Што ќе однесеш ти,во тоа ќе му даваат. Јас на почетокот носев магична чаша,а сега пие од шише со цефка.
Јас сакала нејкела мора да пратам бебо од 9 месеца .. иначе да таа градинка е .. премногу деца се јас незнам како оставаат 2 учителки за јасли .. хаос незнам што да кажам
Па 9 месеци во Мај ќе прави. Таа ми кажа дека до Април , АКО ја примат може да почне. Ама мајка ми се понуди да ја чува до септември, таман тогаш 1 годинка ќр направи, па ќе почне. Така е планот, сега за сега.
Ima li nekoj iskustvo so jasli vo "Veseli Cvetovi" gradinkata, objekt Kokice vo Kisela Voda do Dunja skoloto... od sredina na januari treba da pocne bebo i mnogu me fakja strav kako ke bide, pogotovo so zaspivanje bidejki malce e kompliciran za zaspivanje
Немам искуство со таа градинка, само да ти пишам дека не си сама со грижите. Во февруари ќе тргне моето и уште одамна ми се слошува од самата помисла. Сакам да оди и да му е убаво но кога ќе помислам на разделбата, прилагодувањето
Здраво мајка како сте Се навикнавме ли ? Ние за скоро почнуваме со градинка со 9м на иста мака сме па ако можеш да споделиш
Првите 2 месеци беше катастрофа. Си плачеше од како ќе го оставам до земање. Си јадеше без проблем ама никако не спиеше. Ниедно дете од него не спиеше од плачење. Многу тешко беше, ама се навикна. Еве сега оди без плачење, дури и насмеан. Си јаде, си спие, супер е сега.
Внук ми оди таму во јасли. Супер се учителките ама многу деца во група и буквално нон стоп е болен. Моментално прават доградба, ќе ги оделат од пролет.
Кога ќе почне да останува со спиење, ќе го успиваат во раце неколку дена. После некое време, ќе го префрлат во креветче и така ќе заспива. Генерално не им се проблем маливе деца (до година ипол ) зошто во 12 се секако преморени, одма заспиваат. Само мора да помине некој период на адаптација да стекне доверба во учителките. Учителката баш ми кажуваше некои помали и на ручек заспиваат на сред јадење од што не може да издржат до 12.
Ooof lele, toa e edna od dvete raboti sto najmnogu mi se na pamet, ednata e kako ke zaspiva poso malce sme kompliciranje ne zaspiva sam vo krevetce, i vtorata toa deka nosat bolni decinja vo gradinka i se razboluvaat site Utre ke pocnuvame prv den, na 23ti pravi polni 9 meseci i ic ne mi se pusta da go pustam ama moram Za snaogjanje i igranje nema da ima gajle so site igra i se smee ne e kenkav po mene, ama za spienje i bez cice kako ke bide neznM stvarno
Не се секирај за спиење други деца се таму. Нема одма да седи со спиење, ќе се навикне на учителките, па и прво во раце ќе го успиваат. Ама ова со болестите не знам стварно, ако не ти е мешано до сега со деца и не било болно, ќе се разболува почесто.
Оф мајка баш пишувај тука како терате на иста мака сум и јас. Без цице не заспива Од февруари ќе трга ќе биде 9++
Да ве утешам мајки 9++ сме и веќе 3 ден е на адаптација и супер сме. Денеска дури спиела 30мин. Прв ден 1ч седеше, втор 2часа и денес 3. Проблематична е дома за спиење , досега друг тешко да ја успие ама таму се изморена и заспала без проблем. Поголем проблем ќе биде исхраната... менито не е бас соодветно за возраста. На доење е и јас мислев дека проблем ќе биде заспивањето.