ем болен ем одмор...