Не само тоа ,градинките набавуваат од најевтините намирници. Пример има макарони од 50 ден и од 20ден. Нормално дека ќе ги купат поефтините,да има нешто и за во џеб. Кога тргна поголемото дете во градинка, читам ужина овошен јогурт. Еден ден го земав порано па учителката ми го даде за дома. Овошен јогурт од Зотт. Па што е тешко обичен јогурт со овошје да се помеша и да се даде на децата?
majki na bebcinja vo jasli me interesira kolku i sto davate doma za jadenje...9meseci sme,odi vo gradinka od 7:30 do 15:30,tamu ima dorucek uzinka rucek uzinka i doma i davam nakaj rucek nakaj 16:30 i nakaj 19:30 vecera i spieme...pa se budi navecer i cica gresam nekade,treba drugacie ili? sekoj sovet e dobredojden
Јас ќе ти одговорам за моето 4годишно. Откако е тргнат во градинка(на 13м) до ден денес му давам дома ручек,па сам ќе си касне нешто за ужинка,па потоа вечера. Со бебето исто планирам дома да му дадам ручек,па вечера. За ужинка помеѓу ручек и вечера ако покаже интерес,инаку сеуште цица. Многу малку количински им даваат во градинка и затоа давам дома ручек.
Бебе исто има доручек, ужина, ручек, ужина во градинка. Дома ококу 16h му давам млеко, па околу 19h вечера, па околу 22h млеко пак и на спиење. Понатаму наместо млеко (на ад е) ќе дадам ужина па ќе се смени малку распоредот. Моментално вака гледам дека му одговара.
Не Софи, ужас сме со градинката ми се плаче од самата помисла. Одеше скоро месец дена едвај до 2 часа стигнавме, превише вришти мојава буквално 2ч си ги вришти без престанување. Така спушти на гради па сумамед едвај ја опоравив сега некако после 3 недели. И пак уште знае да кашла и мрсули а се сме дома и со неа и големата. Сеа па и големата има темп два дена хаос. Незнам од кај овие вируси кога со никој се немаме видено. Инаку ми одобрија месец дена боледување па план е за недела дена да почнам пак со адаптацијата. Ама мојава е прелепенка за мене, со никој не седи, сега па после разболувањево ако не сум и на видик во секунда вришти. Само мамамама ммааа вика и вришти по мене лази. Многу ме фаќа страв а мора да оди немам опции друг да ја чува. Ама и од градинкава ме зафркаваат. Ќе мора малку да им покажам заби и тоа ме нервира. Што среќа ќе имавме со учителкиве у пм.
ako ti e za uteha i nie bevme isti...3 nedeli idevme vo gradinka...taman se navikna spienje jadenje se razbole i ostana doma eve ja veke 4ta nedela...i neznam kako ke bide pak od ponedelnik vo gradinka...muki si imame nie koi nemame na kogo da gi ostavime
Побунете за мениава. Каков милиброд, па и бајадера. Еве го менито од јасли од Срничка. Сосема е во ред, уште млеково да го намалат/тргнат.
Мајки им даваат некаде плус млеко во шише настрана од оброциве? Треба да почни малиот, уста не отвора за каша, се ребрам како ќе седи гладен по 8ч и кусур.
Таму јадат се верувај. Млеко јас колку што знам нигде не даваат, во нашата градинка и забранети се носење шишиња пијат од чаша пластична. Обично прво ги ранат тие што се јадачи па после се замараат со тие уста што не отвараат.
Не знам за време на оброк. Кај нас има млеко после ручек, за заспивање доколку некое заспива со млеко или после спиење како ужинка, ако не јаде друго. Наутро и за ручек, не сум разбрала за таква опција.