Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Искуства со бебе во јасли

Дискусија во 'Бебе' започната од rainbow_bb, 6 ноември 2021.

1. Cherry79

Cherry79 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 март 2021
    Пораки:
    1.146
    Допаѓања:
    1.645
    Кочо Рацин во Капиштец. Да слично е менито, и баш така секоја недела различно, и на две недели го објавуваат и менуваат. Затоа и прашав кај има кремче и цедевита, тоа ме изненади. Мојава почна од 8 месеци, леб и кремче зарем на 8 месечни бебиња ќе им дадат. Инаку и батат имаше на мени неделава или минатат не сум сигурна што е одлично.

Последна измена: 8 септември 2022
    На Tea SK му/ѝ се допаѓа ова.
  2. LiquidLuna

LiquidLuna Популарен член

Се зачлени на:
    28 август 2021
    Пораки:
    4.921
    Допаѓања:
    20.308
    Комшивки сме а? :rofl: Мојата е во Кочо Рацин на Водно :D Топ им е менито, само што уште не сум ја оставила за јадење :wasntme:

3. nevermet18

nevermet18 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 мај 2014
    Пораки:
    5.228
    Допаѓања:
    13.202
    Ме истрауматизира оваа градинка. И мене а и детето очигледно. Штом ја погледне негувателката одма почнува да плаче. Со другата не е ваков.
    До денес една недела постојано одеше само саат и пол до два. Денес ѝ реков дс поседе 4 саати, дека имам обврски. "Аааа не може". Не знам кај да изреагирам и дали да пробам да го префрлам во другата градинка.

4. sani99

sani99 Популарен член

Се зачлени на:
    4 декември 2012
    Пораки:
    2.341
    Допаѓања:
    1.349
    Ние одиме уште од мај месец и сеуште плаче кога ќе ја види учителката, дека има нови сега од 1ви септември.. Ќе издржиме, тоа е.. а и на почетокот многу долго време се адаптиравме околу месец и нешто се додека не остане на крај до 14.30 а сега во септември до 16.20 додека стигнам од работа.. ми се жалат дека е многу мало, и дека плаче цело време и многу време седи а мало е .

5. nevermet18

nevermet18 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 мај 2014
    Пораки:
    5.228
    Допаѓања:
    13.202
    Ставот на негувателката е дека од сите деца само тој плаче. Пред некој ден друга мајка ѝ рече: од утре го оставам детето од 6, ќе го земам после работа. Ок ѝ рекоа. Заедно почнаа од 1ви. После две три дена почна по цел ден да седи. Мене ми викаат дека не може да седе повеќе од два саати, затоа што знаат дека не сум вработена. Епа како да појдам на работа, ако детето не иде у градинка тие 8 саати???

6. Pacient srna

Pacient srna Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јули 2015
    Пораки:
    6.411
    Допаѓања:
    9.013
    Vo nasata ima vakvo sekoj mesec

IMG-3c8f09bd4e87afc2ea20c4ad183e370e-V.jpg

На nevermet18 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Pacient srna

Се зачлени на:
    3 јули 2015
    Пораки:
    6.411
    Допаѓања:
    9.013
    Kazi
    Kazi im be deka rrabotis sto gi vrtis

На Anaroz1, nevermet18, lovely91 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  8. nevermet18

nevermet18 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 мај 2014
    Пораки:
    5.228
    Допаѓања:
    13.202
    А каде? Па шо, па како? Го слушнав неќна муабетот со другата мајка. И кога дознаа дека е на висока позиција одма друг третман. Бљак.

9. Tinkerbell11

Tinkerbell11 Популарен член

Се зачлени на:
    14 мај 2019
    Пораки:
    590
    Допаѓања:
    1.827
    Јас ќе ти дадам совет од мојта свекрва. Внук ми кога тргнал во градинка така ѕвонеле 2 месеца после 2 саата да одат да си го земат. И бидејќи свекрвата го носела на неа и се јавувале и последниот пат кога веќе и се смачило им рекла од денеска ќе си седи до крај во 2 ипол мајка му ќе дојде ќе си го земи. И тогаш воспитачката и рекла ама ако плаче, епа ако плаче вие сте должни да го смирите а и како ќе се навикне детето да не плаче кога а го донесам, вратам се дома вие ми ѕвонете да го земам. Има луѓе шо се на работа тоа време и немаат помош од баба и дедо за да и ги чуваат внучињита и затоа постојат градинките. И верувала или не никогаш после тоа не и се јавија. И следен пат ако ти се јават дај го телефонот на друг да зборува, нека кажат дека имаш работа, дека си на проба некаде, на разговор итн.

На Jordanovska-K, lovely91 и nevermet18 им се допаѓа ова.
  10. WhiteAngell

WhiteAngell Популарен член

Се зачлени на:
    9 мај 2012
    Пораки:
    735
    Допаѓања:
    2.315
    Значи секаде се исти.
    Јас во средата го оставив во 9:30 ми рекоа во 11 да го земам и јас одма им реков морам да одам на работа, ќе гледам да стигнам да го земам до 11( претходниот ден требаше 1ч да седи ама после пола саат ми се јавија да го земам , плачел не се смирувал). Го земав во 11:30, беше заспан во раце кај негувателката. И муабетите многу е мал (10 месеци), за него ми е, кај мене поминале деца еден куп јас ќе се снајдам ама за него ми е. Првиов месец мора вака да биде, викам јас морам на работа да тргнам, немам време за 1 месец адаптација, офф душиче многу е мал, а кога ќе почнете на работа во колку ќе го зимате, викам до 16 сум на работа значи 16:30, лелеее многу време е тоа, немате ли помош, викам немам јас да имав кој да го чува нема да го пуштам на 10м во градинка.
    И викам петок да го донесам со доручек, па не знам, ај донеси го па после ај уште петок во 9:30 па од понеделник со доручек, викам ајде така нека биде.
    Како за беља од синојка го фати стомачен вирус, повраќаше, сега пролив има и нормално денес не го однесов па во понеделник здравје го носам на доручек... па ќе видиме за понатака

На Milkiway и nevermet18 им се допаѓа ова.
  11. nevermet18

nevermet18 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 мај 2014
    Пораки:
    5.228
    Допаѓања:
    13.202
    Мене па ми рекоа голем е за сега да почнува, тешко ќе свикне. На точно ЕДНА година појде.

12. WhiteAngell

Се зачлени на:
    9 мај 2012
    Пораки:
    735
    Допаѓања:
    2.315
    (facepalm)(facepalm)(facepalm)
    На 10 месеци мал, на година голем... и нив не им се погодува

На Anaroz1 и nevermet18 им се допаѓа ова.
  13. nevermet18

nevermet18 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 мај 2014
    Пораки:
    5.228
    Допаѓања:
    13.202
    Сега ќе го земам, баш ќе пишам впечатоци. Ама како појде убав збор не слушнав.

На sani99 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. WhiteAngell

Се зачлени на:
    9 мај 2012
    Пораки:
    735
    Допаѓања:
    2.315
    Само строго со нив, инаку ќе те маткаат со месеци

На Pacient srna му/ѝ се допаѓа ова.
  15. nevermet18

nevermet18 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 мај 2014
    Пораки:
    5.228
    Допаѓања:
    13.202
    Пак ми заѕвони порано од што бевме договорени. Ми вика ќе мора подолго да се адаптира. Мн ми е гајле, во пон го оставам до 12-1, па шо знаат нека му прават.

На Milkiway му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Pacient srna

Се зачлени на:
    3 јули 2015
    Пораки:
    6.411
    Допаѓања:
    9.013
    Sekako taka praat. Znam malo mesto tesko e da lazes ama sto ti e gajle koa oni tebe te lazat. Kazi ne sum prijavena uste ne mozam da kazam ama ne me barajte ne mozam da dojdam neli gledate sama se macam sam roditel sum....vrti gu i ti malce...nas ne baraa i mene j maz i toj se potresuvase odese. Koa svati deka ne go lazam jas nego tie go maftaat im rece na pat sum ne mozam videtw so majkata. A mene ne me baraa poso se on go nosi garant si mislat ja ne se zamaram so deteto. Posle ednas mu rekoa abe neli baba dedo moze da go zemat i toj im naprail faca pred placenje im rekov ama jas nemam roditel i se ukutea i od togas super ni e deteto adaptirano zlato ne place....znam deka ti e tesko sama si ama pa koristo sto mozes. Odi reci im cekam da mi pomognete mlada sum sama sum se macam au....valjda ke upali

На Milkiway и nevermet18 им се допаѓа ова.
  17. WhiteAngell

Се зачлени на:
    9 мај 2012
    Пораки:
    735
    Допаѓања:
    2.315
    И да ти се јават кажи им доаѓам за 30 мин или да да ќе дојдам и отиди после пола час-час.
    Мене во средата ми рекоа во 11 да го земам, јас чекав до 11:30 и ете ги во 11:10 ми се јавуват ало да дојдете да го земете, ајде викам само што излегов од работа за 10-15 мин доаѓам и во 11:30 го земав

На Milkiway му/ѝ се допаѓа ова.
  18. nevermet18

nevermet18 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 мај 2014
    Пораки:
    5.228
    Допаѓања:
    13.202
    После колку време почнаа вашите бебки да остануваат на спиење?

19. BezglasnaBukva

BezglasnaBukva Популарен член

Се зачлени на:
    30 април 2015
    Пораки:
    718
    Допаѓања:
    1.952
    Од втор ден :rofl: го оставив демек 30мин, отидов да го земам, он од плачење им заспал во раце :). Тоа беше најголем проблем кај нас, заспиваше пред сите деца, зошто беше најмал, а после кога другите спиеа он плачеше.
    Мислам дека после 3 недели го фати редот, ама и жените беа упорни да го држат буден до ручек, за после да спие со другите деца.

Нема правило, ќе си видиш дали е спремен за да остане подолго. Од друга страна па зависи и колку време ти се губи за адаптација. Ако им кажеш таму дека имаш уште 1 недела, па ќе почнеш на работа, да видиш како ќе почне и да јаде и да спие :)

На nevermet18 и Jordanovska-K им се допаѓа ова.
  20. Pacient srna

Се зачлени на:
    3 јули 2015
    Пораки:
    6.411
    Допаѓања:
    9.013
    Mojata terase inat....2 nedeli adaptacija i posle use 1-2 za da spie. Nejkese da im spie. Ja zimal maz.u sekunda u transporter koma...racunaj bebe od godina negde cel den nespieno