Kako ste? Mojot e zhabec e roden vo 33nedela, so 1650 gr. 15dena ostana vo bolnica. Bidi silna, veruvam deka bebcho ke se izbori i ke napreduva ubavo. Samo trpenie
Dobri sme mila eve denes 1880 Pa se nadevame od ponedelnik na tamu da si ja zememe nasata princess domce pa ke sum najsrekna majka ke si se guskame so gospod napred
Mojata princeza se porodi vo 31 a mi kasnese vo razvoj poradi visok pritisok I ja rodiv 1250 pa namali na 1100e sega super si napreduva
Мајки ве молам за совет.. Породена сум 36 +4 со царски рез, бебето ми е во инкубатор на оинт. Мене ме пуштија дома, само имам проблем што пробувам да се одмолзам меѓутоа само две три капки млеко ми истекоа, страв ми е да не немам млеко за доење.. Дали има некој слично искуство?
Јас првите 4-5 дена по 5 капки дури 5 ден 10 мил. сум плачела од радости. Отприлика 6-7 ден имав 30 -50мл. Топли облоги , дефинитивно најдобро со шишиња ,значи мало шише од пола литар го полниш со вода топла колку што можеш да издржиш ,и масираш од вратот накај пупката од сите страни и после измолзуваш. Гледај измолзувај на 2 часа мах. 3 макар и на празно што се вика. Не знам со каква пумпа си ама битно е вакумот да и е добар. Јас ноќе некогаш скокав зависи како бев психички некогаш сакав само да спијам. Мислам дека се опфатив ако имаш прашање повели.
Мајки, дали некој правел магнет на глава на бебето, како иде целата постапка ? Ако може да ми пишете...
Не знам каде си. Нас матичната ни закажа за бсж дека ја отворале еднаш неделно мислам беше и после кај вакцините ни кажуваа кога да одиме за следна.
Ние ништо немаме примено. Матичната ме зачуди дека рече прво да примиме рота, па после бсж и хепатит. 2 месеци имаме. Малку ми дојде чудно
Првата вакцина што ја прими беше БСЖ, имаше еден месец. Требаше да направи 2500гр па да почниме со вакцините, тој имаше 2700гр кога прими БСЖ. А потоа рота и 6 валентна прими на 3 месеци.
од скопје сум , карпош , е сега мене уште не мие средено со осигурувањето негово , валда ќе се среди до тогаш ако не незнам дали ќе не примат така
@Slonce91 и јас немам уште матичен одбрано, осигурување средивме. И мене ме интересира дали можам така да ја однесам без закажано, рота за да ја прими само таа смее сега на 2 месеци бидејќи на Гак бебушот прими трансфузија и не смее 3 месеци да прима вакцини освен рота така ми кажаа.
исто и моите беа со трансфузија и рота ја прескокнавме, инаку кај вакцините ги носев на прегледи без упат од матичен и без здравствено осигурување, ние сме во Битола, веројатно и кај вас е така
Здраво мамички, вчера на свет дојде мојата малечка принцезичка вп 34+4, 2140гр. Денес ме известија ќе и прават контроли и дека намалила 100гр. Колку е тоа добро кај вас како беше?
Најубаво е да најдете број од вакцинален пункт и да се јавите да прашате ,најсигурна информација ќе добиете така.