И јас ја препорачувам Палчевска за ехо на мозоче. Еднаш кога е месец или два се прави и после во 4ти месец.
Јас ја препорачувам др. Наталија за ехо на мозоче. Нас пред испуштање од клиника ни правеа, пишуваше само уреден наод, за да после 2 месеца кај Наталија испадна дека не е баш ок. Таму сеуште одиме на контроли, на клиника не се вратив.
Ne odev na klinika, za ovie pregledi vo Sistina mu gi pravea. Eho na mozok mu praveshe Dr. Palchevski, na 4 meseci mislam beshe.
Bljucka zatoa shto e prejaden i lakom, odlozuvaj barem ushte 20min ili davajte mu pomala kolicina(kako uzhinka). Imavme I nie eden takov period od 2nedeli. Se slucuvashe i kako fontana da povrati od prejaduvanje.
Moze li da mi kazete dali ste koristele od 2,5mesecna vozrast ad baby love, i ako da dali napreduvale vasite decinja? Pozdrav
Нас кога не пуштија од детска така ни рекоја и во исписот е потенцирано? А и досега на кој доктор бевме така ни рече. Е сега сме 7 месеци па затоа прашувам до кога, оти обожава на рамно да лежи .
Здраво пак јас, сакав да прашам вие со поголеми дечиња што сте до која возраст ги носевте на неонато на детска на контрола? Благодарам .
Нке лежевме на оинт ама никој не ни рече да одиме на контроли на детска. Вам кој ви кажа и каде на детска? Што контролирате ? Се закажува преку матичен?
Докторките ни кажаа од неонато одиме секој месец. Зато прашував до кога се оди оти гледам има и други со вакво искуство
Ние сме 8++ досега сме бидени два пати, еднаш на еден месец еднаш на три месеци и следно требаше на 6 ама не отидовме…планирам да го однесам уште еднаш пред годинка, зависи како ќе ми речат
Од оинт на гак ви кажаа кога вњ испуштија? А на неонатологија на детска што контролирате? Тоа ми беше прашањето на претходниот пост
И јас како и секоја мајка на недоносено бебе а верувам дека и со другите мајки е исто на кои децата им се родени во термин дека имаат дилеми околу нивниот развој... Постојано го следам нејзиниот развој ама сепак не сум сигурна што тошно треба да следам,дали е тоа вистонското во одредена недела и така натаму...Можете ли да ми пишете што тошно бебето треба да прави во вториот месец...Ете ние точно на 23 ќе направиме 3 месеци Дали бебето треба да почне со гукањеили сеуште е рано...Што треба да прави со рачињата,ноџињата, главчето...Имам милион прашања за вас и се од пусти страв..што е нормално...Или овие бебенца поспоро се развиваат...Ајде мајкички на предвреме родени бебиња пишете ми за вашите искуства... Фала ви однапред и големо поздравче