Mene na gak mi dozvolija 2 pati da go vidam po skoro 1minuta Mozes da gi zamolis sestrite ke ti go slikaat bebceto Info sekoj den telefonski vo 13h
Ne dozvoluvat na Gak nie bevme cel mesec ne dozvolija ni za odmolzuvanje poradi korona ni pak za da go videme
Не знам за одмолзување но, моето бебе летото беше на ОИНТ и бидејќи беше многу мал бројот на заразени од ковид ми дозволија во тие 17 дена да ја видам 3-4 пати. Во договор со докторите секако и останатиот персонал, прашав на заминување од болницатаи потоа телефонски договаравме. Инаку секој ден од 16ч се јавував да прашам за состојбата.
Немој да се нервираш. Јас одев и ја гледав неколку пати ама ич не ми беше убаво на душата кога ќе си заминев од таму. Секој ден прашувај и радувај си се за секој поминат ден и напредок. Спремај си се за денот кога ќе ти јават да си го земете бебушко.
I jas bi ti rekla isto.Daj Boze sekoj den da slusas stabilno.Tesko, e no se izdrzuva.Posle ke si nadoknadite.Ti posakuvam brzo guskanje@Tiny Love
Здраво, на колку месеци ви се развија јадрата на колкчињата ние сме 8 месеци на едното уште немаме. Дали дека двапати бевме хоспитализирани на детска повеќе лежеше. За еден месец сме на контрола пак ама би барала и друго мислење. Мислев искуство да споделите. Фала
Здраво мајки да прашам малиот е роден 33та недела за некој ден прави 6м но очињата сеуште ги криви( кога ке му текне на него) не секогаш дали е сеуште нормално бидејќи почна да ме загрижува прво детенце ми е и затоа не знам некоја мајка со слично искуство ?
Ние сме ист случај 9 месеци уште ни е криво едното оче не многу ама е. Докторите велат уште било рано да се превземи нешто до една годинка се правеле.
Ќе издржиме мора. Еве Скопје на детска кога ја носам на контрола стално прашувам исто ми вели докторката мала е. Вие незнам кај одите имате прашано? Исто ми рече дека ќе треба посебен доктор за страбизам се вика тоа, па некој да кажи добар доктор тука ако знај .
Досега ги имаме поминато прегледите што ги пишуваше на картонот све беше ок другде го немам носено бидејќи матична ни беше љиљана којиќ специјалист за предвремено родени но откако ја затвори клиниката ке мора да го носам и за развој да следат бидејќи до сега она следеше све
Рано е мајка, после годината ќе одите ако има проблем. Кај син ми после годината се среди се, еве го 15 месеци сега нема таков проблем. Исто 33та родено. Сигурно и ако имало потреба ќе ве пратиле од оинт на преглед.