@sani99 се адаптиравте ли? Мојов со спиење денес остана, во 2 ипол го зема мајка ми. Од вторник здравје планирам по цел ден да го оставам
Majki a dali odbivaat vashite da jadat vo gradinka pri adaptacija? Moeto mnogu prebira hrana i mora tocno kako sto ja saka da ja napravime doma inace ne jade. Vo gradinka ja prakjame na adaptacija ama nemoze da sedi podolgo bidejki nejke da jade od nivnata hrana
Не , ништо не ни почна... 8 дена дома беше, вирусов сите не утепа и таман оздрави и оп целата е исфрлена ептен со црвено ко изгорена да е , алергија некоја.... ќе видиме до понеделник како е Ептен крш сме... немам ни кој да ја зима, чува.. а фластер е за мене, нема шанси кај др да седи кога е плачлива, кенкава
Знае ли некој дали мора да е уплатница однесена од месец за месец во градинка или може и елелтронски да се уплати? Толерираат ли во вторник еве 1ви е да одам да уплатам од кога ќе го оставам, не знам кај би можела во меѓувреме продолжен викенд е банка не работи, едино пошта не знам..
Ние од вторникот сме на адаптација .. вторникот 15мин вриштење пиштење дури и идење накај дома и дома уште имаше липтање .. среда и четврток по 30мин исто со плачење и липтање дома .. вчера не бевме затнат нос тече како чешма со проѕирни мрсули ..
Sekoja chest. Kaj nas ushte ne prifakjaat pokasno od 2 i pol da ostane. Mal bil, ne spiel, ne mozhel da izdrzhi...
Mozete do tri meseci da docnite so uplata. Mozete elektronski da plakate i posle kako ste dogovoreni da gi prakate na viber da gi nosite kopirani a i voopsto da ne gi nosite ako si plakate redovno na izvestaj koj im go davaat ke se vidi dali ste dolznik ili ne @LeL15
Имам трауми од првата годинка во градинка. Не да те плашам ама нонстоп беше болна . Значи НОН стоп . Дур да стекне имунитет.
Само што нема. Мм излегува порано од работа ја додека да стигнам дома зашто требало да соработуваме да се навикне да не го мачиме
Оф леле, на сентимент удриле . Јас кога го упишував таа педагогот, почна да ми збори па мал е, мора ли сега, па ќе се разболува. Викам ај да те сопрам, второ дете е, со првото може и ќе ме фатеше на сентимент, сега нема поента да го правиме муабетов, се сум прошла со првото...
За во државна градинка ?! Ако е за таму ,немаш никаков проблем. Јас често заборавам да платам за тековниот месец па ги плаќам наредниот и двете белешки. Никогаш никој не ми реагирал. Кај нас барем знам дека толерираат до 3м да се доцни После опоменувале. Можеш и електронски инаку.
Мајки здраво 9 месеци сме и Почнуваме од утре со адаптација .. Сакам да ве прашам околу исхраната .. дали им даваат пасирано? Многу се плашам од тоа .. пробав на неколку пати да дадам парченца од било што и животот ми го скрати се задавува .. И уште нешто.. Има ли некоја искуство со градинката 8ми март во к.вода Расадник? Негувателките дали се ок?
Дали имаат камери во занималните? Прашањево ми е поради секакви приказни што имам изнаслушано. Детево требаше да е на адаптација, ама ништо константно звонат, не го оставаат повеќе од саат и не ми изгледаат баш расположени дека сакаат да го чуват. (Исто како членките што пишале). А работа не трпи. Ми е страв да се пожалам на некој од управата да не му наштетат некако после кога ќе го оставам.
Во која градинка одите ? Ние тргнавме на 13ти јануари , до сега ниту еднаш ми се немаат јавено , првата недела зголемувавме по 15 мин , втората недела до 12h и од третата недела седи до 15и 30 , ама никогаш ,никогаш се немаат јавено , првите неколку дена плачеше кога ја оставав , што е нормално , само воспитувачката ќе ми рече остај ја и оди јас ќе ја смирам , така и беше , сега со песна трча
Се зависии од детето моево мало тргна (9м) прво само 3дена по половина час-час,па 1недела дома (одма растечен нос)за да после таа недела се зголемуваше до ручек и другата со спиење...