Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Искуства со бебе во јасли

Дискусија во 'Бебе' започната од rainbow_bb, 6 ноември 2021.

1. azelea

azelea Популарен член

Се зачлени на:
    14 јуни 2012
    Пораки:
    3.576
    Допаѓања:
    15.610
    Јас во нашата градинка не сум слушнала до сега дерење,стварно плачат тоа е нормално ама лани цела година ќерка ми беше во јасли и претходната, негователките предобри,трпеливи,мојава каква плачка беше два месеци рикаше,после сама раце подаваше не се ни врти да ме види,а на земање со гушкање ми ја даваа.
    Исто и од другите групи што ги гледам воспитувачките сите се фини,културни,љубезни со смирен тон и децава ги сакаат,се гледа одма по нив.
    Исто и на земање,бидејќи јас касно ја земам накај 17 часот, мојава е меѓу последните и уште некое детенце останато тие што се дежурни секогаш ми ја давале насмеани иако понекогаш седат само со неа.
    И во другите теми сум пишувала за персоналот кај нас дека е ептен прфи,ама не знам може дека таа е матична градинка тука е директорката,управа сите па нема никакви пропусти,многу се организирани и професионални.
    А има сигурно некаде такви искомлексирани,тоа е факт.

На Tea SK му/ѝ се допаѓа ова.
  2. LiquidLuna

LiquidLuna Популарен член

Се зачлени на:
    28 август 2021
    Пораки:
    4.998
    Допаѓања:
    20.974
    Јас не сум слушнала дерење кај нас. Мислам од негувателките. Деца си вриштат, едната баш ја слушнав пред некој ден на едно дете му кажа "ама зашо не си расположен денес, ај да играме, ќе ти пуштам музика"
    И ми ја враќаат со смеење, со бацување, со гушкање ...

На Tea SK, Inamya, lovely91 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  3. LazaLaza

LazaLaza Популарен член

Се зачлени на:
    28 мај 2020
    Пораки:
    1.201
    Допаѓања:
    8.779
    Може прозорите се бољи кај вас:lol:

4. LiquidLuna

Се зачлени на:
    28 август 2021
    Пораки:
    4.998
    Допаѓања:
    20.974
    Ау верувај не се. Градинката мислам дека не е реновирана од надвор од маж ми ко бил таму :D

5. Tea SK

Tea SK Популарен член

Се зачлени на:
    1 август 2021
    Пораки:
    4.379
    Допаѓања:
    8.361
    Да не сте во Карпош 3 во градинка?!
    Постов како јас да сум го пишувала од збор до збор за градинката на ќерка ми :inlove:

На azelea му/ѝ се допаѓа ова.
  6. azelea

azelea Популарен член

Се зачлени на:
    14 јуни 2012
    Пораки:
    3.576
    Допаѓања:
    15.610
    Не,во Аеродром сме ние :)

На Tea SK му/ѝ се допаѓа ова.
  7. le.dentiste

le.dentiste Истакнат член

Се зачлени на:
    8 септември 2013
    Пораки:
    421
    Допаѓања:
    544
    Како поминувате со адаптација периодов со 9 месечни беблаци? :D Набрзо ќе почнуваме со адаптација и мозокот ми е хаос. Ме плаши моментот дека прво спиење го водат од 12:30 а ќерка ми е многу мала за да издржи без спиење. Обавезно има една дремка до тогаш :?: Па кога ќе размислам се ме плаши и си ја преиспитувам одлуката да тргне во градинка....:worried:

На VirgoStar и januari19 им се допаѓа ова.
  8. januari19

januari19 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јануари 2019
    Пораки:
    762
    Допаѓања:
    1.748
    И јас вчера си размислувам исто.
    Моево спие 5 пати во ден, како ќе ја успиваат, нема да ја успиваат, ќе им плаче дека не е наспана(facepalm)
    Ќе си почека до Септември, се надевам до тогаш ќе скрати на една до две дремки :D

На VirgoStar му/ѝ се допаѓа ова.
  9. anngelique

anngelique Популарен член

Се зачлени на:
    15 јуни 2010
    Пораки:
    2.665
    Допаѓања:
    6.490
    Некој да не има искуство со градинка буба мара во ново лисиче?

10. le.dentiste

le.dentiste Истакнат член

Се зачлени на:
    8 септември 2013
    Пораки:
    421
    Допаѓања:
    544
    Уф ја немам опцијата за до септември никако. Ајде си велам тие се навикнуваат полесно на промени отколку ние што анализаме :?:

11. LiquidLuna

Се зачлени на:
    28 август 2021
    Пораки:
    4.998
    Допаѓања:
    20.974
    Мојта почна на 9 месеци и беше исто спанка. Со тек на време се навикна. Не се секирај :) Ќе се адаптирате

На le.dentiste, VirgoStar и pamelche им се допаѓа ова.
  12. pamelche

pamelche Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2011
    Пораки:
    5.461
    Допаѓања:
    17.155
    Или ќе се навикне на тој ред, или како мојата нема да спие во градинка :D Ќе си доаѓа претепана, мислиш 8 саати на работа на норма била :D
    Мојата почна на 8ипол месеци, сега веќе и се одвикна толку рано да и е дремката и кога е дома, а заспиваше накај 9.
    Сите кажуваат дека колку е помало, толку полесно ќе биде за адаптација, и јас имам исто искуство :)

Иако моето никогаш не правела проблем кај непознати, социјална е и друштвена од мала :D Сега во градинка е атракција, сите од воспитувачки до хигиеничарки ја знаат по име :rofl:

На le.dentiste, VirgoStar и januari19 им се допаѓа ова.
  13. LazaLaza

LazaLaza Популарен член

Се зачлени на:
    28 мај 2020
    Пораки:
    1.201
    Допаѓања:
    8.779
    Мојата кога почна прв пат беше скоро 10 месеци. Ја носевме на адаптација од 9:30 а баш тогаш и беше првата дремка. Мислам дека и заради тоа малце имаше отпор. Па среќен или несреќа закачи бактериска инфекција па се седевме дома цела зима. Еве тераме сега втора недела адаптација и веќе втор ден подава раце кон негувателките да ја земат.Нажалена ама оди.

На Калатеа, le.dentiste, VirgoStar и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  14. VirgoStar

VirgoStar Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јануари 2021
    Пораки:
    870
    Допаѓања:
    782
    Во сите градинки ли е толку касно спиењето? Туу ја па си мислев се порано дека идат… ај ни први ни последни како бикаат ама шок е дефинитивно на почеток и јас уште сега се спремам ама со живци и нерви кузнае како ќе сме :smirk:

На le.dentiste му/ѝ се допаѓа ова.
  15. pamelche

pamelche Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2011
    Пораки:
    5.461
    Допаѓања:
    17.155
    Во сите државни мислам дека е истиот ред. Имам разговарано со мајки од различни градови и секаде кажуваат дека спиењето е во 12,12:30

16. VirgoStar

VirgoStar Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јануари 2021
    Пораки:
    870
    Допаѓања:
    782
    Аха а пред да почнете во градинка се по менито и имавте воведено од храна гледам на 8ипол сте почнале мене тоа со храната највеќе ме секира… :sweat:

17. pamelche

pamelche Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2011
    Пораки:
    5.461
    Допаѓања:
    17.155
    Па да, тогаш само воведов плус кравјо млеко и белка.

18. Калатеа

Калатеа Популарен член

Се зачлени на:
    2 октомври 2021
    Пораки:
    2.145
    Допаѓања:
    7.038
    Мислам дека ги држат до тогаш да бидат поуморни и полесно да заспијат, да немаат многу драма.:D

Ние на пауза од понеделникот, веројатно некоја бактерија, чекаме брисеви…жолт секрет еден куп:x
    Некоја превентива, спрејче за полесно да пројдеме? Хрчи ептен, диши на уста…

19. Noranora

Noranora Истакнат член

Се зачлени на:
    3 април 2021
    Пораки:
    2.376
    Допаѓања:
    4.058
    Можеш да ставаш спреј од диво оригано и јас ставам и хлорофеникол може да имаш подобрување од него посекако веќе брисеви се земени

На Калатеа му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Tea SK

Tea SK Популарен член

Се зачлени на:
    1 август 2021
    Пораки:
    4.379
    Допаѓања:
    8.361
    Кај ќерка ми во јасли не го држат толку. Поголемкиве, година и некој месец, година ипол си спијат тоа време. Ама бебињава што се во иста група што се 8,9 мес кога им се спие тогаш ги легнуваат.
    Ни имаат пуштано слики на вибер во група накај 10 10 ипол, 3 бебиња спиеја на сликите.

На le.dentiste му/ѝ се допаѓа ова.