Искуства со бебе во јасли

Дискусија во 'Бебе' започната од rainbow_bb, 6 ноември 2021.

1. BellaBibi

BellaBibi Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    6.820
    Допаѓања:
    21.518
    Испрати во школо група со над 30 деца. Сега незнам која група ја има она, за оваа година.
    Како што ми кажа имаше и нов објект, кој не беше уште отворен и вика преполни сме со деца. Дали добиле одобрение за отварање незнам.
    Редовно вика има некоја на боледување и пазиш деца од две групи. И она беше на боледување, ама веќе мораше да направи операција која ја одложуваше со години.
    И да знаете едно гледаме и знаеме од надвор, како родители кои носите/ќе носиме деца во градинка, а друго е внатре. Само да имаш некој да ти кажува.
    Јас пример од другарка што идеше на пракса по градинки и како е се замачкано очи на родители…

На Tea SK му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Tea SK

Tea SK Популарен член

Се зачлени на:
    1 август 2021
    Пораки:
    4.945
    Допаѓања:
    10.006
    Отворен е од лани, топ е, ќерката е таму, се држеле до Монтесори, дрвенарија 90% :D.
    Имам репорт јас од внатре од тајни агенти :lol:

На kozuf, TammiB5 и BellaBibi им се допаѓа ова.
  3. marrisa

marrisa Истакнат член

Се зачлени на:
    4 мај 2024
    Пораки:
    686
    Допаѓања:
    792
    Од друга, маж ми еднаш разговараше со директорката. Секако привремено го запишавме во приватна додека прооди зошто физиотерапевтот рече мора да е цело време и ради хипоалергеното млеко. Штом е стабилен на нозе ќе го префрлиме здравје во државната.

На Tea SK му/ѝ се допаѓа ова.
  4. TammiB5

TammiB5 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 декември 2023
    Пораки:
    1.121
    Допаѓања:
    2.814
    Мила, ова е градинката на Драгиша Мишовиќ така?

5. Tea SK

Tea SK Популарен член

Се зачлени на:
    1 август 2021
    Пораки:
    4.945
    Допаѓања:
    10.006
    Да, позади Лептокарија

На TammiB5 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. _budaletinka*

_budaletinka* Истакнат член

Се зачлени на:
    22 ноември 2022
    Пораки:
    1.497
    Допаѓања:
    1.351
    Дали има некој да ми прати за во Росица - Детелинка (кај Мирче Ацев школото) распоред за јадење во јасли? Денес бев ми дадоа документи уплатница се за бебо сликав распоред ама не сум приметила дека е за од 2 до 6год. па ако има некој да ми прати да видам што има за да дадам тоа што немаме пробано март средина веќе треба да почнеме ..

7. Belladona123

Belladona123 Активен член

Се зачлени на:
    26 август 2023
    Пораки:
    26
    Допаѓања:
    10
    Здраво. Бебе ќе тргне во јасли на 8ипол месеци каде во групата ќе биде најмал. Сите се над година. Една група е, со дечиња до две годинки (не сме од Скопје) . Млеко не даваат, а со храна сме ограничени дека мало е, го видов распоредот за јадење и најмногу од работите што ги даваат се за бебе над година. Се плашам, не знам како ке биде кај не е некој јадач па и ова. Плус со поголеми дечиња што одат, си трчкаат. Ве молам за искуства ако некој бил во слична ситуација да сподели. Благодарам

На A.V.S 91 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Eli0213

Eli0213 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јуни 2014
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    10
    Моето девојче почна на 9 месеци и даваа како што има за сите само пасирано си јадеше иако дома не јадеше така...
    Ќе се навикне без гајле
    Кај мене еве ја 5 години е сега сеуште се јаде во градинка а дома 5 јадења само...
    Моето искуство со градинката е супер треба двострана работа и дома и таму.
    Ако ти е за утеха сега имам бебе 6 месеци поминаа повеќе жени на инѕервју за да го чуваат и сепак решив дека градинката е подобра опција; и ќе си почне и тој на 9 месеци во мај.
    Не се грижи ќе се навикне на се

9. A.V.S 91

A.V.S 91 Активен член

Се зачлени на:
    3 јули 2023
    Пораки:
    175
    Допаѓања:
    94
    Моето синче е 8 месеци и една недела, во понеделник ќе почне адаптација. Не сум прашала колку деца и колку негувателки се, а и список на храна немам. Сметам дека многу деца поминале низ истото па и за него ќе биде во ред. За каква храна мислиш дека е над година?

10. Belladona123

Belladona123 Активен член

Се зачлени на:
    26 август 2023
    Пораки:
    26
    Допаѓања:
    10
    Грав леќа, чоколаден пудинг, пржени лебчиња, проја, јуфки тарана.

11. A.V.S 91

A.V.S 91 Активен член

Се зачлени на:
    3 јули 2023
    Пораки:
    175
    Допаѓања:
    94
    Добро пржени лебчиња мислам за никој не се добри а не па за деца:sweat: другово не би требало да е проблем. Јас се му воведов освен кравјо млеко

12. A.V.S 91

A.V.S 91 Активен член

Се зачлени на:
    3 јули 2023
    Пораки:
    175
    Допаѓања:
    94
    Како напредува адаптацијата? Се плашам дека ќе делиме слична судбина па секој совет е добредојден :)

13. A.V.S 91

A.V.S 91 Активен член

Се зачлени на:
    3 јули 2023
    Пораки:
    175
    Допаѓања:
    94
    Колку дремки имаат вашите бебиња во јасли?
    Знам дека дремката е од 12 до 14 ама дали има шанса да се направи исклучок за бебе 9м? Тој си заспива пред 12 ама од понеделник ќе останува за ручек и нема да му даваат да спие пред 12 за да спие со другите :(

На sani99 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. jasna0305

jasna0305 Активен член

Се зачлени на:
    29 август 2024
    Пораки:
    37
    Допаѓања:
    29
    За време на адаптација по колку време ви остануваа на почеток? Втора недела почнавме и седи само пола саат, претходната по 15 мин, плаче да ама не знам како би се навикнал ако седи толку малку.

15. kozuf

kozuf Истакнат член

Се зачлени на:
    23 февруари 2015
    Пораки:
    615
    Допаѓања:
    825
    Еј браво сега читам ама позитивно сум изненадена. Се мислам д ја префлам ќере секако барам друга градинка, тешко се велгува тука? Мора во најблиската или како е?

16. A.V.S 91

A.V.S 91 Активен член

Се зачлени на:
    3 јули 2023
    Пораки:
    175
    Допаѓања:
    94
    Прва недела 15 мин. втора 30 мин па завршивме со 1,5 час кога намали со плачење. Трета недела од 8 до 11 и сега сме од 8 до 13 часот ама не сакаат да го чуваат повеќе бидејќи не може да се вклопи во распоред со дремки. Почнувам со работа наредна недела и не знам што ќе правиме, инсистираат да се снајдеме некој порано да го земе зашто 9м е ништо не разбирал

17. A.V.S 91

A.V.S 91 Активен член

Се зачлени на:
    3 јули 2023
    Пораки:
    175
    Допаѓања:
    94
    Со дремки како се навикнувате? Првата во 12 ви е?

18. Tea SK

Tea SK Популарен член

Се зачлени на:
    1 август 2021
    Пораки:
    4.945
    Допаѓања:
    10.006
    Мора да сте од Карпош.
    Во новиов дел е 4 групи, ќерката е од 3 до 4 год, другите се поголеми групи. Е сега за префрлање, не знам искрено, да си прашаш, мислам дека е гужва, некоја врскичка дека треба.

На kozuf и sani99 им се допаѓа ова.
  19. kozuf

kozuf Истакнат член

Се зачлени на:
    23 февруари 2015
    Пораки:
    615
    Допаѓања:
    825
    Фала ти, ќе си прашам, не ми се брза секако. Ќерка е под 2 години значи во јасли 2 би била, знаеш дали тие се во новиот или стариот дел?

20. Tea SK

Tea SK Популарен член

Се зачлени на:
    1 август 2021
    Пораки:
    4.945
    Допаѓања:
    10.006
    Во стариот дел се тие.
    Имам блиска малиот е во таа група од 18 мес до 2 год, не беа задоволни ич од занималната, многу се бунеа, мувла имало.
    Знам дека откако се бунеа, ја средија занималната и сега е супер и таму.

На kozuf му/ѝ се допаѓа ова.