Они може да те влечат. Ако вака си е детето како што пишуваш, кажи им ти ај да пробаме да ја оставиме повеќе. Вака да се прилагодува и мојава , како твоево дете, јас ќе бидам ептен среќна. Ама ќе видиме што ќе биде.
за Ѓорче ти потврдувам, хаос е, големата кога имаше еден месец поднесовме, само шо извадивме извод, немаше кој да ја чува, а на 9 месеци морав да се вратам на работа, 500 луѓе потегнав и џабе, пак не ја примија, на крај ја запишав во Центар, дури откако тргна таму ми се јавија дека е примена и во Ѓорче, на крај не знаев точно кој ургирал ја оставив во Центар
Здраво, бебето ќе нема кој да го чува по истекот на породилното, па сум во дилема дали градинка од неполни 9 месеци или да барам некоја жена за чување. Ве молам да споделите искуство со приватни градинки, дали пристапот им е инвидуален според возраста на детето (дремки, исхрана) или го тераат редот според мнозинството, пример 12-13 месечни бебиња? Конкретно пример за дремките, знам дека во државните градинки тераат една дремка и за помали бебиња (евентуално со power nap од 15-20минути) што е сулудо бидејќи многу бебиња не се спремни до 1+ година. За исхраната знаеме веќе каква е… па ме интересира како функционира ова во приватните градинки?