Најбрзо што може да однесете документи за упис, не знам за која општина прашуваш ама и врски почни од сега да бараш
Само што земавме извод поднесовме барање. Е сега Август почеток ќе имало списоци ми кажаа. Ако си во општина со малце градинки, а многу деца со среќа.
Уште тогаш ни рекоа индиректно да си најдеме врски. Ама ајде ќе почекам да видам дали без ќе има нешто.
По мизерно не сум се осетила од тогаш кога ја запишувавме ќерка ми во градинка.. буквално на милион врати тропнавме и едвај ја примија на 11 месеци, а имавме однесено док. одма штом извадивме извод
Dali baraat odma koga kje napolni 12 meseci MMR vakcina? Ne sum protiv ama mnogu mal, mnogu mi e strav sakam bar da prozbori toa shto site vikaat @BellaBibi
Е тоа незнам. Кај нас е запишана за на 13 м да прими ММР. Ама ваљда во документи откако ќе ја примат , за кога ќе почне бараат според месеците.
Доколку ја примат пред да направи 13м нема да е проблем, а ако е после тоа ќе ја бараат. Кај ќерка ми во група уште има деца што не се вакцинирани иако сите се над 3год. Ние ја вакциниравме на 13м.
Ќерка ми тргна на 9 месеци. Околу роденденот ми напомена воспитувачката дека до 13 месеци мора да прими мрп или да не посетува градинка додека не прими. На 13 ставивме. За после да разберам дека Х деца си посетуваат без проблем и без примена Мрп. Дали со потврди, дали на кој начин не знам.
Of lele dvojni arshini aman Shto bide bide, kje gledam da se snaogam bar pokasno da tgne ili ne znam. Bi blagodaram na site @Ani93