мене не ми се јавија ни денес ми рекоа уште кога ја земаа дека планираат два саати денес, седеше скоро два саати , ја чекав надвор плачела малце, искрено мислам дека била гладна, пошо ја носиме после доручекот... @Maca Macka јас сум уште наредната недела дома и после планирам од 8 до 17 часот да ја оставам, неам толку време за адаптација, нема кој да ја чува ни да ја земе, се надевам брзо ќе се навикне, за овие два дена убав впечаток ми оставија негователките
Чек па ти кога ќе почнат да ти се јавуваат дојдете земете ја има 37.2, дојдете земете ја има 37.4 температура. Идеме ја земаме таа радосна, си игра, си скока, дома ни температура ни бурур.
Девојки ме интериса за градинките во Гази Баба,кога е најдобро време да се поднесе пријава? Породилното ми е до крај на Февруари а би сакала да почне да оди во јасли од нареден Септември. Дали е рано ако поднесам сега пријава?
Мојава е родена ноември, јануари поднесена пријава за почеток од 1.10.2022. Во јули ми се јавија дека е примена од 01.09. Ќе почнам да ја носам од крајов на месец. Мислам дека нема проблем со места. Ама пушти си со време. Конкретно за 25 мај градинка зборам, гази баба
Како би израгирале во оваа ситуација? Вчера кога го земав ми кажаа дека имале гриз за доручек. Во меѓувреме дојдоа по друго бебе, негувателката кажува дека на галеничето му дале кремче намачкано на лепче. Смеат да им даваат различно на тие што не сакаат да јадат од доручекот? Не ми е баш јасно. Јас претходно кога кажав дека моето не е по кашите и манџите (ама ќе се научи), ми рекоа ако не се научи "ќе јаде суво лепче" - ова беа зборовите на негувателката.
Јас уште одма би ги прашала, се извинувам ви го наслушнав муабетот, зарем и кремче имате за доручек, не бев запознаена со менито. Е сеа зошто сум побезобразна би додала и 'нели само сув леб беше опција', ама тоа сум само јас. Не сум невротична жими се!!! Може поискусните членки имаат други искуства
најверојатно зависи од градинка до градинка, јас мојата ја носам после доручекот, а предходниот ден седеше 2 саати и почнала да плаче, фактички имаа поминати три саати откога дома јадеше, сабајлето и спомнав на негователката дека предходниот ден може била гладна и вчера кога ја земав иако беше пројден доручекот, пошо им е во 8 ипол, а ја ја носам во 9 жената ми рече пошо сум и спомнала и дала од доручеток, после тоа ми кажа исто дека им давале цедевита, ми рече не знаев дали и давате сокови и не и дадов, слободно стај ми во шише чај било што што пие дома ќе и дадам тоа место цедевита
Ова со кремчето е во Свети Николе... Иначе за друго јадење до сега само палента и гриз ми имаат кажано за доручек, ништо чудно и само тоа да им даваат.
И мојава е во јасли, не дека храната им е wow и дека авокадо и манго им даваат, ама солидна е. Никогаш на мени немале крем или цедевита. Многу изгледа има разлика од градинка до градинка, и од град до град.
Доручек имаат тестенини со кајмак, сирење, павлака, зденка нешто такво. Ручек имаат манџички зелка, леќа, гравче, зеленчук, супа со лепче. З пати неделно јунешко еднаш пилешко и еднаш без месо. Ужинка чоколино, медолино, сутлијаш, крем од жолчки, банана или некое овошје со бисквити. Јогурт имаат обично и за доручек и за ручек. Меѓу доручек и ручек имаат цеден сок од портокал или чај со лимон. Менуваат мени на две недели и го адаптираат сезонски. Не е којзнае што ама солидно е сепак.
Можам да се кладам дека тука нема пола од тоа. Тестенини и млечни производи сигурно не даваат. Ми кажаа само за ручек манџа, ужинка овошје, доручек каша
Во која градинка сте? Да не сте во Карпош некоја, многу слично мениво како во нашава градинка. @nevermet18 кај нас за доручек секогаш нешто млечно има со палента, јуфки макарони, или блага варијанта бисквити, пудинг со млеко, за ручек манџа со месо, во вторникот на пример имале ориз со печурки и пилешко, топ ручек според мене, а за ужинка скоро исто како што пишала @Cherry79 . Јас искрено сум задоволна со мениво. Секоја недела им го менуваат. Не очекував дека просо, киноа и батат ќе и даваат.