Мене ми е проблем и носењето од 9ч .. им реков за порано неможело сеуште била на адаптација само после доручек можело .. и ја држат од 9 до 11 најкасно 11 и 20 мин
Незнам кои им се овие правила и каква е градинката ( ние сме во Центар ) ама не е во ред. Да држиш дете на адаптација толку време е скроз непрофесионално. Нас за еден месец не средија и веќе одевме цел ден.
Оооо дааа од 2месеца ја оставам со мајка ми нема проблем никаков. И сега од градинка идеме дома ја оставам и јас одма заминувам од врата одма иде во раце.. немам никаков проблем. А и да ова заборавив не дозволуваат шише за вода стрикно само давале таму од чаши и сум морала побрзо да ја навикнам од чаша кога ќе ја земам пие по 40-50мл одма без престан .. и ми рекоа да ја научите повеќе да седи во креветче викам она несака многу во креветче да седи да седи игра ама не со саати епа ќе ја оставите и нека плаче мора да се навикне и јас само и теков викам сигурно и вие цело работно време не седите цело време на исто место и само ме погледна
Боже свашта...колку има твоето ? Па чекај бе мојата е две и пол уште е со шишето и никад не ни направиле проблем....
Какви се овие глупости човече? Жали се кај директор обавезно. Син ми почна од март, за 2 недели по 9 саати почнав да го оставам. Какво седење во креветче, по земја се во јасли. Си пијат од шише.
И мојава е две и пол години уште и шише си оставаме и чашки и се со ред. Кое е со цуцла, со цуцла си седи. За ништо не направиле проблем.
Сега правиме за некој ден 1годинка. Лажлива дозволуваат шише не таквов бил принципот во градинка. Доле не се ставале имало деца што одат да не ги повредат и сл. Ова кажуваат .. а се гледа кога ќе ја земам дека плачела асално ама треба они да си најдат начин да си ја смират неможе само во креветче и толку па и јас да сум и јас ќе плачам и нема да издржам ..
Не сме во Ск ама и во јасли додека беше ќерка седеше и долу уште непроодена, шише самите воспитувачки си бараа. Едно за вода, едно за млеко. Може и би се научило ама некако премало ми личи на неполна година за да пие од чашка
Некој ми вика иди некој вика после ќе имаш проблем со детето нема да ти го гледаат така може да се осветуваат и сл .. не сум веќе паметна се мислам веќе за приватна да ја запишам
Не ми се верува дека до толку ниско би паднале да се осветуваат преку бебе . Бабински муабети. Или друга опција збори со родителите од групата. Сигурно има и други незадоволни па заедно во група зборете. Ние така направивме еднаш во врска со еден проблем.
Дека повеќе ќе е во креветче ради големите да... Така беше и моево кога тргна...Поразговарај со раководител или директор неможе да не дозволуваат шише... Мало е за чашка
А да си ја префрлите во друга градинка? Така ве научиле и несакаат да се потрудат измислуваат бесни глисти.