па тое им е работа они да го растворат антибиотикот правилно. сврти го на меше да лежи кај тебе на колено и тапкај го по грбот.Течности помагаат но тој е мал сеуште и незнам дали даваш вода,чај.Они го расложуваат секретот и полесно се искашлува
Така и правам го легнувам кај мене на колено го тапкам по грбчето ама кога ќе го исправам тогаш се закашлува, давам и чајче и вода, се надевам брзо ќе помине настинкава Мајки како сте, како се малите јуначиња?
Како сте со гости и со луѓе? Се чувате ли ? Ние утре 3 месеци правиме а уште сме со рестрикции @Sofronko вие добри ли сте?
@wannaBeMomma па не баш никој да не доаѓа ама ептен ретко и се со страв сум некако. Дали дека уште не е вакциниран , дури во ноември ќе ги прими првите вакцини . А деца никако не пуштаме дома
Види вакцина баш и ништо не ти значи, мало бебе е не мора сите да го гњават. Тоа стои така Ама за луѓе што ти е мерак да ти дојдат, нека ти доаѓаат, не се замерувај знаеш каков народ сме а и за дечињава исто, кажи си да е здраво и да не го гњави оти си го пазиш уште
Јас сум кај моите на гости и скоро цело време сме со разни луѓе. Сите сакаат да не видат додека сме тука да не идат до Скопје. Јас не ги дистанцирам многу малите од луѓе,кој сака ги зема во раце,ги држи... И моите не се вакцинирани сеуште,планирам сега кога ќе се вратам да им ја ставам БСЖ.
вакцината секако не го штити од обични настинки,вируси,бактерии. јас еве мојата не ја вакцинирам (3 год е) а ја носам секаде.
@iki26 alal da ti e sto si taka srcena . @wannaBeMomma @joy1 fala vi na sovetite . Malku me opustivte
Ние мака мачиме да ја разбудиме да јади.Ја цицам и неколку пати се измолзувам и и го давам со шприц.Али сето тоа тешко оди.Кога цица цица околу 10 мин и заспива што сметам дека не е доволно.А со шприц се раниме сат и пол.Оти заспива исто.Скоро 4 недели сме,уште малце месец.
@ada21 podobri sme,pievme antibiotik do sabotata (1nedela) pravime seuste inhalacii pa vadime mrsulcinja, tapkam po grbce utre sme na kontrola pa ke vidime do kaj sme, i pustaj samo luge sto ne se nastinati i nemaj gajle taka se ojacuva imunitetot, a nastinati nikako!!
Па мислам дека е помината.Ја чувам секоја дрн на пладнр на дневна светлина на сонце.Мене ми гледа дека е помината.Ќе видиме утре што ќе каже педијатарот .
Nikako ne ja ostavaj da spie postojano.Ogromna greska.Mojata postojano spiese koga si ja zemavme od bolnica.Jadese ama dur spiese i ne dovolnneSamo 60gr imase kaceno.Dr od pamet ne izvadi.I uste bese zolta.Od spienjeto.Budi ja,jas postojano ja soblekuvam.Pisuvav i ovde,maka macev.Samo spiese.Ke ti pisam poraka mila. Nie nedela ke ja krstime princezata Utre sme na pedijatar.Minatiot vtornik bese 2460.Kacuvase po 50 gr dnevno.Doktorkata bese prezadovolna.E sega ke vidime utre zdrabje kako sme.Noseto ni sviri inace.I stavam Aqwa Maris,i so aspiratorce probav,ama mrsuli nema.
И нас носето ни свири ,утре на педијатар одиме. @stevemila само цица твојата? Или ја дорануваш? По колку време цица од прилика?
Cicase epten malku i plus dohrana so Pre Nan.Dva dena veke nesaka da fati da cica.Odma place se nervira.Se izmolzuvam pa i davam.I nemam i mleko veke.Mislam tolku ke e
Купи лактамил апчиња на природна база од педијатар ми се препорачани се пијат 2 на ден околу 56 во кутија ги има во зам аптеките околу 700 денари беа да видиш колку се ефикасни јас бев презадоволна