Мене ова ми е претеризам. Торта во градинка, декорации од балони.... Убаво си направиле кај нас во градинка со забранава. Баш од вакви работи инспирирана е. Си ги "мереле" родителите кој повеќе ќе донесе, па реагирале родители кои не можат да си дозволат многу, а деца бараат, гледа другите имаат, и капут забрана за се, на крем банани цела градинка.
Моите близначиња тргнаа во градинка пред 2 недели т.е оваа им е втора недела,до 11.30 се оваа недела. Во главно се ок,не плачат,само женското не сака да јаде,дали бунтува кој ја знае што мисли во главчето нејзино. Знам секое дете различно,секако зависи и од негователки,ама сакам да видам искуство ако некоја мајка е имала,дете што не сакало да јаде на почеток и колку време е трајал тој период.
Пред дремка го земав. Сабајле дома јадеше доручек, па го носев, таму ручек само да пробаат да му дадат. Им ги фрлаше чиниите дури. Преку ноќ реши да почне да јаде, ко ништо да не било пред тоа.
Моите годинка уште малку ќе бидат,сум пробала и да не ги дојам пред градинка,као нели гладна да биде,јок брате уста несакала да отвори. Штрајк со глад дефинотивно. До дремка ти така сакаше дека не јаде или негователките така налагаа? Прашувам бидејки ми е непознато,со поголемата ќерка немав таков проблем.
Моето 10 месеци имаше кога почна во градинка. Сите комбинации ги пробавме за јадење и пак одбиваше се додека сам не реши дека ќе јаде. Инаку во договор со негователките го земав пред 12, ама ни мене не ми се оставаше гладен да седи цел ден.
Дали и вашите се вознемирени кога ќе ја видат градинката, кога ги оставате и ги земате вознемирени? Знам дека сите плачат, ама еве 4 месец адаптација уште е така.
Здраво мајки. Синко веќе 3-4 месеци е во јасли и освен што поткашлува и нон-стоп е со растечен нос, други проблеми не сме имале. Изгледа дека му е интересно таму и сака да оди. Е сега доаѓа период на одмори, слушам спојувале групи па ме интересира кога од прилика почнува тоа, по колку деца смеат да стават максимум во група? Инаку во Кочо Рацин сме.
Кај нас јасли не спојуваат, прашај може и кај вас е така. Големата лани беа споени 60 деца со 4 учителки, во две големи занимални.