Женски хелп нова сум и ми треба некоја со искуство, вака пред една недела се породив во 33 недела со царски а претходно ми ставаа инекции за среење, прво бебе ми ее и малце сум во паника сега е во инкубатор беше на кислород си примаше терапија 1760 е родено и се беше океј му го намалија кислородот на 2че и денес добив инфо дека е префрлен во изолација демек наводно од мене префатил инфекција и сега му се направило во бактерија и навлегла во крвта и кислородот му е повторно зголемен малце и 1740 е сега..некоја со слично искуство мислам дека ке полудам дење ноќе се молам...
леле мајка колку те разбирам како ти е, истото го поминав пред 5 месеци, моите близначиња беа во инкубатор едното 37 а другото 46 дена, родени се со 1600гр во 31гн, исто и моите беа во изолација, имаа инфекција наводно од мене, имаа сепса, крварење на мозоче, секој ден неизвесност , живеев за часот да се јавам да добијам инфо,сега сме супер и одлично напредуваме, биди силна мајка и имај верба, им ја пружаат целата грижа која им е потребна, а прематурците се големи борци со голема волја за живот, ти посакувам што побрзо да се гушкате со вашето најмило
Мене ми рекоа само бактерија во крвта а не ми кажаа ни каква ни што само ми рекоа да не се грижам дека сега скоро секор бебе ја имало..
И ние пред 5 месеци истото го поминавме, само бебчето мое е родено во 37+6, ама имаше бактерија во белите дрободи и лежеше на Детска клиника 2 недели, беше на кислородна подршка, ама се добро се заврши, сега е големо маже веќе, имај верба и биди силна, се ќе биде во ред
Sonce da ti e zivo i zdravo, se nadevam i jas moeto silno maze ke go guskam sto pobrzo i sve ke se zavrsi dobro
Кога ќе ми стигне известување од темава се ежам... Ќерка ми родена 37 + 7 инфекција на плуќата 5 дена на интензивна со кислород па на бабл апарат и уште 6 дена на неонаталогија. 14 дена без мене живеев за саатот да се јавам. Жива здрава пргава 9.5 месеци @Anche1111 ќе биде добро мила , само позитивни мисли
Душа мила да ти е жива и здрава Јас сум сега таква ме плаши каква е таа бактерија во крвта..и прима терапија за неа сега и јас сум таква живеам за моментот да се јавам да прашам или да ми пратат слика од него(бидејки имам две сестри блиски ми се што се кај него и добивам слики кога ке можат) и само едвај чекам да ми кажат поминало све е добро мислам дека цел свет ке биде мој..сеуште го немам ни гушнато ни допрено
Ќе биде се мајка , мене дури на отпусен ден ми кажаа дека била ешерихија коли , можеби и подобро е да не знаеш за да не се плашиш. Здравје ќе си се гушкате ,верувам .
@Anche1111 имаш ли новости за бебчето, се надевам секој ден ќе биде се подобро и подобро. Тебе после колку време те пуштија од ГАК?
Добро е фала богу во стабилна состојба терапија уште прима инфузијата му е исклучена кислородот намален се надевам ке биде подобро у скоро време дај боже и ке ми го пуштат иначе после царскиот за 2 дена ме пуштија бидејки одма станав на нозе за да можам да одам да го видам иначе требаше 4 5 дена ми рекоа да седам таму
Здравоо женскииии, јас да ви кажаамм декаа ниее бевмее силнииии иии храбриии и сегааа смее суперррр не испуштијааа домчеее и се гушкамеее
Бравооо! Душичка силна! Колку ми значат ваквите постови позитивни Посебно сега кога лежам на Гак на патолошка, 33+6 сум.
многу ми е мило и ние го изодевме тој пат, знам како се чувствуваш сега , ви ја посакувам целата среќа, гушкајте се, чувајте се
33+6, супер си . Мирувај и уживај, бебчето веќе е големко и ризикот одамна поминал. Јас сум породена 33+0, бебе од почеток самостојно си дишеше, беше во инкубатор само една недела дека малечко и порано родено. Се роди 1810 гр. Да издржеше барем уште една недела немаше ни воопшто да биде во инкубатор.
И јас лежев на патолошка цела недрла и се породив точно 33 недела кога влегов 1760 се роди, 1930 го испуштија ама само позитивни мисли мила како господ никој не е
Pres skoro 4 god, ležev na patoloska, se porodiv vo 34ta nedela. Rpdiv devojče 2300kg,45cm.Fala na Bog se zavrsi dobro sama disese ne bese vo inkubator. Mene me pustija doma na 5ti den, a bebe ostana uste 12 dena, pa si ja zemavme doma. Sega očekuvam vtora kerkička, vo Sreda vleguvam vo 9ti, fala na Bog so izdrzav do ovde.Podrska do site majki, ne se sekirate Gospod ni gi čuva čedata
Здраво мојата керка е родена во 31 недела сега иѓа 4 месеци кога можам да почнам да и давам цврста исхрана затоа што слабо ми пие млеко едвај 100 мл за 1 саат време и давам измолзено млеко и два до 3 пати ад млеко во денот.Дали со секое прематур бебе е тешко хранењето?