Има 3. Централна - кај Братство школото после Тафталиџе пазарчето, таа кај Коменски и оваа е во близина на Веро 2. Мислам дека се толку
Не сме во Скопје ние, ама секаде се чека долго. Затоа некои ги пријавуваат уште кога ќе направи 2 месеци.
Кои 2 месеци, јас моето го пријавив немаше ни 40 дена (само што го добив изводот) И секако дека се уште немам одговор туку чекам совет крај на месецов ( сакам да почне од 01.03-така пишав на пријавата)
Zdravo mamicki, ve molam za info dali vo Crvenkapa-Aerodrom ima jasli? Ili od koja gradinka za Jasli vo Aerodrom ste zadovolni, od vase iskustvo?
И сеУште не ви одговориле? Ауу а се чека одоговор од месецот кога пишувате дека сака да почне ли значи вас сега после овој совет во февруари ќе ви кажат дал ќе го примат или не…?мислев дека порано кажуват бар да имаш време да се спремиш хаха
Последно пред некоја недела се јавив да прашам и го добив тој одговор. Дека совет е крај на февруари тогаш ќе се одлучи. Само кај нас овој хаос. И она што ме изиритира беше тоа што ако нема место нема да ме известат туку ќе најдат друга слободна градинка без консултација. Тие дете не одбивале Прво дете ми е па не знам дали е тоа пракса и во други градинки и слично. А од друга страна не можам да им спискам дека нели зависам од нивниот одговор....
Ако немаш врски таму многу тешко. Во јуни аплицирав, во октомври бев пак да прашам и ми рекоа искрено тешко и за од наредна година да ја примаат.
Аха ајде ќе споделите инфо баш што ли ќе одлучат на крај на совет супер така ако не одбиваат ова за во таа кај веро мајски цвет аплициравте така. последно 2-3 познанички ми го пофалија јаслито во греен хаус било добро, али пред корона идеа нивните.. некој сега тазе да сподели инфо
Дали ви се случило да ви го вратат детето во пелената сабајле што сте ја облекле? Обично ми ја враќаат со сува пелена, денес 1 саат откако дојде и протече и баш се зачудив. Дали треба утре да отидам и лом да ги направам Од скоро беше нафрлана на пеленска регија, јас се чудев од што е, но најверојатно им менуваат пелени само пред да ги дадат на крај
Кај нас им менуваат отприлика 3 пати (освен ако не се искака) : сабајле накај 8-9 (зависи кога дошол и/или кога ќе се искака, мојот обично е натемпиран после доручек), пред спиење и накај 2 (во 2 сите си ги зимаат). Не се случило до сега да ми го дадат непресоблечен.
ми ја враќаат секогаш пресоблечена, ама таму колку ги пресоблакаат на време појма немам затоа што дома никогаш немала осип, а од градинка ми ја враќаат често потпарена
Сабајле мм им рекол дека вчера ни ја вратија во пелената од сабајле, и таа што ја земала рекла баш јас сабајлето ја преслеков а од дома ја праќам во бебилав а таму кан бебе им ставаат као тешко беше да се примети
Si im rekla krema da stavaat? Mojata vo prvata gradinka bese krs nedobrisana bez krema pa se zacrveni ko majmun vo gazot od sto valjda ne ja presoblakale kakana. Vo segasnata sekogas e cista i so krema na gaz namackana problem nemalo. Se desava da utnat da staat od drug tip pelena ne tie sto sum.gi odnela ama manje vise bitno cisto briseno mackano e. 2 pati sigurno menjaat,mozda i 3