Искуство со предвремено родени деца

Дискусија во 'Бебе' започната од eva11, 29 февруари 2012.

1. ikame

ikame Популарен член

Се зачлени на:
    6 ноември 2012
    Пораки:
    600
    Допаѓања:
    370
    @eli25 nema pravenje 45 ili 30 ili 60 ili 90 si pishuva na samoto mleko strogo po upatstvo . Ve molam pocituvajte go upatstvoto isto i za kapki i bilo koi drufi preparati, lekovi itn.itn

2. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    15.111
    Допаѓања:
    124.326
    јас му правев толку по препорака на педијатар, сама не измислувам :)

3. ikame

ikame Популарен член

Се зачлени на:
    6 ноември 2012
    Пораки:
    600
    Допаѓања:
    370
    Извини ама педијатарот да го мењаш

4. Black girl

Black girl Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2015
    Пораки:
    5.955
    Допаѓања:
    13.676
    Па и јас на почетокот на мојата и правев некогаш 30. Не гледам проблем тука.

5. ikame

ikame Популарен член

Се зачлени на:
    6 ноември 2012
    Пораки:
    600
    Допаѓања:
    370
    @Black girl 30 не е проблем таман си е 40..45 тоа е проблем

6. Black girl

Black girl Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2015
    Пораки:
    5.955
    Допаѓања:
    13.676
    Извини, погрешно сум разбрала. 40 не сум правела ни јас. Подобро 60,па ако остане ќе го фрлам остатокот.

На ikame му/ѝ се допаѓа ова.
  7. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    15.111
    Допаѓања:
    124.326
    Зошто? не еден, педијатрите од ремедика така ни кажаа. сигурно не се неписмени:)

8. ikame

ikame Популарен член

Се зачлени на:
    6 ноември 2012
    Пораки:
    600
    Допаѓања:
    370
    Затоа што може да доведе до несакани габички,запек или пролив недоволен внес на поѕребни хранливи материи

Е така де @Black girl

Последна измена од модератор: 4 октомври 2017
    На eli25 и sofi2107 им се допаѓа ова.
  9. kristii

kristii Популарен член

Се зачлени на:
    10 април 2010
    Пораки:
    1.650
    Допаѓања:
    1.707
    Си ја зедовме и ние бебушка.Сега да воведеме ред со исхрана,ја ставам да цица ама не трга многу бидејќи е многу мала,но педијатарот ми рече да ја доранувам со шприц.колку мл мајчино млеко му е доволно?Дека со шприц и давам околу 20.

На stevemila, Lolipop23, Ano и 6 други им се допаѓа ова.
  10. ada21

ada21 Популарен член

Се зачлени на:
    27 август 2011
    Пораки:
    1.451
    Допаѓања:
    5.351
    @kristii супеер сега гушкајте се . Колку кг е ? Ако е на мајчино нема ограничување , а ако даваш ад според кг се пресметува .

11. kristii

kristii Популарен член

Се зачлени на:
    10 април 2010
    Пораки:
    1.650
    Допаѓања:
    1.707
    1880 зедовме,но вчера на педијатар покажа 1800,можеби поради несинхронизираност на вагите или дека првата ден слабо јадеше .И сега одвај,многу спие веднаш штом ја стаам на града заспива и никако да ја доранам со шприц.Уште не сме уходани не знам дали убаво трга оти е малечка и нема доволноно сила.

На ada21 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.790
    Допаѓања:
    202.752
    Мала е душо. Да е жива и здрава, ќе порасне. Бидејќи е предвреме родена, мислам дека уште се однесува како да е во меше. Давај си со шприц, ама прво понуди града. Колку ќе исцица, толку, после со шприцот, нема да сака кога ќе биде сита. Многу малку и треба сега, само храна и сон се важни за да напредува убаво. Мој совет плус ти е постојано да си ја гушкаш, што повеќе контакт кожа на кожа, да те чувствува, и да одмараш и пиеш доволно течности, за да имаш млеко.

На mal.ecka, Lolipop23, ada21 и 4 други им се допаѓа ова.
  13. Poppins

Poppins Популарен член

Се зачлени на:
    21 септември 2016
    Пораки:
    2.703
    Допаѓања:
    5.669
    мила и јас би го рекла исто за педијатаров твој иако нагласуваш Ремедика не мора да значи дека е д*бест и најучен/а мн пати сум приметила методите шо ти ги дава се бетер од свекрва :D ( мала шала) имаше ко на пр не сечи нокте не куби боле омг па сите тоа правиме и мн др раб што си ги кажала ств се гледа дека педијатаро забегал и исто и за ад јас не го користам но од општо слушано гледано мерките си се тие 30/60/90... се плус штете исто ко од се др .. а па и ад предизвикува мн раб запек габички и се др ко што кажа икаме .. секоаш се следе својот инстикт најпрво и самото бебе што си бара а док може све да кажат и не секоаш се точни прашај др док ќе ти го каже спротивното од минатиот сите си имат свои методи

На ikame му/ѝ се допаѓа ова.
  14. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    15.111
    Допаѓања:
    124.326
    не ми рекол никој да не сечам нокти , од каде тоа. за кубењето јас реков дека ми е жал .

На IvanaCS му/ѝ се допаѓа ова.
  15. JoyJoy

JoyJoy Форумски идол

Се зачлени на:
    30 март 2017
    Пораки:
    5.227
    Допаѓања:
    34.815
    Се прави 45 милилитри вода и мерица и половина млеко. Самата мерица има цртичка до каде е половината на мерицата.
    Јас така му зголемував млеко. Педијатарот ми реќе ниукогаш да не зголемувам по цела мерцица одедна зашто мешето се оптоварува и плус мојот ем имаше грчеви ем бљуцкаше многу.

На eli25 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. ikame

ikame Популарен член

Се зачлени на:
    6 ноември 2012
    Пораки:
    600
    Допаѓања:
    370
    @JoyJoy grcevite i bljuckanjeto nemaat vrska so 45ml mleko nego so razvivanjeto na zeludnikot i crevata.
    Го кажав јас своето ...прајте и понатаму 45 дури и 45,555 ако сакате.
    @kristii душо нека спие бебето на твојте гради цело време така е најубаво не се секирај ќе ја качи потребната килажа

На stevemila и Sofronko им се допаѓа ова.
  17. Poppins

Poppins Популарен член

Се зачлени на:
    21 септември 2016
    Пораки:
    2.703
    Допаѓања:
    5.669
    сри грешка разбрано а за ноктињата имаше нешо да чекаш нешо нз не е битно како и дае муабетот е дека не секоаш педиатарот е во право од каде и дае кој и дае :)

18. Sofronko

Sofronko Истакнат член

Се зачлени на:
    1 август 2017
    Пораки:
    794
    Допаѓања:
    995
    Мајки како сте? Ние за жал сме настинати кашла бебе бевме на дежурен педијатар го провери вика нема ништо на плуќа, но црвено му е грлото ќе мора антибиотик да се пир цефалексин, купивме со мм тоа е прашок кој се радтвара со 60 мл вода и се прави сируп и треба да пие по 2 мл на 8 часа, инаку и јас и мм сме уште настинати и ние сме на антибиптил пазевме на бебето колку пто можевме меѓутоа настинката си го покажа своето, не сакам да давам антибиотик но што друго ми преостанува, утре сме кај матичната ќе правиме и крвна слика, многу се нервирам

19. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    19.937
    Допаѓања:
    326.999
    зошто во аптека не ви го ратсвори сирупот?Давајте му пробиотик заради аб

20. Sofronko

Sofronko Истакнат член

Се зачлени на:
    1 август 2017
    Пораки:
    794
    Допаѓања:
    995
    Му давам биогаја а сирупот не ми го растворија во аптека а ниту пак знаев дека и така можело, многу се нервирам јога го гледам дека се мачи како да у помигнам да фо исфрли шлајмот и поубаво да се искашла???