Така во исписот ви пишуваше? Кај нас стои на 4м. Ама термини матичната вика јок. Вие сега скоро бевте или ?
Извинете што се мешам овие прегледи во картончето ви ги пишаја од болница или педијатарот? Ние сме 2м на картончето немаме никаква препорака, освен ортопед на 2 месеци најнормално, ниту пед. Ми има спомнато за вакви прегледи..
Да, на картончето. Не знам по кој основ пишуваат, дали која недела е, инкубатор, општа состојба... еве нека споделат. Штом не ти пишува ништо значи не треба.
Термини општо нема нигде…не чекај на матичната следи сама…ние конкретно одиме на детска клиника на неонато и на кардиологија…месецот кога ми треба термин секој ден по пет пати следам сама на мој термин…кога ќе видам пуштени термини звонам на матична да го фати терминот
Точна причина да ти кажам незнам…вероватно сакаат да си го следат зошто првите две недели од животот беше нивни пациент…Иначе прегледот ни е како секој систематски преглед само ни прават плус подетална крвна слика малку поразлична од онаа што ја дава матичен
Kaj nas vo kartonceto imase navedeno nekolku pregledi-ortoped,eho na mozoce,za sluh...iako od nivnite pregledi sekade pisuvase uredno.Moze deka moeto imase infekcija i bese 31 rodeno.Sega si odime redovno na ovie kontroli
Епа најверојатно е така како што викате, ќе си прашам наредно на педијатар дали треба нешто, инаку 34 нед и некој ден се роди без инкубатор, но имавме инфекција и ние. Фала на одговрот.
На 3 месеци, родено е 34 недела. Треба редовно на под на стомак да се става. Се нервираат кога се на стомак, ама со редовно вежбање и да се зголемува времето постепено, ќе зацврсне целото тело.
Nie idevme vo bolnicata za predvremeno rodeni kaj bit pazar od tamu mislam deka ni kazaa da napravime eho bidejki im bese cudno so nogiceto, ne mu bese opusteno, kako stegnat bese
А на битпазар кога прв пат бевте и до го се оди, по месеци? Се беше во ред? А на клиника за детски бил некој за развојно следење? И кој месец е најдобро да се иде? И кај кој доктор бевте? А еег на мозоче зашто се прави?
Na bit pazar pa moze koga imase 2 meseci bevme... i se ide na sekoi dva meseci se dogovarate za termin, do godina najverojatno se odi, nie prekinavme na 9meseci... Fala na Boga se bese vo red, a inaku ubavi pregledi se i sekoj so predvremeno rodeni mislam deka traba da odi Za eho ne znam zosto se pravi, nas ne ispratija bidejki im bese cudno so ednoto nogice kako stegnato mnogu go drzese ne mozese slobodno da go ispravi, srekja se bese vo red
Дали додека вашите бебиња беа на ОИНТ ви дозволуваа да ги видите и дали имавте можност да одите да се одмолзите и да им биде дадено тоа млекце?
За ГАК ако прашуваш немам искуство...а во детска клиника мајките се сместени цело време со бебињата и јас му давав мое млеко цело време...
Можеш да одиш и да се одмолзиш и ќе си го видиш. Се закажува. Јави се на фиксниот број и побарај си кога да отидеш, да ти дадат термин.
Jas vo Juli odev nekolku pati da se izmolzuvam.No potoa se zgolemija brojkite so kovid zarazeni i zabranija odenje.Inaku bebeto si go nemav videno 30 dena.Samo info po tel.Ova za GAK
@brm_brm @teddy85 Секако ќе прашам и на ГАК, но ме интересира дали носевте ваша пумпа или таму ви даваа?