Можеш да прашаш на контакт центарот, јави се и објасни каков преглед поточно и ќе ти кажат отприлика цена. 023099500
Здраво на сите, секој има право на сопствено мислење и право да користи она што смета дека е добро. Јас како поборник на природното и пред сѐ дермокомпатибилното, ја препорачувам Веледа или пак линијата без мирис на Уртекрам. Порано немаше избор, а и не се знаеше многу за состојки кои се или не се дермокомпатибилни. Сега кога имаме пред сѐ знаење, а и избор, мислам дека сме во состојба да го направиме вистинскиот избор. Поздрав до сите.
Zdravo majki , jas sum star clen na grupava zatoa sto moite predvremeno rodeni bliznaci sega se veke 3,5 godini. I me nema neke vreme so dobra pricina. Fizioterapevt sum po profesija , studirav i magistrirav vo Bugarija za fizioterapeja za deca i po uste brojni doobuki jas si otvoriv centar za detska rehabilitacija “Petka” . I tocno kako specijalist fizioterapevt se zanimavam so stimulacija na fizickiot razvoj na decata a posebno predvremeno rodenite . Jss go pominav toj tezok pat , od i vitro , bliznaci , predvremeno rodeni, cicanje docnenje vo fizickiot razvoj i za sreka uspesno. Povelete ! Www.petka.com.mk
И јас земав мустела, ама не стелатопиа туку за нормална кожа, хидра бебе. По препорака на педијатар. Се надевам ќе се среди. Дури и теменицата и се ојача ептен и се познава, мислам дека од бекутанот.
За јадење и цревата и мозокот треба да се до одреден степен развиени. Затоа мислам дека многу е битно да се гледа корегирана возраст и пред 4мес корегирана не би требало да се почне.
И јас почнав да и давам 5ти месец според раѓање, 34та е родена. Секако прво се консултирав со педијатар, ми потенцира кои работи да ги имам во предвид за дали е спремна. По едно лажиче, па две и за еден месец цел оброк го јади. Ништо проблем немавме со дигестија, се беше супер.
Ама мајка како напредува? Според ова што гледам , се родило отприлика околу 2кг и за 5 месеци ксчило 4 кг што е ок . Одвен Ако има нешто друго зошто педијатарот мисли дека не треба да се заранува детето …
Да, сега е 6 кг. Уште еден месец рече само на млеко. Демек ок си е, ок напредува со млекце. Ај уше еден месец вака.
Па не е страшно и да го послушаш и да тегнеш да му да деш да проба нешто, секако нема да има оброк за еден месец туку ќе пробува вкусови и ќе гледте д ане е алергичен на нешто
Некој да сподели искуство со предвреме родени бебиња во ГАК во 29/32 недела ? Колку се шансите за да преживеат ?
Искрено ??? пола -пола се шансите за 29 за 32 мнооогу големи шанси Сега се многу добри имаат о добро др и добра опрема и преживуваат
Како изгледа преглед кај дефектолог на клиника за детскј болести? Мери тежина нешто, следи движења? Дали има гужва или се влегува по термин?