Форумџика на годината

Искуства со бебе во јасли

Дискусија во 'Бебе' започната од rainbow_bb, 6 ноември 2021.

1. BellaBibi

BellaBibi Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    8.677
    Допаѓања:
    26.503
    Они може да те влечат. Ако вака си е детето како што пишуваш, кажи им ти ај да пробаме да ја оставиме повеќе.
    Вака да се прилагодува и мојава , како твоево дете, јас ќе бидам ептен среќна.
    Ама ќе видиме што ќе биде.

На Dodo1 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Anaroz1

Anaroz1 Популарен член

Се зачлени на:
    14 април 2021
    Пораки:
    2.967
    Допаѓања:
    6.706
    за Ѓорче ти потврдувам, хаос е, големата кога имаше еден месец поднесовме, само шо извадивме извод, немаше кој да ја чува, а на 9 месеци морав да се вратам на работа, 500 луѓе потегнав и џабе, пак не ја примија, на крај ја запишав во Центар, дури откако тргна таму ми се јавија дека е примена и во Ѓорче, на крај не знаев точно кој ургирал :drunk: ја оставив во Центар

3. MamaZen

MamaZen Нов член

Се зачлени на:
    18 јануари 2026
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    6
    Здраво,
    бебето ќе нема кој да го чува по истекот на породилното, па сум во дилема дали градинка од неполни 9 месеци или да барам некоја жена за чување. Ве молам да споделите искуство со приватни градинки, дали пристапот им е инвидуален според возраста на детето (дремки, исхрана) или го тераат редот според мнозинството, пример 12-13 месечни бебиња? Конкретно пример за дремките, знам дека во државните градинки тераат една дремка и за помали бебиња (евентуално со power nap од 15-20минути) што е сулудо бидејќи многу бебиња не се спремни до 1+ година. За исхраната знаеме веќе каква е… па ме интересира како функционира ова во приватните градинки?

Последна измена: 18 јануари 2026
    На Трагедијаупмм и Maria921 им се допаѓа ова.
  4. Mammamia16

Mammamia16 Активен член

Се зачлени на:
    12 август 2025
    Пораки:
    19
    Допаѓања:
    7
    Здраво, за скоро треба да почнеме во градинка, бебе ќе биде 8 ипол месеци. Можете ли да ми кажете искуство за градинката Ѕвездички во Карпош? Многу ми е страв, бидејќи е многу мало, но морам да се вратам на работа. Какви се условите таму, дали сте задоволни? Како оди процесот на адаптација? За секој совет и информација ќе бидам благодарна.