Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Искуства со бебе во јасли

Дискусија во 'Бебе' започната од rainbow_bb, 6 ноември 2021.

1. Tea SK

Tea SK Популарен член

Се зачлени на:
    1 август 2021
    Пораки:
    4.309
    Допаѓања:
    8.177
    После 8 дена мислам дека беше. Отишол татко и да ја земе накај 13, го вратиле, кома била.

На nevermet18 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Cherry79

Cherry79 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 март 2021
    Пораки:
    1.146
    Допаѓања:
    1.645
    Мојава почна од 8м, па спиеше и на адаптација. Она заспиваше кај 10 до 11 , ќе ручаше па ја земав, бидејќи не можеше да дочека да заспие со другите а се водеше на адаптација. После почна два пати да преспива, по два месеци по еднаш фати ред после тоа. Реално треба ти да пресечеш. Знам дека си невработена и живееш во мал град, ама кажи им таму online работиш за странци и неможеш порано.

3. nevermet18

nevermet18 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 мај 2014
    Пораки:
    5.228
    Допаѓања:
    13.202
    Мајки што почнавте сега на адаптација, како се снаоѓаат вашите бебушки?

4. Anaroz1

Anaroz1 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 април 2021
    Пораки:
    1.856
    Допаѓања:
    4.731
    мојата е добра, првиот ден не плачеше, па од наредниот си се отвори, до петокот секој ден ја зимав со липање, седеше по саат ипол-два, вчера ми рекоа да ја оставам до ручекот, скоро 4 саати беше, супер била и доручкувала и ручала таму ја земав не плачеше, од негователките впечатокот ми е одличен, не ми се јавиле ниеднаш до сега за недела дена, ми кажуваат дека ја држеле во раце да ја смират, ја пуштале на земја да лази и стварно се гледа по хеланчињата и по чорапчињата дека била на земја, ми ја враќаат пресоблечена и чиста, ми кажуваат како прошле, пелените гледам дека се обележани кога ќе ги вратат во ранче, имавме родителска се убаво ни објаснија, од понеделник јас почнувам со работа и се договоривме да останува со спиење

Последна измена: 14 септември 2022
    На IRBBB, zverkica, lovely91 и 8 други им се допаѓа ова.
  5. Anaroz1

Anaroz1 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 април 2021
    Пораки:
    1.856
    Допаѓања:
    4.731
    не можам да го редактирам постот веќе, пред некој ден кога ја зимав имаше како црвено нешто на челото и мислев дека е изгребана , кога ми ја подаваше баш ја загледав и ме виде, вика ништо не и е, кармин е, плачеше јас ја земав да ја смирам и ја гушкав, ја бацив малце :rofl: и стварно се избриша, броеви ни дадоа 200 пати ми повторија дека можеме да им звониме било кога да прашаме било што, некогаш затоа што ми е далеку од дома седам во дворор на градинка и ја чекам , општо впечатокот ми е добар, дури и од другите групи гледам дека секоја воспитувачка има убав однос со родителите при предавање, муабет денес беше добро/лошо, јадеше/ не јадеше, ова и тоа правеше, ниедно дете не е предадено само така, така да се надевам дека убавиот впечаток ќе ми потрае :rofl:

На Калатеа, IRBBB, lovely91 и 5 други им се допаѓа ова.
  6. LiquidLuna

LiquidLuna Популарен член

Се зачлени на:
    28 август 2021
    Пораки:
    4.921
    Допаѓања:
    20.310
    Јас не можам да ја темпирам мојава спанка никако. Ја носам во 9, до 10:30 издржува, доаѓам дома не сум ја ни пресоблекла она заспала (facepalm)
    Иначе вака е супер, весела е. Негувателките детално ме известуваат за секоја минута, кога ја земам стоам ко прваче и си слушам :D

На IRBBB, lovely91, unearthlysarah и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  7. nevermet18

nevermet18 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 мај 2014
    Пораки:
    5.228
    Допаѓања:
    13.202
    А оти не ја носиш порано? Нели е малку по саат и пол?
    Моето од 7 45 до 11 15 оди неколку дена, ама знаат и да ми заѕвонат во 10 да си го земам. Ми викаат тешко ќе идела адаптацијата кај него. Никако не попуштал. (facepalm)

8. sani99

sani99 Популарен член

Се зачлени на:
    4 декември 2012
    Пораки:
    2.341
    Допаѓања:
    1.349
    Како ги носите во градинка ( тие што не се проодени уште ) ?
    Моето ни за жива глава не сака да седи во градинка, а тежок е веќе за во раце да го носам а со другата рака ја буткам количката.. Незнам како на друг начин да го однесам , секој ден кошулата ми е згужвана за на работа :rofl::tmi:

9. LiquidLuna

Се зачлени на:
    28 август 2021
    Пораки:
    4.921
    Допаѓања:
    20.310
    Оти сите дечиња на адаптација во оваа градинка ги носат од 9. А мојава ако ја разбудам порано може и очи да ми ископа. :rofl: Тешка спанка е, а во градинка ги заспиваат после 12. Нема теорија да издржи до 12... Еве денес до 11 ќе пробале. Со среќа :rofl:

На nevermet18 и unearthlysarah им се допаѓа ова.
  10. nevermet18

nevermet18 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 мај 2014
    Пораки:
    5.228
    Допаѓања:
    13.202
    Моето оди па до градинка обавезно е во количка. За назад во почетокот се бунеше, го носев во раци до дома, а со друга рака количка буткав (по угорниците мака мачев додека стигнеме дома, а на 5 мин ни е градинката). Нема друго чаре освен да си седи во количка. Се научи веќе со тек на времето и мирен е.

11. nevermet18

nevermet18 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 мај 2014
    Пораки:
    5.228
    Допаѓања:
    13.202
    Добри вести, денес бил помирен. :D Од вторник ќе пробаме да останува за спиење, се надевам дека нема да бунтува многу. :D
    Едит: @Anaroz1 родителска? Другите имате ли родителски во јасли? Вчера и една роднина ми рече дека била на родителска, велам јас не сум запознаена, денес ја прашав негувателката ми вика ние не држиме родителски. :?:

На Калатеа, marijamarkoska, ivani30 и 5 други им се допаѓа ова.
  12. LiquidLuna

Се зачлени на:
    28 август 2021
    Пораки:
    4.921
    Допаѓања:
    20.310
    Јас имам после, од 16:30 :rofl:

13. nevermet18

nevermet18 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 мај 2014
    Пораки:
    5.228
    Допаѓања:
    13.202
    Ај живи све сподели шо ќе кажат. :D Баш ме интересира.
    Инаку сме имале и ние неделно мени, дури денес го видов. :D Оваа недела секој втор ден млеко и бисквити за доручек. :D

На LiquidLuna му/ѝ се допаѓа ова.
  14. LiquidLuna

Се зачлени на:
    28 август 2021
    Пораки:
    4.921
    Допаѓања:
    20.310
    Мислам дека ќе ме крстат - Донесете брисачи, влажни, пластични чаши. Гарант :rofl::rofl::rofl:

15. sani99

sani99 Популарен член

Се зачлени на:
    4 декември 2012
    Пораки:
    2.341
    Допаѓања:
    1.349
    И ние имавме вчера

16. nevermet18

nevermet18 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 мај 2014
    Пораки:
    5.228
    Допаѓања:
    13.202
    Шо ви кажаа?

17. Anaroz1

Anaroz1 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 април 2021
    Пораки:
    1.856
    Допаѓања:
    4.731
    горе доле кај нас ова беше прием е од толку до толку, ве молиме да не касните затоа што започнува доручекот, кога звоните дур трае доручекот бидете свесни дека ги оставаме бебињата сами, од толку до толку е пресоблакање, од толку до толку активности- што се активностите, сите родители да напишеме кога ни одговара да ги зимаме од градинка за да знаат дали ќе имаат потреба за уште една смена, осигурување некое имаат групно, како да ги облакаме- кај нас кажаа дека кога ќе почне грејна сезона е мн топло- потенко да бидат облечени, во ранче колку пелени, колку алишта за пресоблакање, да ги известуваме за разболување, бактерии, да не ги носиме болни, горе доле се беше опфатено, после тоа секој родител можеше да праша што го интересира, во секој случај мене доста корисно ми се виде

На Jordanovska-K, pamelche и nevermet18 им се допаѓа ова.
  18. nevermet18

nevermet18 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 мај 2014
    Пораки:
    5.228
    Допаѓања:
    13.202
    Ахам. А какви активности имаат?

19. Anaroz1

Anaroz1 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 април 2021
    Пораки:
    1.856
    Допаѓања:
    4.731
    рекоа дека во јасли 1, најверојатно и твојот е во таква група тоа се игри со играчки редење коцки, а во поголемите јасли не знам цртале, пееле, рекоа дека до 2 години децата не ги вадат надвор, тие што се над 2 години ги вадат еден саат надвор во денот

20. LiquidLuna

Се зачлени на:
    28 август 2021
    Пораки:
    4.921
    Допаѓања:
    20.310
    @nevermet18 истото, во кратки црти :rofl: