Јас сега се мислам за да неиде мајка ми на раб веќе и онака е непријавена и и е тешка раб а има проблем со нозете па да ја чува до нареден септ ... и онака може од септ да ми ја бараат мрп за да иде градинка а јас немам план да ја ставам докај 3год а може нема ни тогаш. Несакам да остане жената дома и затоа удовлекувам со се ова ама веќе нерви немам.. не сум свртрна дома стани направи за јадеее нарано дете однеси градинка врати се дома посреди за 2ч иди земи донеси дома остави дете иди на раб од 12 до 19ч и цел ден на раб .. ни дома си средил ни дете си видел ни ти си се средил хаос ..
Види од мое искуство- нема подобро од дете во градинка. Да ке ги фати сите болештини ама подобро сега отколку покасно. Да не зборувам за делот социјализација.
Како и да е, не се секирај не е твоја вина НИВНА е. Затоа се таму , за да помагаат во адаптација. А не , не можеме, плаче.
Премногу е ова , оди и збори со директорот обавезно. Јас ја пуштив малата од 8 месеци во март и се до ден денес уште плаче премногу , ми спомнаа ама си останува на спиење до 16часот. јас им пререков во април дека демек морав да одам на работа а тогаш бев слободна ама морав за да ја навикнат додека бев дома. Сега малата повеќе плаче за разлика од син ми ама тоа е , мора да се навикне колку и да е тешко Од утре ќе се спојат групите