Ние идеме таму веќе од 25 март и еве уште сме на адаптација зашто бебо рика корне не престанува да плаче додека е таму .. го изнесуваат испотено жива вода да цедиш боди од што сме испотени .. воспитувачките вака со понашање се океј
До колку часот седи ? И дали цело време додека седи , плаче ? Мојата исто плачеше , ама обично плачат кога ке почне едно па после сите почнуваат во глас . Ова додека да појде и после во тек на ден се смируваше. Ова зборам првите две недели кога остануваше до кај 12
Ништо не остануваме се оставаме 9и15 најкасно 9и30 и највеќе до 10и30 не држат зависи кога сум ја дала додека ја носи се кости дете од плачење липта кога ќе ја земам цела со мрсули до колена едвај се смирува и липта цело време дури и дома во сон во прва дремка .. не се смирувала ич додека е внатре несакала ни во раце се тегнела...
Многу малку е тоа искрено. Мора да најдете начин ако сакате да ја оставите да оди во градинка. Предолга адаптација.
Знам јасно ми е ама ајде што да правам .. нејќе корне рика таму вика воспитувачката барем на 5мин да се смиреше да не плаче она вика од зимање до давање рика цело време .. а и се приметува кога ја изнесува се корне во раце се тегне додека ја носи да ми ја даде жива вода е испотена едвај ја смирувам и пресоблакам ..
А да ја пуштиш со цуцла ако држи, или некоја играчка што ја сака? Бар на почеток за да осети сигурност.