По повторен обид успеав да аплицирам, дали треба и меил да пратам или не. Ќе ми се јават, ќе ми пратат меил или како, јас треба да прашувам, кога бараат вакцинален картон?
Сега тргнав да аплицирам и заглавив кај ова досието што е на страната, на телефон нормално не може да се добијат.. Освен пријава за упис, лични карти скенирано евентуално, што друго праќаше и дали на маилот на страната за одбраниот објект праќаше? Или само да ја пратам пријавата па да чекам да се јават?
На upis@13noemvri.mk, во subject името на објектот. Сум пишала име презиме и ЕМБГ на детето, контакт број и лични карти прикачени + пријавата.
Вакциналниот картон јас го носев заедно со другите работи на денот кога тргна. Ова за во 8ми септември градинката вокисела вода
Ахам, фала мила. А ти се јавија или меил ти пратија или ти ги бараше? Вака значи како што ставив фотка аплицирано ми е
Не е за во истата градинка ама и јас аплицирав по меил. На тел ми се јавија дека е примена апликацијата а на меил ме известија дека е примена во градинка
Да аплицирано ти е. Мене ми се јавија да ме известат дека е примена пред тоа не. Не ги барав ни јас. Ако си на мисла оди во главната градинка кај што се апликациите и ќе ви кажат за точно дали го имаат вашето досие.
Почитувани, кога вашите малечки почнаа во градинка? Моето е 11 месеци и ќе почне сега,какво е вашето искуство? Мама е многу стресна и исплашена
Супер се. Од се сум задоволна, од јули оди, до сега не сум имала поплаки. Имам пишувано и претходно со фризури ми ја враќале
Моето на 10 м почна. За недела дена се адаптираше а ужасно беше поврзана со мене и сега после градинка си е лепенка остатокот денот. Оди веќе со радост, само што до сега не е асално тргната година и 3 месеци е, од што е се болна
Мојата почна на 11 и пол.Искрено тешко е на почеток, многу често се разболуваше, ама тоа е само период и ќе мора да го издржите.После се навикнуваат и се ќе биде како што треба.
Од колку месеци почна да оди , леле мене се ми е стресно , 5,5 месеци сме , уште од сега коса ми се крева
Од 11 месеци. Вриштеше неколку дена, после една недела почна да спие. Кога одеше на адаптација и долго време на почетокот, во раце ја држеа. Се плашеше од децата, па кога излегуваа во двор, во скут и седесе на учителката. Супер се во јасли учителките. Млади се, кул ептен.
На 9 месеци и 3 дена. Жива среќна она, жива среќна јас Се адаптираше она релативно брзо, ама малку ме тупеа од градинка дека најмала била па пократко да седела на почеток па бла бла бла. Сега е супер. Во однос на разболување, се нема разболено апла нешто да кажеш до сега. Оди од септември, еднаш има кренато тт до сеа и седеше дома недела дена.
Девојки која е сега цената за државниве јасли градинки? Што се им пакувате на маливе и дали им носите вие и пелени влажни марамици или од секоја градинка што нуди како идат уписи гледам повеќево се дигитализирале
1520 фаќа вкупно сосе ддв. Јас си носам пакетка марамици и памперси, таму му стојат. А во ранче ставам боди, блуза, чорапки, тренерки. Топлинки кај нас не дозволуваат, само на чорапи е. За уписи не знам како е на другите места, кај нас прво го пријавуваш за да го пишат на список на чекање, па кога ќе дојде на ред те викаат да си носиш документи таму. Бараа потврда од матичен дека е здрав, потврда од вакцинација, друго не памтам.