Мене ми е најважно да се флексибилни те. да се достапни за договор со клиентите, ќе се случи некогаш тие да не може да кренат телефон во тој момент или да не можат тој ден да си ја земат пратката. За ЕЛС сум читала измешани коментари до сега и во местото каде живеам една моја другарка се расправаше со нив за безвезе нешто, многу арогантна била една жена вработена таму (нема 2 денови), и рече сме ти се јавиле не си кренала телефон и сега ќе дојдеш у база да си ја земеш пратката, а она немаше пуштени повици. Знам дека овој е реалитет за сите карго компании кај нас но за брзапратка сеуште не сум читала некој лош коментар па мислам дека се нешто подобри и ќе пробам со нив да се договарам. Како се со цените брзапратка и дали праќаат секаде?
За пратка со откуп наплаќаат 150 ден. Колку што знам доставуваат секаде. Цените за пратка со откуп се мислам секаде исти. За Карго Експрес знам дека се 160 ден.
Најсаглам услуга сум имала од брза пратка во ГТЦ , праќав на другарка од Ск до Битола нешто во истиот ден и ја доставиле ,еко логистик пишува во магацин во мојата населба дека е и 3дена ништо а од сити мол порачав нешто ,си мислам што да беше од друг град колку ќе требаше да ги чекам , а по се изгледа не сум само јас што се жали од еко логистик , а достава скоро 200ден за ваков однос 100ден треба да ги плаќаат мах