Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Искуства со бебе во јасли

Дискусија во 'Бебе' започната од rainbow_bb, 6 ноември 2021.

1. Anaroz1

Anaroz1 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 април 2021
    Пораки:
    1.856
    Допаѓања:
    4.731
    мене не ми се јавија ни денес ми рекоа уште кога ја земаа дека планираат два саати денес, седеше скоро два саати , ја чекав надвор плачела малце, искрено мислам дека била гладна, пошо ја носиме после доручекот...
    @Maca Macka јас сум уште наредната недела дома и после планирам од 8 до 17 часот да ја оставам, неам толку време за адаптација, нема кој да ја чува ни да ја земе, се надевам брзо ќе се навикне, за овие два дена убав впечаток ми оставија негователките

На nevermet18, Maca Macka и WhiteAngell им се допаѓа ова.
  2. Tea SK

Tea SK Популарен член

Се зачлени на:
    1 август 2021
    Пораки:
    4.304
    Допаѓања:
    8.168
    Чек па ти кога ќе почнат да ти се јавуваат дојдете земете ја има 37.2, дојдете земете ја има 37.4 температура. Идеме ја земаме таа радосна, си игра, си скока, дома ни температура ни бурур.

На nevermet18 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. januari19

januari19 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јануари 2019
    Пораки:
    762
    Допаѓања:
    1.748
    Девојки ме интериса за градинките во Гази Баба,кога е најдобро време да се поднесе пријава?
    Породилното ми е до крај на Февруари а би сакала да почне да оди во јасли од нареден Септември.
    Дали е рано ако поднесам сега пријава?

4. LazaLaza

LazaLaza Популарен член

Се зачлени на:
    28 мај 2020
    Пораки:
    1.199
    Допаѓања:
    8.775
    Мојава е родена ноември, јануари поднесена пријава за почеток од 1.10.2022. Во јули ми се јавија дека е примена од 01.09. Ќе почнам да ја носам од крајов на месец.
    Мислам дека нема проблем со места. Ама пушти си со време. Конкретно за 25 мај градинка зборам, гази баба

На januari19 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. BezglasnaBukva

BezglasnaBukva Популарен член

Се зачлени на:
    30 април 2015
    Пораки:
    718
    Допаѓања:
    1.952
    Има проблем со места и треба врски реално. Најубаво со време да си поднесеш, уште сега

На januari19 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. nevermet18

nevermet18 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 мај 2014
    Пораки:
    5.228
    Допаѓања:
    13.202
    Како би израгирале во оваа ситуација? Вчера кога го земав ми кажаа дека имале гриз за доручек. Во меѓувреме дојдоа по друго бебе, негувателката кажува дека на галеничето му дале кремче намачкано на лепче. Смеат да им даваат различно на тие што не сакаат да јадат од доручекот? Не ми е баш јасно.
    Јас претходно кога кажав дека моето не е по кашите и манџите (ама ќе се научи), ми рекоа ако не се научи "ќе јаде суво лепче" - ова беа зборовите на негувателката.

7. Калатеа

Калатеа Популарен член

Се зачлени на:
    2 октомври 2021
    Пораки:
    2.110
    Допаѓања:
    6.938
    Јас уште одма би ги прашала, се извинувам ви го наслушнав муабетот, зарем и кремче имате за доручек, не бев запознаена со менито.:)
    Е сеа зошто сум побезобразна би додала и 'нели само сув леб беше опција', ама тоа сум само јас.:D
    Не сум невротична жими се!!!:D
    Може поискусните членки имаат други искуства :)

На Marija2007, S.J.Parker, Mucika и 5 други им се допаѓа ова.
  8. Anaroz1

Anaroz1 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 април 2021
    Пораки:
    1.856
    Допаѓања:
    4.731
    најверојатно зависи од градинка до градинка, јас мојата ја носам после доручекот, а предходниот ден седеше 2 саати и почнала да плаче, фактички имаа поминати три саати откога дома јадеше, сабајлето и спомнав на негователката дека предходниот ден може била гладна и вчера кога ја земав иако беше пројден доручекот, пошо им е во 8 ипол, а ја ја носам во 9 жената ми рече пошо сум и спомнала и дала од доручеток, после тоа ми кажа исто дека им давале цедевита, ми рече не знаев дали и давате сокови и не и дадов, слободно стај ми во шише чај било што што пие дома ќе и дадам тоа место цедевита

9. nevermet18

nevermet18 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 мај 2014
    Пораки:
    5.228
    Допаѓања:
    13.202
    Цедевита на бебиња даваат? :^)

10. Anaroz1

Anaroz1 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 април 2021
    Пораки:
    1.856
    Допаѓања:
    4.731
    да :rofl:

11. nevermet18

nevermet18 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 мај 2014
    Пораки:
    5.228
    Допаѓања:
    13.202
    Ја за кремот се шлогирав, а тек ова. (facepalm)

На LiquidLuna му/ѝ се допаѓа ова.
  12. LiquidLuna

LiquidLuna Популарен член

Се зачлени на:
    28 август 2021
    Пораки:
    4.919
    Допаѓања:
    20.258
    Хахахах ехе енос ќе се шлогираш, почекај :rofl::rofl:

13. Cherry79

Cherry79 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 март 2021
    Пораки:
    1.146
    Допаѓања:
    1.645
    Кај даваат кремче и цедевита во градинка во јасли? Во која градинка?

14. LiquidLuna

LiquidLuna Популарен член

Се зачлени на:
    28 август 2021
    Пораки:
    4.919
    Допаѓања:
    20.258
    @Anaroz1 и. @nevermet18 ќе ти кажат, незнам. Мојата не е стигната до јадење уште :D

15. nevermet18

nevermet18 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 мај 2014
    Пораки:
    5.228
    Допаѓања:
    13.202
    Ова со кремчето е во Свети Николе... Иначе за друго јадење до сега само палента и гриз ми имаат кажано за доручек, ништо чудно и само тоа да им даваат.

16. Cherry79

Cherry79 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 март 2021
    Пораки:
    1.146
    Допаѓања:
    1.645
    И мојава е во јасли, не дека храната им е wow и дека авокадо и манго им даваат, ама солидна е. Никогаш на мени немале крем или цедевита. Многу изгледа има разлика од градинка до градинка, и од град до град.

17. nevermet18

nevermet18 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 мај 2014
    Пораки:
    5.228
    Допаѓања:
    13.202
    Што им даваат кај вас?

18. Cherry79

Cherry79 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 март 2021
    Пораки:
    1.146
    Допаѓања:
    1.645
    Доручек имаат тестенини со кајмак, сирење, павлака, зденка нешто такво. Ручек имаат манџички зелка, леќа, гравче, зеленчук, супа со лепче. З пати неделно јунешко еднаш пилешко и еднаш без месо. Ужинка чоколино, медолино, сутлијаш, крем од жолчки, банана или некое овошје со бисквити. Јогурт имаат обично и за доручек и за ручек. Меѓу доручек и ручек имаат цеден сок од портокал или чај со лимон. Менуваат мени на две недели и го адаптираат сезонски. Не е којзнае што ама солидно е сепак.

19. nevermet18

nevermet18 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 мај 2014
    Пораки:
    5.228
    Допаѓања:
    13.202
    Можам да се кладам дека тука нема пола од тоа. Тестенини и млечни производи сигурно не даваат. Ми кажаа само за ручек манџа, ужинка овошје, доручек каша

20. Tea SK

Tea SK Популарен член

Се зачлени на:
    1 август 2021
    Пораки:
    4.304
    Допаѓања:
    8.168
    Во која градинка сте? Да не сте во Карпош некоја, многу слично мениво како во нашава градинка.
    @nevermet18 кај нас за доручек секогаш нешто млечно има со палента, јуфки макарони, или блага варијанта бисквити, пудинг со млеко, за ручек манџа со месо, во вторникот на пример имале ориз со печурки и пилешко, топ ручек според мене, а за ужинка скоро исто како што пишала @Cherry79 .
    Јас искрено сум задоволна со мениво. Секоја недела им го менуваат. Не очекував дека просо, киноа и батат ќе и даваат.

На nevermet18, Jordanovska-K, Калатеа и 2 други им се допаѓа ова.