Какви искуства имате со пајак службите на ПОЦ и на Општина центар ? Дали некогаш неосновано Ви дигнале возило ? Како паркирате и дали сте од оние ,,со трпкачи,, кои оставаат кола кај ќе им падне
Никогаш не ми дигнале возило, но никогаш не се паркирам каде што ќе стигнам. Секогаш на паркинг. Најмногу ме нервираат кога со трепкачи застануваат на кривина, пред семафор или пред пешачки
Ете ги под прозор, се расфрлаат со тоа канџите. Со сета сила ги фрлаат на возилото горе, толку се тивки што муабетот им се слуша до 6ти спрат. Не, не ми кренале возило, имаме налепница и често немаме кај да паркираме. Не се криви тие од пајак, криви се овие инкасаториве шо пуштаат да се паркираат кај стигнат. Па кога ќе се наредат 5 возила да креваат, па колони, па свирења.
Не ми дигнале, ама знам на многу кои дигнале без причина кои си биле многу нормално паркирани. А зашто не отидат на бит пазар, чаир таму да креваат, таму е најголем хаос
Пајаци постојат само за сиротиња. Кога поминувате покрај влада или суд се гледаат непрописно паркирани скапи автомобили. Нормално никој не ги крева нив.
Имаме лепенки и паркираме прописно. Имаме паркинг само за со лепенки пред зграда. До сега не се случило нешто. А така и нека остане. Мислам да ме кренат ќе плачам и оро ќе играм ако треба, ич нејќам пари за таква глупост да дадам.
Имаат луѓето лоши искуства со ПоЦ. Со лепенка паркирано, го дига пајак. И слика доказ има каде било паркирано и дека има лепенка. Од ПОЦ упорни-платете си,ќе ви го вратиме возилото па после тужете не и ќе се раскусуриме. Причекување со штоп ме нервира. Пред некоја недела и баба сосе кола дигнал пајакот. Мислат дека ако седи некој во колата ќе ги амнестираат??
Секогаш си плаќам на паркинг. Кога веќе имам пари за бензин, не прават разлика парите за паркинг. Едино ако сум порелаксирано отидена и ми одговара локациски, паркирам кај полицијата позади Корчагин
Рефка, темава во категорија кафе - муабети отворена, помислив станува збор за инвазија на вистински пајаци (инсекти). Инаку, немам возачка па затоа возам на кратки релации, некогаш воопшто затоа што не сум добар возач. Сепак, до сега не ми дигнале возило. Еднаш се најдов во ситуација да морам да се објаснувам зошто ми е потребно паркинг место, ама откако им кажав дека ќе свртам неколку броеви за да ги пријавам како надлежни органи кои вршат неосновано вербално вознемирување се повлекоа. Немав познат во полиција, ниту број каде да завртам, едноставно се снајдов во тој момент.