Искуства со бебе во јасли

Дискусија во 'Бебе' започната од rainbow_bb, 6 ноември 2021.

1. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.497
    Без плачење. Секогаш само он насмеан излагаше иако викав е сега ќе видиш за цела 1 година јас што плачев да видиш како ми е. Ама сепак детето си е такво седи со секого од мал и нема гајле. Ако плачел ќе се познае зошто јас одма го земав после спиење мојот дека е бел уште 3 саати ќе му се познаваат флеките на лице од што плачел :) точно на 11++ почна не ми го примаа порано дека од септември почнувале. :)

На kozuf му/ѝ се допаѓа ова.
  2. kozuf

kozuf Истакнат член

Се зачлени на:
    23 февруари 2015
    Пораки:
    444
    Допаѓања:
    558
    Баш ми е мило кога ќе слушнам вакви приказни, супер за вас :inlove:
    Во кои градинки сте?
    И дали знае некој што прават ако едноставно не заспива и плаче, би ги нишкале?

На Mandela му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.497
    Кај нас ги нишкаа некои да кажеме тие по упорните што не се смируваа по кратко плачење. Они гледаат кои можат сами да спијат кои не. Верувај има деца што си се врзани за родителите и што се држени во раце цело време и после тоа на нив им е проблем или со цицање што заспиваат. Затоа најубаво дете на под ако сака да се шета во количка и готово нема трауматично да го сфати тоа одење во градинка. :) Иначе ние сме во пролет Карпош :)

На kozuf му/ѝ се допаѓа ова.
  4. sencuk

sencuk Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јуни 2021
    Пораки:
    352
    Допаѓања:
    395
    nie veke tret den terame vo gradinka po pola saat samo i sekoj den placela se smiruvala pa pak placela...denes bese 45min,ke vidime utre kako ke e
    inaku e 8ipol meseci i bidejki vo gradinkata gi pravat kasite so kravjo mleko doma i vovedov cokolino i vanilino so mleko,ok prifati nemase nikakva reakcija

На princess5, Sofi.ja, CareTee и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  5. CareTee

CareTee Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јануари 2020
    Пораки:
    1.239
    Допаѓања:
    3.595
    Ние 3 недела сме веќе по 1час. Превише плаче мојава ни секунда не се смирувала. Буквално цел час таму плаче и не се нафаќаат да зголемуваме време. Тешко мене.:(

6. sencuk

sencuk Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јуни 2021
    Пораки:
    352
    Допаѓања:
    395
    jas im kazav deka od 1 april trgam na rabota pa neka mu ja mislat oni...rekoa ke se privikne lesno pa ke vidime

На princess5 и CareTee им се допаѓа ова.
  7. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.497
    Ќе се адаптира. Кај синко ене 3 и пол години е другарчето уште плаче. Кпга беше во прва мала тоа дете на сите хорор им беше имаа трауми од него.

На CareTee му/ѝ се допаѓа ова.
  8. CareTee

CareTee Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јануари 2020
    Пораки:
    1.239
    Допаѓања:
    3.595
    Еве мојава ќе биде иста како што сме тргнале.
    @sencuk Јас од наредна недела тргам на работа, ама ќе се организираме со мм некако кога он кога јас боледувања, ќе трае нашава адаптација а немам кој да ми ја чува. Среќа барем боледувања ќе можам да зимам ама и тоа е краткотрајно решение. Ќе чекам некое чудо да се случи и да смени. Сега буквално како од инат да вришти во секундата кога ја зимам престанува 8-|.

9. sencuk

sencuk Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јуни 2021
    Пораки:
    352
    Допаѓања:
    395
    toa ke bide i so nas ako ne se adaptira...ama site deca placele na pocetok,ke se navikne...jesda se zavisi i do ucitelkite vo gradinkata,kolku kako im obrnuvaat vnimanie a za zal toa nemozeme da znaeme...
    onaka instiktivno i vikam mamicka kako si pomina vo grafinka sto pravevte...a ona samo me gleda i se smee...si vikam koga bi mozela da mi kaze
    dusicki mali,zalno e ama mora da se naviknat

10. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.497
    Абе и ако не била во контакт со други непознати нормално е. Еве ја мојава дека нас не гледа со мажот ми само иако е 4 месеци други не може да смисли дури и на отворено да е. Би лежела цел ден доле на под ама јас да сум со нејзе или мм друг не.

На CareTee и sencuk им се допаѓа ова.
  11. CareTee

CareTee Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јануари 2020
    Пораки:
    1.239
    Допаѓања:
    3.595
    @Brpbrp @sencuk Е да поголема лепенка од мојава нема. По цел ден е само со мене, мм после работа работи приватно дома и тоа е. Еве сега си размислувам што би направила поразлично за да не станеше волку приврзана за мене. Ама нема пак исто би било се, бидејќи освен мене од пон до саб немам никој кој да ми ја причува. Викенд нешто ако ја земе сестрами ама не е тоа тоа.

Души едвај чекам да прооди и прозбори мислам совеста помирна ќе ми биде тогаш.:sweat:

На Sofi.ja му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.497
    Да си имала баби дедовци ќе си ја давала на сите и ќе се навикнела вака потешко е али не и невозможно. За мене најмачен период беше до 9 месеци кога морав да го држам во раце кога прооде се препородив реков фала богу сега и да не спие подруго е барем денски ќе оди навака натака.

На kozuf и CareTee им се допаѓа ова.
  13. Sofi.ja

Sofi.ja Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2012
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    18.275
    Лелее е сега ме исплашивте.
    И јас сум нон стоп со моево,ама сеуште не реагира кога ме нема. Седел кратко и со баба и сме немале проблем досега. Затоа си мислев(така ми одговара) дека ќе има лесна адаптација,ќе му бидат интересни децата и играчките...уффф ќе пишувам за 1 месец овде јас..
    Од кое млеко му даде?

На kozuf и CareTee им се допаѓа ова.
  14. sencuk

sencuk Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јуни 2021
    Пораки:
    352
    Допаѓања:
    395
    od kam market ona bella farm ili kako i da e,ama prvo go zovrev pa u cokolino go pomesav

15. CareTee

CareTee Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јануари 2020
    Пораки:
    1.239
    Допаѓања:
    3.595
    Немора да значи. Кај мене мислам дека повеќе е и до детето такво си е уште од бебе. Еве и големата исто растена па сум немала ваков проблем, повеќе е по мм она отколку по мене. Никогаш не би помислила дека второ дете вака може да биде ама баш она никогаш не вели никогаш.:D Мислам @AngelOfArh ја имам читано за лепенка од второ дете, скроз исто е и моево. Уште сега ми е страв кога ќе дојде ред за одбивање од цицање. Превише млеко имам, место да намалува подои како расте ние бетер од новороденче цица. А од понеделник јас на работа 8 часа тешко мене со градиве.:x

На AngelOfArh и Sofi.ja им се допаѓа ова.
  16. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    19.166
    Допаѓања:
    102.135
    Брзо ќе се навикнеш. Додуша јас фатив мастит, одма штом почнав со работа, ама брзо се навикнав. И млеко, имам за уште 2 да дојам ко ништо. Стисни прска ко лудо.

17. princess5

princess5 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 април 2010
    Пораки:
    4.951
    Допаѓања:
    34.462
    Јас пред некој ден ги известив т.е да ги потсетам бидејки 1недела одиме 1 не , така што сакале нејќеле ќе си ги смират... моево знае им заплаче кога ќе го тргнат од децата (он е најмал, незнам со дремкиве што ќе правиме кога ќе зголемиме) ама секое чудо за 3 дена па се надевам ќе се навикнат взаемно и они и он

18. Luminary

Luminary Форумски идол

Се зачлени на:
    25 август 2017
    Пораки:
    2.638
    Допаѓања:
    44.924
    Софи не се грижи, не мора да значи.
    Син ми е толку приврзан за мене, и до неговиот 6ти месец немаше контакт со други луѓе бидејќи не живеевме тука. Еве го сега, да не подречам, ама за 3 недели, веќе си седи половина ден во градинка, дури и си дремнува таму. Јас искрено се зачудив, не очекував бидејќи е галениче искрено, ама ете можело. :D
    Се надевам така и ќе продолжи ама очекувано е да се бунтува малку понекогаш.
    На братучед ми детенцето е 2 години, оди веќе една година во градинка и пак има по некој ден кај што плаче на оставање, едноставно не сака.
    Така да тоа е, некој порано некој подоцна но ќе се навикнат. :)

Туку сакав да прашам, во градинка има само доручек и ручек. Што да му давам дома за вечера?
    Бидејќи доручекот таму е тоа што јас вообичаено давав за вечера, гриз со млеко, јогурт и палента итн.
    Дали за вечера да давам овошна каша наместо млечна?

19. sencuk

sencuk Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јуни 2021
    Пораки:
    352
    Допаѓања:
    395
    deneska 4ti den ostanavme 2 saati vo gradinka,ne placela doruckuvala si pospala...ja pofalija kolku bila mirna
    jas srce polno radosti :inlove:

На AniSk, Sofi.ja, Ano и 2 други им се допаѓа ова.
  20. Lavender13

Lavender13 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 август 2022
    Пораки:
    1.401
    Допаѓања:
    4.139
    Ве читам на темава и останав подзината. Како бре луѓе се даваат такви работи за доручек/ручек на БЕБИЊА? Бисквити, кравјо млеко, чоколино, запршки, БАЈАДЕРА?
    Има ли лекарска комора, здружение на педијатри, некој фактор во државата да реагира за таков вид оброци? Запрепастена сум.
    IMG_2733.jpeg

Еве како изгледа мени за ручек во нормална земја. Планирано унапред во договор со нутриционисти, со педијатри,со информации за алергени, со вегетаријанска опција. Чоколино?? Не ми се верува жими се.

На MeowMeow, 1209, Giiirl23 и 5 други им се допаѓа ова.