Кај се породи? Ако си во некоја од приватните јави се кажи дека се работи за таму родено прематурче ќе ти најдат термин. Јас кај Каличанин во систина го носев. Задоволна сум. Инаку крварењето во окце е најверојатно од напорот при пораѓај. Штом не ти дале ништо друго ќе биде се во ред. За еден месец ќе го нема
Не сум во приватна клиника. И јас сакав кај неа, многу ми ја исфалија, но нема термин до крај на септември. А инаку колку е првиот преглед кај каличанин?
Ништо не чекај толку долго. Носи го сега кај има термин па за следниот со време закажи си. Прегледите околу 2.000 ден се. За првиот точно не се сеќавам, тој беше уште додема беше бебе во инкубатор па беше во склоп на таа сметка
Од понеделник ќе барам....читам по форумов Видоевски, талески, антоније....некој друг? Не мислев дека вака кнап е со термини.
Нас не не пратија на очно, и баш прашав на испис дали да одами, но ми рекоа дека даваат совет за очно за тие што биле на кислородна поддршка или интубирани или пак родени пред 31 недела и со килажа под 1,200. крварењата се од нагло растење на крвните садови во окото, и вообичаено се смируваат за неколку месеци и без терапија. На очно ги прегледува др. Беким, слушајте што ве советуваат и генерално сите биле со добар исход.
Јас бев во ортоплус кај др. Александра Димова Супер си е докторката. Пишале на фб до 02.08 само преку сајтот се закажува. http://www.ortoplus.mk/doma/zakazi-pregled
Како сте сигурни дека неванак капките успешно ги ставате? Јас кога и да капнам секогаш ми искача и надвор од окото. Ќе капнам во око, бебе ќе трепне и оп, ја гледам капката надвор.
Zdravo majki I jas se porodiv vo 31nedels mi treba vase iskustvo I vasa podrska . Se porodiv poradi visok pritisok I d-dimeri mi bea pokaceno bebce slabo pocna da se dvizi Bev 31nedela a bebe kasnese dve nedeli I se rodi 1250denes bev da go vidam ima padnato 100grama dajte mi iskustvo I podrska ve molam eve veke 4 nedela sme vo inkubator no ne sme na kislorod zdravi sme e prfrleno kaj zdravite I od tamu e spremno za domce samo da postigne na kilaza vcera bevme 1410 za kolku vreme ke moze da si go zeme bidet so mene vo Ovie teski momenti iskustvo majki heroi
Ке биде се во ред мајка, штом е кај здрави бебиња само килажа треба да качи. Мисли позитивно. За кратко ке се гушкате.
мајка моите бебушки се родени во 31 недела, поминавме преку се, моите беа во инкубатор и многу тешко се откачивме од инфекции, додека не се спасивме стагнираа во килажа, откако беа префрлени кај подобрите дечиња почнаа да креваат и за брзо си ги земав дома, кога е добро бебчето не се секирај ќе си ја постигни килажата и за брзо ќе се гушкате
Мене патронажната ми имаше кажано да ја множам тежината * 150 и тоа да биде вкупното количество на. АД што треба да го пие бебето во текот на денот.
Препораките се на 3 часа да се дава оброк, но јас некогаш давав и на 2,5 ако вриштеше бебе за јадење. Дозирањето обично го договарав и со педијатарот, во зависност како напредуваше и колку спиеше навечер.