Искуства со бебе во јасли

Дискусија во 'Бебе' започната од rainbow_bb, 6 ноември 2021.

1. Ladyme

Ladyme Истакнат член

Се зачлени на:
    8 август 2020
    Пораки:
    1.817
    Допаѓања:
    3.865
    Мене таа градинка мн мала ми се гледа ни двор ни ништо нема.. а толку многу деца запишани. (facepalm) Комшивка тука од зграда нејзиното е поголемо вика 25 машки во група биле и неколку женски хаха лудо и незаборавно. Секако ќе бараме неделава што иде да се среди раб .

2. Baby warrior

Baby warrior Истакнат член

Се зачлени на:
    27 декември 2023
    Пораки:
    1.519
    Допаѓања:
    3.173
    Нас од Александрија не не примаат во Карпош 8) Стевче љут дека нови згради му направија он пари не зема и сега ќе си чекаме за градинкиве во Ѓорче. Калинка и мене најмногу ми одговара ама нема да биде секако со 230 деца на чекање. 90% ќе биде приватна во Карпош некоја, јас вероватно во септ 2026та ќе ја пуштам па ќе следам ситуација се мислам дали и да поддавам документи за државнава .воопшто.

3. baguf4e

baguf4e Популарен член

Се зачлени на:
    17 мај 2010
    Пораки:
    4.554
    Допаѓања:
    11.052
    Да можев одма би ја пуштила во приватна без да се мислам, ама моментално финансиите воопшто не го дозволуваат тоа. А душа ме боли во државна градинка што ќе треба да оди на неполни 9 месеци.

На MariaBouli и Baby warrior им се допаѓа ова.
  4. thinkerbell

thinkerbell Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2010
    Пораки:
    2.309
    Допаѓања:
    12.962
    Мојава одеше во приватна еден период дека не ми ја примаа во државна одма.
    По некое време ја префрливме во државна, на 5 мин од дома.
    Не знам дали нас ни се погоди градинкава и учителките, ама многу позадоволна бев од државнава.
    Конкретно во Литл ми беше мојава и освен добра реклама ништо друго немаат. Ниту еднач не беа децата надвор изнесени, активности само за на слики, а за јадењето да не зборам. Органско, вакво такво, абе врска немаше. Млеко ќе и даваме какво ќе кажете вие. Аха, да.
    Болестите се исти, иста е фрекфенцијата на разболување
    Во државнава барем ги враќаа болните од врата, во приватнава оставам јас дете и уште еден татко доаѓа и вика "ноќеска имаше проливче и повраќаше, ама нема тт , дајте му ориз нека јаде денес"
    И во државнава имаше такви родители, реално нема што немаме поминато со детево, Козле и Систина за добро утро ни беа, ама прекрасна соработка имаше со учителките (со исклучок на една идиотка лани, ама со петиција ја тргнаа одма).
    Толку убаво ги научија децава, такви убави навики им створија не можам да опишам. Секаде ги шетаа. Пазарче, аеродром, по села со воз, плоштад, зоолошка....
    Е болештии куп имаше, ама каде нема. Се расправав со родители, малку осет да се има, за некој е само растечен нос, за моето е пнемонија. Ама тука е до свеста на луѓето, нема врска со установата.
    Па сега кога завршија сите колективно си поплакавме.

Муабетот ми е не е се така волшебно во приватниве. На разговор ветуваат брда и долини, а реално врска нема. Едино дечињата од Колорес во Карпош се често во парк гледам.
    Пак ќе кажам, може нас ни се погоди државнава и учителките, ама во однос на педагогија ми беше класи над приватната, а во однос на хигиена и јадење на исто ниво.

На MariaBouli, Baby warrior, Miss_S и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  5. Tea SK

Tea SK Популарен член

Се зачлени на:
    1 август 2021
    Пораки:
    5.134
    Допаѓања:
    10.513
    А што им фали на државните?
    Еве моите две деца одат во државна во Карпош 3, едното од 9 мес, едното од 11 мес. Секогаш се најадени, пресоблечени, наиграни и среќни. Се радуваат кога одат во градинка, големата трча накај градинка. Малиов кога го земаме, се гушка со негователките, не сака да си оди.
    Не се сите државни градинки со искомплексирани негователки и без основни услови за деца.

На kozuf му/ѝ се допаѓа ова.
  6. baguf4e

baguf4e Популарен член

Се зачлени на:
    17 мај 2010
    Пораки:
    4.554
    Допаѓања:
    11.052
    Од ова последново болдираново ми е најмногу страв. Во оваа градинка кај што поднесовме одел маж ми од годинка до прво одделение пред 30 години, свекрва ми од времето презадоволна е, ама сега немаме никој близок и не знаеме како се условите моментално. Буквално ја гледам од тераса, секој ден тодлери се во дворот под сенка, имаат активносри, пеат, цртаат.
    Да не имаш некој во градинкиве низ Аеродром да споделиш искуство?
    Инаку апсолутно тие пари што би ги дала на приватна ми е 200 пати подобро барем пола да и ги инвестирам на неа на депозитот што го има за утре да си купи нешто вредно.

На Tea SK му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Tea SK

Tea SK Популарен член

Се зачлени на:
    1 август 2021
    Пораки:
    5.134
    Допаѓања:
    10.513
    Уф не знам за Аеродром, нека пише некој како е.
    Кај нас е реновиран стариот дел целосно, а големата ми е во нов дел кој се отвори преклани и они беа прва група таму, импресионирани сме, Монтесори стил е тој дел. Јасливо каде што е мали, сум влега, големата кога беше бебе, огромна е занималната, реновиран под, прозори, лани покривот на цела градинка го менуваа, стварно не можам лош збор да кажам.
    Имаше една занимална нереновирана, се бунеа родители, за месец дена ја средија цела.

На kozuf, Baby warrior и baguf4e им се допаѓа ова.
  8. BellaBibi

BellaBibi Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    7.238
    Допаѓања:
    22.665
    Дворот е позади.
    Абе до три години ми треба само. После ќе ка префрлам кај нас пред врата имаме.

9. MariaBouli

MariaBouli Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јули 2024
    Пораки:
    532
    Допаѓања:
    743
    ова е за таа кај Лептокарија? јас се мислам меѓу таа и другата во Карпош 2 кај Тинексот. Во Карпош 2 сто пати повеќе ми одговара, ама не знам некој да сподели искуство од таму.

А за приватни... работев во една. Предавав англиски на сите групи така што сите знам како што беа. Искрено - до учителките е најмногу верувајте ми. Има такви што сакаат да го работат тоа и се залагаат и имаат и активности и се, а има други што одат за плата.

На Baby warrior му/ѝ се допаѓа ова.