Koja gradinka vo Karposh. Ima tri so nivnite klonovi. Majski cvet, Orce i Prolet..... Site imaat razlicna politika.....
Им завршила смената и го оставиле на дежурната воспитувачка. Сега и период на одмори е и можеби затоа останала само една.
Лани тргна во јасли во Орце Николов Карпош 3. Аплицирај најрано што можеш имаат моментално наплив на бебиња. Дали се чека не знам. Од септември тргнаа 15 во група толку е по закон , кој како фатил врски и убутал дете, сега се 20 и кусур. Од 8 месеци примаат, задолжително вакцинален картон до таа возраст. Ако ти текне нешто прашај, друго не ми текнува да ти пишам.
Дали некое мајка носи бебе во јасли во Лале? Дали примаат преку лето дечиња и колку дечиња се моментално во јасли?
Споделете ми искуства мајки. Јас мојава здравје од 9 месеци ке ја праќам и многу сум исплашена како ке биде.
Мајки како ги спремате бебињата за во градинка? Дали се носи ранче, што треба да има внатре, дали секој ден се носи или еднаш неделно? Ќе оди во јасли ама уште не сум прашала што треба да носам и како да ја спремам.
Тоа зависи од градинка до градинка. Кај нас си носи ранче. Во ранчето пелени и резервна облека друго е забрането. Сок, вода им даваат таму од пластични чашки кои ги купуваш на почеток на месец заедно со влажни марамици и бришачи.
Тука си носи ранче секој ден. Во него облека, памперси, марамици потпишани и шишенце вода. Али имаат шкафче, па ја си ги оставам таму марамиците и памперси за подолг период. И некое парталче знам да оставам. Некои си носат и литро и пол шише потпишано за да им дополнуваат вода, али гледам дека не ја баш користат.
Зависи од дете до дете мојот од цела група насмеан секогаш излегуваше, а имаше и таму констатно што си приплакуваше од сабајле до поручек. На тие што не јадат им обрнуваат внимание повеќе за јадење. Зависи кои градинки како ние искрено носевме секој понеделник во ранче пелени по 10-15, на одреден период влажни марамици, крема за газето, а за пресоблакање секој ден, за таму топлинки требаат, на одредено време се носат тоалетна хартија, бришачи, течен сапун и пластични чаши.
Мене ме интересира - како си задоволна со третманот на детето? Како е распоредот за јадење, спиење? Колку време унапред аплицираше?
Ме интересира дали има некој искуство со јасли во приватни градинки? Во која градинка го упишавте, како сте задоволни, колку чини?
Супер сум задоволна, негователките во јасли се одлични. Доручек им е 8, 8.30, ручек 11.30, спиење 12, 12.3 и ужинка накај 14. Единствен проблем е што многу деца се и не може да им се посвети доволно внимание, зашто се две негователки. Занималната е огромна. За колку се чека за прием, не знам, ние со врски бевме. Јас ја повлеков од јуни дома ама како што гледам има доста наплив на бебиња, така да со време аплицирање.
Ima mesto vo orce vo karposh 3 i da nema vo karposh 3, ke vi go zapishat vo karposh 4 ili 2 pa potoa so otvaranjeto na noviot objekt ke gi povlecat. Bar sega za sega taka funkcionira
Noviot objekt ke se otvori na naredni izbori. Gotov e celosno ama nema da go otvaraat do naredni izbori. Ova vi e info od sigurni izvori. Isto kako sto i do sledni izbori nema da vrabotuvaat personal po gradinki i edna negovatelka i edna ucitelka na 38 deca vo grupa se.