@Lina15 не купувај други шишиња, почекај да си дојде дома малото, после ќе видиш што како, може ќе то ги прифати тие што си ги земала. Јас од повеќето искуства на другите мајки знаев дека авентот полесно го прифаќале тие деца, па такво и купив. И земи си обичен шприц за секој случај, ако не сака од шишенцето. Ќе даваш по малку, или ќе го ранеш со лажичка. Како и да е не се секирај, штом ќе си дојде дома ќе си фатите ред на се. Има групи на фб мене тие групи на почетокот ми помогнаа премногу за се, иако ми беше 3то дете.
Даа има денови кога баш и нив не им е денот како што треба, па да сакаат на под цело време им се здосадува веќе. Мора да комбинираме
Denvojki zdravo Se porodiv 34+4 poradi visok pritisok hitno me napravi se rodi 2150 4 dena e na kislorod no mi vikat deka e stabilno iskustva ve molam mnogu se plasam dali ke bidi se vo red I
Zdravo devojki. Ke ve zamolam ako nekoja od vas ili vasa poznata prijatelka ima iskustvo so bebce rodeno so atrezija na ezofagusot, da me kontaktira. Vi blagodaram
Pa se nadevam odime na podobro..... Go vezbaat od c pap na kislorodna maska....plukata e podobra....imav perfektno zdrava bremenost, bez nikakov problem, dva dena pred da dobijam kontrakcii bese se super, dopler, ctg.... Naednas dobiv kontrakcii, snema vozduh pri poragaj, ostana bez kislorod.....sto se sluci samo Gospod znae...Vo Plodnost se porodiv, tamu nesto kazuvaja infekcija od majka vaka taka ama ni zbor ne im veruvam, site brisevi mi bea negativni i plus carski bev...go cuvaja tamu 2 dena samo so maska i mu go dopadnaja organizmot i na intenzivna vo preteska sostojba bese odneseno....si ima bebusko uste maka so belite drobovi, samo se molam pak da ne zakaci nekoja infekcija.... Sto e Gospod nikoj ne e....
Дај боже се да биде во ред мила, голем е Господ ќе помогни. Дај боже што побрзо да се заздрави бебенцето и да си одите дома. Два и пол месеци можам да замислам низ каква голгота поминуваш. Сега Скопје сте на клиника? И мене ми кажаја ако не дише како што треба ќе не пратат Скопје на клиника ама фала му на Господ во ред беше и немораше во инкубатор да е. И јас имав уредна бременост се до 31 недела кога започна целата голгота и уште психички неможам да се соземам од се што ми се случуваше тие скоро месец и пол дур се роди бебето. Ти пуштам мн среќа мила и дај боже што побрзо да се гушкате со бебушко домче и се да биди само лошо сеќавање.
Да не се имаше напиено плодова вода бебето? И јас бев царски, кај мене тоа беше случај, па закачи инфекција од плодовата вода, и заврши со проблеми со дишењето и мораше да лежи на Детска клиника..на крај истиот муабет како тебе ми го направија, дека закачило инфекција од мене, и мене брисевите ми беа чисти ама после пораѓај кога направив уринокултура испадна дека стварно сум имала Ешерихија коли...а никакви симптоми немав...на крај краева не е важно ништо, важно е здрави прави да си дојдете дома...Ви праќам среќа што побрзо да се гушкате дома
Мајки , периодот низ кој поминувате е навистина тежок и никој не ве разбира освен тие што поминале низ истото. Сите ќутат или го зборат само доброто. Затоа ќе ви кажам да си дадете време на себе , да си посветите внимание на себе , да се спремите за доаѓањето на бебето, да задржите млеко ако имате ... тие работи се најважни.
Ај искуство кажете ми што им прават на контрола за очиња, нас ни е дадено препорака за контрола по испис и плус капки неванак 3 пати на ден
Им ја проверуваат ретината, но нема да ти биде дозволено да присуствуваш на прегледот, ќе чекате во ходник. Претходно им ставаат капки и треба да делуваат околу половина час за да се прошири зеницата.
Pa rekoja navodno ne se imalo, pa posle mozebi malku se napilo, doktorive na klinika vikaat ne se ima...koj ke ti kaze, nikoj....ispitav i urina i se bese cisto.... Jas Plodnost se porodiv, pa tamu so infekcijata mi go cuvaja na maska,tuka e greskata kao ke mu pomine, a se vlosi mnogu sostojbata epten kriticno go odnesoja....toa e...sega se borime, ucime da disime sami, pa se nadevam ne ke se iskomplicira nesto.....
Fala na poddrskata....ova sto go pominuvam/pominuvame samo nie znaeme kako..... Iskusenija, neizvesnost, strav.....go znaeme patot na intenzivna...inaku da Skopje sme kaj Sofijanova na detska
Се ќе биде во ред, само верувај..и моето лежеше на Детска 13 дена, сега е веќе маже од 14 месеци...ти праќам гушки
Мамички може ли да ми препорачате добар невролог за контрола и ехо ама да не е Систина затоа што цените им се изгор скапи. Фала однапред
Да 3700 преглед плус 3700 ехо, вкупно 7400 Претерале! Уште немаме матичен педијатар сеуште го носам во Ремедика каде се породив. За на клиника претпоставувам ми треба упат, така?