Првиот месец јас ја будев. Се успиваше. Вториот месец едвај издржуваше 2.5-3 саати без ад. А кога направи полни 2 месеци крај не можам да и фатам.....дење некогаш бара на 2 саати, некогаш ќе издржи и 4 саати, а ноќе бара на 3-4 часа, а се има случено и на 6-8 часа. Хахахаха. Сега ич не сум на чисто. Не можам да тргнам никаде
Да така правам. Ама па ад педијатарот ми рече да недавам пред да изминат 3 часа Ако сум дома ќе ја занимавам за да поминат 3 часа' ама надвор ми кенка.
Јас па давам и пред три моето и 6 месеци моментално никој не ми рече да не давам пред три ако и се јади . Досега мака поради тоа сме немале фала богу.
Да и мене баш патронажната ми кажа да биде од 2опол па до 3 часа да не е многу на брзо и да не се меша старото испиено млекце со ново
Незнам еве и на детска ко бевме некогаш порано од 3 часа го носеа. Ами ако плачи не ќе го остајш гладно.
Ааа добро си пишала 2 и пол и јас помалце од то недавам ама 3h стрикно не чекам сега да не е по пола час нормално.
Сега нормално не може да го погодиш баш на 2 или 3часа, некогаш покасно некогаш порано, битно да не е гладно
Сега со полни 2 месеци пие по 90 мл, а некогаш и 110, ретко 120 некој оброк. Да така е, не може строго да се измери. Педијатарот ми кажа оптимално и најдобро е 3 часа. Но во исклучителни ситуации може и на 2-2.5 но тоа да биде ептен кога нема да можам да ја смирам.
Imam since rodeno 34+2,osmi mesec, vo inkubator 10dena. Vo otpusnoto ni pisale na ocno da go nosime, i bitpazar za rast i razvoj. Na ocno bevme se e vo red, a za bitpazar neznam dali da zakazam oti so koronava e haos. Eho na mozoce, srce napraveni se i redno e. Treba li pal tie pregledi da gi pravam da gi poftoram
Na Bit Pazar jas go odnesov prv pat na 4ipol meseci. Iskreno, sekoe odenje tamu ni e korisno, barem od moj aspekt. Sega ima 9meseci bebeto moe, na dva meseci odime na kontroli. Mu sledat motorika, reakcii, govor...i ni kazhuvaat vezhbi. Roden e vo 33nedela, bez komplikacii po negovoto zdravje. Na Bit pazar e so zakazhuvanje i ne se poklopuvaat dve decinja.
Majka kakvi drugi pregledi pravevte? I grcevi kolku meseci imavte? Moevo since nonstop place i se grci na ad mleko e samo, ne go dojam oti nemam mleko, veke puknav mn temperamentno dete e, milion stresni misli mi idat vo glava veke