Карго експрес е најкатастрофа од сите карга, пратки чекам и по 2 недели зошто било подалеку од градот. Другите карга носат за 2 до 3 дена.. Праќаат луѓе кој не го познаваат теренот, а имаат вработен кој живее овде и може да ги носи пратките после работа, секако ќе се наплаќа, а не да се чека по 2 недели. Логика нула имаат праќаат вработен кој живее у Ѓорче пример да носи во Драчево и околина и секако нема да го познава теренот.
Со Карго експрес никогаш повеќе не би соработувала, имав пратка од Кавадарци, до кај мене платено за до врата да го донесат.. Нејсе, се јавив кај дечкото, да се јави да праша што е со пратката, две недели ја нема, и тогаш му кажале дека мојот реон не е опфатен во нивната достава, т.е не го опфаќаат, имале достава во нашата општина ама само во дел од општината.. Земале пари за да достават до врата, и на пратката убаво било напишано до каде треба да се однесе, име презиме, телефонски број, адреса, општина.. Нејсе, одам јас во карго, а вработениот уште дрско ми вика вашата пратка е спремана за назат да се врати, во камион е, го мрзеше да оди да ја вади од камион, мораше да се карам со него.. Прво земале пари за достава до врата, за реон во кој немаат достава до врата, после тоа не ми се ни јавија две недели да ме известат дека немаат достава и да дојдам да си ја земам пратката од дирекција, трето уште на своја иницијатива ја спакувале за назат да ја вратат, и кога му реков зашто сте земале пари за до врата ако немате достава до врата, ми вика не знам тоа јас. Мизерија, за во Скопје само само Делко се океј.
штоо?? Најгадно искуство имам со доставувач нивни, идиотот само еднаш ѕвонел и толку не испраќал порака, коа им се јавив се направив лом и тој ми ја врати назад порачката и коа нарачувам прво ги прашувам преку кого е доставата ако е преку нив ги замолувам да ја пуштат преку друго карго и така А за тоа погоре значи во карго експрес прво треба да плати за да ја подигне, во овој случај вооошто не е подигната пратката, 3 дена ја чуваат после ја враќаат
И јас имав непријатно искуство со карго експрес, прво тоа што пратка чекав 5 дена, второ поради тоа што не ти се јавуваат однапред кога ќе дојдат. Последниот пат излегов со крпа на глава.
Мислев да направам пратка по карго релација Куманово - Скопје, па би сакала да ме известите кој сервис е солиден. Вака кога ве читам ми доаѓа да не направам никаква пратка...
Моја препорака е Нова Пошта, Барем мене ми оставиле добар впечаток секогаш навремено е доставено најдоцна 2 до 3 дена исто и пратките секогаш се во иста состојба како што се испратени.
Јас пак сум задоволна од карго експрес. Сум праќала пратки и за еден ден стигнувале исто и мене што ми праќале ми стигнувало за еден ден. Од еко логистик во нашиот град 2 пати ми се има случено да ми велат уште од 11 часот дека идат, ќе дојдат а они пијат кафе во центар и дури во 18:00 часот ми донасат пратки. Секој со свое искуство.
ima opcija pred da platis i podignes pratkata doplakas 100den i pred kurirot se otvara pratkata i 30min da proveris .dokolku ne e ona sto si go poracal ili na sto ocekuvas (pr osteteno) ne ja podignuvas i ja vrakaat nazad na isprakacot i toa e sosem vo red ,kamo da znaev porano za ova nemase da platam za usmrdeno i muvlosanoi i skreno sto mi prdade edna prevarantka ko novo togas se zalev vo kargo,mi rekoa ne moze ako veke sum podignala da ja vratam zs parite se veke vneseni no koga podignala parite mi dadoa se od isprakacot ime prezime i broj na licna karta,i togas mi kazaa za ova deka moze da se proveri i vrati pred da ja podignes ,i smetam deka e toa e dobro i sekoja cest za niv ,mene kargo ekspers mi se super i ne se zalam, nikoj ne e glupda plaka za gubre ima sekakvi idioti sto prodavaat gubre a ti ke si platis za gubre ,mora i kupuvacot da e zastiten i da si proveri sto mu stignalo takva opcija ima skoro kaj site karga i otogas ako sumata e pogolema jas sekogas doplakam i otvaram pratka pred da ja podignam , verojatno toa i covekot napravil , proveril sto stignalo (moze ne bilo toa sto ocekuval ) i vratil nazad pred da plati i podigne
Исто и мене ова ме нервира најповеќе. Се јавуваат 2-5мин пред да ти ја достават пратката, не дај боже да се тушираш или да готвиш. Не чекаат ни една минута.
Изгледа индивидуално е, затоа што е по реони и зависи од доставувачот мене од еко логистик секогаш на време во рок од два дена ми доставува али истиот доставувач е ми се јавува 20 мин. пред да ми пристигне пратката.
И со Еко Логистик и со Карго Експрес имам вакви искуства. Најтрагично беше кога му се јавив на еден доставувач после 2-3 мин. откако ми имаше ѕвонато и ми рече(нервозно) дека друг ден ќе ја донесел пратката. Јас му реков добро, и после 5 мин. ми се јави да излезам да ја земам Се осеќав како со дете да зборувам Секако има и стварно фини доставувачи, но ете ќе се погоди некогаш некој инаетџија
Да, буквално бескорисен! Криво е! Затоа што дозволи веројатно шоферот по неколку часа, да го земе повторно назат шпоретот, и да му ги врати парите! А за тоа време, додека беше шпоретот кај дотичниот не знам што се дешавало, можеби намерно го искршил! Па го вратил!
Во тој случај обрати се во каргото со барање за надоместување на штета заради оштетување на шпорет од страна на нивни вработен и тие се задолжени да ја покријат штетата сторена од нивни вработен, доколку одбијат да платат или негодуваат дека нивни вработен сторил штета, тие повторно се одговорни за штета затоа што вината е врз нив од прием до испорака на пратката до примачот. Пробај вонсудски ако не успее да се договорите тогаш преостанува само судски да бараш надомест на штета. Ако треба нешто пиши во порака.
Џабе друже, многу некултурни се и во Кол центарот, грубо ти одговара, на начин немаме ние ништо до тоа, не покриваме штета и толку. И емаил им пишав, не ми одговорија! Дно од фирма се!
Ако сакаш пиши ми порака да ти објаснам подетално, не ми дава опција да ти пишам, има опција официјално вонсудски да се проба, барем ним ќе им тежи на глава, инаку како физичко лице тешко да успееш, а нема што да изгубиш кога веќе ти го онеспособиле шпоретот, веќе си во минус, а штета си е штета и треба да ти платат, нека не се прават од каргото на улави, тоа може дозвола да изгубат ако се покаже дека злоупотребуваат, а евидентно злоупотребуваат, само треба некој убаво да го срочи писменото што ќе им се испрати, ако си заинтересиран пиши ми во порака да ти објаснам.
Девојки ако може инфо Во понеделник прв пат ќе пуштам по карго работи. Може да ми кажете парите назад они ми ги доставуваат така или преку сметка ги пуштат?
Треба да ти платат за пратката? Од самото Карго ги подигаш парите. Ќе отидеш со испратницата што ќе ти ја дадат.