Што давате за имунитет на бебињата помали од година? Вакви веќе давам https://www.zegin.com.mk/index.php/mk/natures-aid-imuno-plus-peroralni-kapki-50-ml Меѓутоа сега кој по градинки, кој на работа, од секаде е со вируси опкружена ќерка, така да мислам и нешто плус може да ни треба. Барем да почни по цела недела одење да сврзува во градинка.
Јас давам витамин Ц капки и вигантол. Од кога ми закачи стрептокока во нос ја решивме со капки од диво оригано и сега секое сабајле пред градинка ја прскам во носето по еднаш. Искрено се надевам дека ќе биде доволно тоа и ќе тера
Од 9 месеци па нагоре, а цени варираат од 18.000 до 22.000 отприлика мислам нема под таа цена не знам може сум грешка
Нешто читав дека јули август се по одмори учителките,групите мешани па не се препорачува или воопшто не прифаќаат.
Не се препотачува, зошто се навикнува детето на тие 2-3 воспитувачки, и после му се прави дипли стрес кога ќе му се сменат од сеп нови скроз, па како од почеток да почнува адаптација може да биде. Така да подобро не.
Значи да си го пуштам го април Имав некои опции да протуркам до август ама ништо ако така... Искуства со бебе 9 месечно во јасли? Првото ми тргна на 13 месеци па не знам како е со помали бебиња. Се надевам брзо се адаптираат...
За колку време се адаптира на почетокот? Првото дете од 3тата недела почна да преспива,а долго време одбиваше да јаде.
Јадеше одма нема мака за тоа.. За спиење некои 2 недели. Ама и воспитачките беа упорни. Мислам дека и они мн влијаат.
Девојки да ве прашам тие што немаат уште 9м или 9м цело време ли се во креветче бебињата,знам 3 дена е ама па цело време е во креветче и плаче,моето не е научено така посебно гледа други си играат,дома цел ден е на земја лази,стои се крева од земја прави нрколку чекори,оди по гарнитура.Кога ги прашав демек поголемите да не ја удреле,ама за што се тие таму да ја пазат,во креветче нема да се навикне никогаш.
Чекај! Сакаш да кажеш дека во јасли се ЦЕЛ ДЕН во кррветче? Така ги чуваат? Јас сега го пуштив на адаптација, 11м е, не ми ни текнало да прашам ова. Мислев дека се на земја...
Не се цел ден во креветче. Можеби зависи и од возраста,мојот тргна на 13м на почетокот беше во раце па во креветче,па го вадеа и на под. Се смееше учителката детево прооде по мене