@eli25 nema pravenje 45 ili 30 ili 60 ili 90 si pishuva na samoto mleko strogo po upatstvo . Ve molam pocituvajte go upatstvoto isto i za kapki i bilo koi drufi preparati, lekovi itn.itn
Извини, погрешно сум разбрала. 40 не сум правела ни јас. Подобро 60,па ако остане ќе го фрлам остатокот.
Затоа што може да доведе до несакани габички,запек или пролив недоволен внес на поѕребни хранливи материи Е така де @Black girl
Си ја зедовме и ние бебушка.Сега да воведеме ред со исхрана,ја ставам да цица ама не трга многу бидејќи е многу мала,но педијатарот ми рече да ја доранувам со шприц.колку мл мајчино млеко му е доволно?Дека со шприц и давам околу 20.
@kristii супеер сега гушкајте се . Колку кг е ? Ако е на мајчино нема ограничување , а ако даваш ад според кг се пресметува .
1880 зедовме,но вчера на педијатар покажа 1800,можеби поради несинхронизираност на вагите или дека првата ден слабо јадеше .И сега одвај,многу спие веднаш штом ја стаам на града заспива и никако да ја доранам со шприц.Уште не сме уходани не знам дали убаво трга оти е малечка и нема доволноно сила.
Мала е душо. Да е жива и здрава, ќе порасне. Бидејќи е предвреме родена, мислам дека уште се однесува како да е во меше. Давај си со шприц, ама прво понуди града. Колку ќе исцица, толку, после со шприцот, нема да сака кога ќе биде сита. Многу малку и треба сега, само храна и сон се важни за да напредува убаво. Мој совет плус ти е постојано да си ја гушкаш, што повеќе контакт кожа на кожа, да те чувствува, и да одмараш и пиеш доволно течности, за да имаш млеко.
мила и јас би го рекла исто за педијатаров твој иако нагласуваш Ремедика не мора да значи дека е д*бест и најучен/а мн пати сум приметила методите шо ти ги дава се бетер од свекрва ( мала шала) имаше ко на пр не сечи нокте не куби боле омг па сите тоа правиме и мн др раб што си ги кажала ств се гледа дека педијатаро забегал и исто и за ад јас не го користам но од општо слушано гледано мерките си се тие 30/60/90... се плус штете исто ко од се др .. а па и ад предизвикува мн раб запек габички и се др ко што кажа икаме .. секоаш се следе својот инстикт најпрво и самото бебе што си бара а док може све да кажат и не секоаш се точни прашај др док ќе ти го каже спротивното од минатиот сите си имат свои методи
Се прави 45 милилитри вода и мерица и половина млеко. Самата мерица има цртичка до каде е половината на мерицата. Јас така му зголемував млеко. Педијатарот ми реќе ниукогаш да не зголемувам по цела мерцица одедна зашто мешето се оптоварува и плус мојот ем имаше грчеви ем бљуцкаше многу.
@JoyJoy grcevite i bljuckanjeto nemaat vrska so 45ml mleko nego so razvivanjeto na zeludnikot i crevata. Го кажав јас своето ...прајте и понатаму 45 дури и 45,555 ако сакате. @kristii душо нека спие бебето на твојте гради цело време така е најубаво не се секирај ќе ја качи потребната килажа
сри грешка разбрано а за ноктињата имаше нешо да чекаш нешо нз не е битно како и дае муабетот е дека не секоаш педиатарот е во право од каде и дае кој и дае
Мајки како сте? Ние за жал сме настинати кашла бебе бевме на дежурен педијатар го провери вика нема ништо на плуќа, но црвено му е грлото ќе мора антибиотик да се пир цефалексин, купивме со мм тоа е прашок кој се радтвара со 60 мл вода и се прави сируп и треба да пие по 2 мл на 8 часа, инаку и јас и мм сме уште настинати и ние сме на антибиптил пазевме на бебето колку пто можевме меѓутоа настинката си го покажа своето, не сакам да давам антибиотик но што друго ми преостанува, утре сме кај матичната ќе правиме и крвна слика, многу се нервирам
Му давам биогаја а сирупот не ми го растворија во аптека а ниту пак знаев дека и така можело, многу се нервирам јога го гледам дека се мачи како да у помигнам да фо исфрли шлајмот и поубаво да се искашла???