Мислам дека е baby growth tracker, ја немам веќе, сменив мобилен и не ја инсталирав, и секако ми е големо детето сега. По препорака на некоја мајка од тука ја инсталирав и супер ми се најде.
Neli e malku 14 kg za 4,5 god mojata kerka za 1 mesec ke polni 4 god I veke e 16 kg I vikaat oti e na dolna granica so kilazata
Децата ми се порано родени 2 кг и 34 та недела иначе се супер здрави и подвижни. Едниот јаде од се по малку а другиот повеќе на лебови а иста килажа се . Не гледам причина да се секирам .
Многу зависи и колку цм се високи. Син ми има тежина за 3 години ама висина за 4 и е слабичок. Сега и малку качи, почна да јаде, ама пак му фалат 2-3 кг за да е таман.
Не знам колку се високи точно ама помали се од другите деца на нивна возраст, не од сите ама од повеќето се пониски
Да нема забуни, моето синче е терминско, ама нејадач. Пишав во контекст дека само кг не се репер за дали се малку или таман. Кај син ми се малку ама се помирив дека нема да пројаде и да качи кг колку јас сакам. Здраво и многу темпераментно дете е, и тоа е тоа.
Јас бележам во апликација и според тоа што внесувам ми црта 2 криви, како се движел растот за терминско и прематурно бебе. Исто и матичната бележи и црта кај неа кога ја носиме на месечни контроли.
Па затоа и велам на мајката ако нема други работи што го загрижуваат педијатарот во смисла на развојни проблеми тогаш нема зошто да се брка килажа
Мајки повелете на бесплатно онлајн предавање за да ви ја доближиме физикалната терапија за предвремено родени бебиња. Кога , како и зошто физикална терапија се најчестите прашања . Ќе има можност и за поставивање прашања од присутните на кои ќе одговараме веднаш!
Сите прават ехо ама согласна сум дека наталија од систина е врв ,тоа што ќе го види не е фактичка состојба туку го користи за да предвиди пто понатаму за разлика од лековска која исто е во систина но нема допирна точка со наталија
Да, термините ги отвараат околу 15ти за нареден месец. Ако е нешто итно замоли ги ако можат да ти најдат измеѓу термин.
Кај мене е 13 кг 4,5 год. Зависи колкава му е и родилната тежина и сите останати фактори. За сега не ни рекле дека е проблем килажата, слабичка е ама велат е супер Така малку, многу за кого како.